Nigel Farage: "Romanilor nu trebuia sa li se permita sa intre in UE". Pana si fostul lider UKIP critica OUG 13

Ultimul update: Marti 14 Februarie 2017 07:12
Data publicarii: Sambata 11 Februarie 2017 15:18
Categorie: Internaţional

Declaratii catalogate drept "rasiste" ale lui Nigel Farage, in emisiunea sa difuzata la un post de radio din Marea Britanie.

Fostul lider al formatiunii britanice eurosceptice UKIP, Nigel Farage, a avut vineri seara o discutie aprinsa cu un ascultator care a intervenit in timpul show-ului sau radiofonic (LBC show), politicianul britanic sustinand ca Romania nu ar fi trebuit sa fie primita in Uniunea Europeana pentru ca 'nu a incheiat tranzitia' dupa regimul comunist si este in opinia sa o tara unde coruptia este 'endemica', aprecieri in urma carora respectivul ascultator l-a acuzat pe Farage de rasism, se arata intr-un articol publicat de cotidianul Express.

Farage a sugerat de asemenea ca iesirea Marii Britanii din UE survine intr-un moment potrivit, intrucat el considera 'incredibil' ca tara sa sa fie intr-o uniune politica cu Romania.

In acest context el a vorbit si despre recenta ordonanta a guvernului roman prin care s-a fixat pragul de 200.000 de lei pentru prejudiciul care atrage raspunderea penala in cazul abuzului in serviciu. 'Esti un functionar public, ai furat numai 35.000 de lire sterline, este OK domnule, vei primi doar o palma peste incheietura mainii', a spus Farage, ironic.

Fara sa faca referire si la faptul ca acea ordonanta a fost intre timp abrogata, el a continuat: 'Sincer, niciodata nu ar fi trebuit sa li se permita sa se alature (UE)'.

Liderul extremist Nigel Farage a demisionat la 10 zile dupa BREXIT: "Am intrat in politica cu scopul de a scoate UK din UE"

Nemultumit de aceste aprecieri, un ascultator care s-a prezentat cu numele de 'Tony' l-a acuzat pe Farage de rasism. 'Cred ca sunteti rasist si chiar ma simt ofensat de modul in care ati vorbit despre Romania si romani', a spus Tony.

El i-a atras atentia lui Farage ca exista coruptie si in randul politicienilor britanici, afirmatie la care acesta a replicat afirmand ca, spre deosebire de Marea Britanie, in Romania 'coruptia este absolut endemica in intreaga societate' si a invocat faptul ca aceasta situatie ar fi sustinuta de fiecare 'raport independent' care apare.

In plus, dorind sa raspunda acuzatiei despre rasism, Farage a sustinut ca in Romania 'pana la patru milioane de oameni sunt discriminati brutal din cauza rasei lor'. Insa in incheiere el a afirmat ca nu a vrut sa spuna ca 'romanii sunt oameni rai', adaugand ca a intalnit si 'multi romani minunati'.

Donald Trump l-ar vrea pe Nigel Farage alaturi de el, ca ambasador al Marii Britanii. Reactia guvernului de la Londra

Donald Trump l-ar vrea pe Nigel Farage alaturi de el, ca ambasador al Marii Britanii. Reactia guvernului de la Londra

Khalid Batarfi

Cea mai veche organizație teroristă, Al Qaeda, a declarat un nou război: ”Atacați-i peste tot!”

Cutremur cu magnitudinea 6,4 în capitala Indoneziei

Fostă angajată a guvernului australian, arestată pentru finanţarea organizaţiei Statul Islamic

Răsturnare de situaţie în cazul dezertorului din Coreea de Nord. Cine este, de fapt

Forumul Economic Mondial de la Davos, în pericol din cauza ninsorilor abundente din acest an

Ciocniri violente într-o închisoare din Franța. Este cel mai amplu protest din ultimii 20 de ani

român împușcat, Manhattan

Românul împușcat la New York a fost externat. Martorii au crezut că a fost un atentat terorist

Carles Puigdemont, propus din nou să formeze guvern regional în Catalonia

Atac într-o școală din Texas: o elevă a fost împușcată în cantină

Risc de avalanșă în Alpii francezi: peste 100 de cabane au fost evacuate

Guvernul SUA nu se mai află în ”shutdown”. Democrații au acceptat un compromis

Financial Times: Comisia Europeană ar putea acorda fonduri europene doar statelor cu un sistem judiciar independent