Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

NATO trimite nave in apele teritoriale ale Greciei si Turciei pentru a combate retelele de traficanti de migranti spre Europa

NATO

NATO va trimite nave in apele teritoriale ale Greciei si Turciei incepand de luni pentru a combate retelele de traficanti de migranti spre Europa, a anuntat luni secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg, citat de Reuters.

"NATO isi incepe astazi activitatile in apele teritoriale", a declarat Stoltenberg intr-o conferinta de presa la Bruxelles, alaturi de premierul turc Ahmet Davutoglu. Cei doi oficiali au avut programate discutii pe tema misiunii navale a Aliantei vizand limitarea afluxului de migranti intre Turcia si Grecia.

"Ne extindem cooperarea cu agentia europeana pentru controlul frontierelor UE, Frontex, si suplimentam numarul navelor pe care le vom desfasura", a indicat secretarul general NATO, precizand ca Franta si Marea Britanie au fost de acord sa trimita nave in Marea Egee.

Germania conduce misiunea NATO convenita pe 11 februarie si la care mai participa nave din Canada, Turcia si Grecia. Pana in prezent, navele actionau doar in apele internationale.
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 8 Martie 2016
Citeste mai multe despre: nato, grecia, turcia,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed