Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Nevasta presedintelui Turciei face declaratii ciudate: "Haremul era un stabiliment educational"

Emine Erdogan, Recep Erdogan - AGERPRES

Sotia presedintelui Turciei a descris haremurile din perioada Imperiului Otoman ca fiind "un stabiliment educational care a pregatit femeia pentru viata".

Conform BBC News, care citeaza televiziunile turce, Emine Erdogan a facut aceste declaratii la "un eveniment oficial al sultanilor otomani", care a avut loc in Ankara. Comentariile ei vin la o zi dupa ce presedintele Recep Erdogan a afirmat ca femeia este "inainte de toate mama", intr-un discurs care a marcat Ziua Internationala a Femeilor.

In Imperiul Otoman, haremul era constituit din cadanele sultanului. Confidente, favorite si sclave sexuale, ele primeau o educatie literara, artistica sau practica, insa numai pentru placerea sultanului, in proprietatea caruia erau. Cele mai pricepute deveneau femei cu mare putere, influente, prin intrigi care au constituit subiectul multor romane si povestiri.

Emine Erdogan, Recep Erdogan - AGERPRES

Conform Agerpres, care citeaza AFP, la fel ca sotul sau, Emine Erdogan este o musulmana ferventa, admiratoare a grandorii Imperiului Otoman pe ruinele caruia s-a construit actuala republica laica Turcia. Parerea ei despre haremuri a fost criticata pe retelele de socializare. "In timpul lui Murad al III-lea (sultan din secolul al XVI-lea), singurele obiecte care nu intrau in harem erau cartile", a scris pe Twitter o profesoara universitara.

Sef al executivului intre 2003 si 2014 si apoi sef al statului, Erdogan este acuzat de detractorii sai de deriva autoritara si islamista.

 

Sursa: BBC NEWS / Agerpres, Data publicarii: 11 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Recep Erdogan, Turcia, harem, femei, Emine Erdogan,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed