Musicalul care ar putea sa ii salveze chipul lui Alexander Hamilton de la disparitia de pe bancnota de 10 dolari

Ultimul update: Joi 24 Martie 2016 07:08
Data publicarii: Luni 21 Martie 2016 08:06
Categorie: Internaţional

Un musical care spune povestea unuia dintre parintii fondatori ai Americii ar putea sa schimbe planurile autoritatilor.

Alexander Hamilton era amenintat sa dispara de pe bancnota de 10 dolari, dar popularitatea spectacolului l-a transformat intr-un star pe distinsul om de stat din secolul al 18-lea.

Cu asemenea promovare neasteptata, bancnota va ramane, cel mai probabil, asa cum era.

Musicalul pe ritmuri de rapp de pe Broadway spune povestea lui Alexander Hamilton, primul secretar al Trezoreriei americane.

Valva iscata de spectacol este o reclama binevenita care l-ar putea ajuta sa-si mentina locul de onoare pe bancnota de zece dolari.

JACK LEW, SECRETARUL TREZORERIEI SUA: "Noua bancnota de zece dolari va fi prima dupa mai bine de un secol care va afisa portretul unei femei".

Initiativa pentru promovarea unei personalitati feminine a fost anuntata vara trecuta. Dar acesta era planul inainte ca Alexander Hamilton sa intre din nou in carti.

BARACK OBAMA, PRESEDINTELE SUA: "Este senzatia stagiunii ... Cand am fost invitat la "Hamilton" nu am apucat sa vad spectacolul".

Asa ca presedintele i-a chemat pe interpreti la Casa Alba. Creatorul si protagonistul spectacolului, Lin Manuel Miranda, a gasit ocazia perfecta ca sa incerce sa-l convinga pe actualul secretar al trezoreriei sa nu se atinga de chipul lui Alexander Hamilton de pe bancnota. Apoi a transmis un mesaj optimist pe Twitter: "Sectarul Lew mi-a raspuns - "Vei fi foarte fericit".

Hamilton ramane, dar cine va fi inlocuit?

TED CRUZ, CANDIDAT PREZIDENTIAL: "N-as schimba bacnota de 10 dolari, as schimba-o pe cea de 20. L-as schimba pe Jackson (nr: al saptele presedinte american) si l-as lasa pe Alexander Hamilton acolo unde este. Este unul dintre parintii fondatori."

Miranda si-a prezentat pentru prima data, in public, ideea unui spectacol despre Alexander Hamilton in 2009, la Casa Alba. Zilele trecute, cand a revenit acolo, l-a avut asistent chiar pe Barack Obama.

Intrebarea ramane insa. Poate musicalul Hamilton sa-l salveze pe Hamilton?

 

Bancnota euro care ar putea fi interzisa in UE. Modul in care hartiile

Bancnota euro care ar putea fi interzisa in UE. Modul in care hartiile "bin Laden" trec prin Romania si ajung la teroristi

incendii Portugalia

Un elicopter de pompieri s-a prăbuşit în Portugalia

A fost confirmat decesul lui Julian Cadman, 7 ani, după atentatul din Barcelona

Marș anti-rasism cu 30.000 de oameni în Boston

tren deraiat

Tren deraiat în India: 23 de morţi şi 150 de răniţi

Teroriştii de la Barcelona ar mai fi vizat Sagrada Familia şi portul turistic

Arnold Schwarzenneger i-a dat o lecție antirasism președintelui Donald Trump