Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Nancy Reagan, sotia fostului presedinte american Ronald Reagan, a murit la 94 de ani

Embed:

Americanii au primit cu tristete vestea ca fosta prima doamna Nancy Reagan s-a stins din viata. Influenta sotie a fostului lider american Ronald Reagan avea 94 de ani si suferea de probleme cardiace.

Nancy cea eleganta consulta in permanenta astrologi si il sfatuia pe presedinte sa ia hotarari in functie de alinierea planetelor. Dincolo de aceste extravagante, Nancy Reagan a castigat pretuirea americanilor pentru devotamentul cu care si-a sprijinit si ingrijit partenerul.

Nancy a jucat un rol cheie in ascensiunea politica a sotului ei, fost actor, si, mai tarziu, i-a influentat din culise deciziile politice. Publicul insa va ramane cu amintirea unei femei puternice, care si-a pus sotul mai presus de orice.

"Viata mea a inceput cu adevarat atunci cand m-am casatorit cu sotul meu", declara Nancy Reagan in biografia ei. Trainica poveste de dragoste dintre starleta de rang B de la Hollywood si chipesul actor si viitor presedinte Ronald Reagan a inceput in 1951. El era liderul unui sindicat important al actorilor, iar ea avea nevoie de ajutor pentru a lamuri o neintelegere care o includea pe lista celor cu simpatii de stanga.

Nancy Reagan, fosta prima doamna: "Eu am stiut ca este dragoste din primul moment. Lui i-a luat ceva mai mult timp. A trebuit sa il imping putin de la spate."

Nancy Reagan

Un an mai tarziu, se casatoreau. Dupa ce a adus pe lume cel de-al doilea copil al cuplului, Nancy a renuntat la actorie. La acel moment, Reagan se lansase deja in politica, iar ea avea sa devina cel mai de incredere consilier a lui si un sprijin de nadejde. Dupa doua mandate de guvernator al statului California, in 1980, Reagan a devenit presedintele Statelor Unite.

Kenneth Duberstein, fost sef de personal de la Casa Alba: "Felul in care il privea demonstra dragoste adevarata. Nu era jocul unei actrite."

Nancy Reagan, Ronald Reagan

Relatia lui Nancy Reagan cu publicul american nu a fost deloc la fel de dulce. Prima doamna a fost criticata pentru atitudinea distanta, pentru o costisitoare renovare a Casei Albe si pentru tinutele haute-couture pe care le afisa. In cursul anilor, insa, Nancy isi va cladi imaginea de sotie devotata si activista energica, in special pentru a-i tine departe pe copii de droguri si alcool.

Cand sotul ei a fost impuscat, in 1981, Nancy nu l-a lasat o clipa singur. Cu aceeasi afectiune nemasurata l-a ingrijit din 1994, cand fostul presedinte s-a imbolnavit de Alzheimer. I-a fost alaturi un deceniu si a militat neobosit pentru gasirea unui leac pentru cumplita maladie. Dupa moartea sotul ei, in 2004, Nancy Reagan si-a folosit toata energia pentru a-i apara mostenirea si pentru a-i cinsti amintirea.

Nancy Reagan, fosta prima doamna: "Mi-au spus unii oameni ca o sa imi fie mai usor odata cu trecerea timpului. Poate pentru ei a fost asa. Nu este insa si cazul meu. Imi lipseste acum mai mult ca niciodata."

Nancy Reagan

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 7 Martie 2016
  • Nancy Reagan
  • Nancy Reagan, Ronald Reagan - Getty
  • Nancy Reagan, Ronald Reagan
  • Nancy Reagan, Ronald Reagan
  • Nancy Reagan
  • Nancy Reagan
Citeste mai multe despre: Nancy Reagan, decese, Ronald Reagan,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed