"Motorola", purtat pe ultimul drum de mii de oameni. Nimeni nu stie daca a fost ucis de rusi sau de ucraineni

Ultimul update: Sambata 22 Octombrie 2016 07:07
Data publicarii: Miercuri 19 Octombrie 2016 21:28
Categorie: Internaţional
funeralii motorola

Cel mai popular lider paramilitar pro-rus din estul Ucrainei a avut parte de o inmormantare demna de un sef de stat.

Aproape 5.000 de persoane au adus miercuri un omagiu, in cadrul unei ceremonii funerare, sefului militar Arseni Pavlov, cunoscut sub numele de razboi "Motorola" si ucis duminica intr-un atentat la Donetk, fief al separatistilor prorusi in estul Ucrainei, relateaza AFP.

Combatanti si civili au participat la aceasta ceremonie organizata intr-un teatru din centrul orasului, unii purtand flori si panglica Sf. Gheorghe, cu dungi portocalii si negre, un simbol al patriotismului rus.

Asa-numitul "presedinte" al "Republicii Populare Donetk" (DNR), Aleksandr Zaharcenko, a venit de asemenea sa aduca un ultim omagiu in fata sicriului lui Arseni Pavlov, cetatean rus, acoperit cu un drapel cu efigia unitatii Sparta pe care o comanda.

 

 

Arseni Pavlov a fost ucis duminica de o bomba, aparent activata de la distanta si plasata in liftul cladirii unde locuia la Donetk. Rebelii au acuzat Kievul ca se afla in spatele atacului. Dar unii observatori cred ca ar putea fi vorba despre o reglare interna de conturi.

In afara de "Motorola", mai multi sefi de razboi separatisti considerati in dezacord cu autoritatile rebele au fost de asemenea ucisi in circumstante neclare de la inceputul conflictului in aprilie 2014.

Sosit in Ucraina in 2014, Arseni Pavlov a fost o figura controversata. Cunoscut pentru participarea la principalele lupte contra fortelor ucrainene, el s-a laudat intr-un interviu telefonic, publicat in aprilie 2015, ca a ucis 15 soldati ucraineni capturati de trupele sale, aminteste France Presse.

Duminica seara, imobilul unde s-a produs explozia era inconjurat de camioane militare, un blindat usor si circa 50 de oameni inarmati, relateaza AFP. Un soldat cu insemnele unitatii Sparta, comandate de Pavlov, a aratat ca bomba fusese amplasata in ascensor. Alaturi de comandantul "Motorola" a fost ucis si bodyguardul acestuia. Soldatul, care a refuzat sa-si spuna numele, a afirmat ca "este fie o operatiune a serviciile ucrainene, fie o lovitura a alor nostri".

Si alti comandanti rebeli au fost ucisi in circumstante neclare, reaminteste AFP. In 2015, liderul cazac Pavel Dremov a fost ucis de un autovehicul-capcana, iar Aleksandr Bednov, zis Batman si Alexei Mozgovoi au cazut in ambuscade.

funeralii motorola Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Doi parlamentari din Ucraina s-au luat la bataie, in direct, la tv. Subiectul care a incins spiritele

Doi parlamentari din Ucraina s-au luat la bataie, in direct, la tv. Subiectul care a incins spiritele

Johnson&Johnson

Despăgubiri de 417 milioane de dolari pentru o femeie, de la Johnson&Johnson

O tornadă a răvăşit un orăşel din nord-estul Chinei

Toți membrii grupului care a organizat atacul terorist din Barcelona sunt morți sau arestați

forte SDF in ofensiva spre Rakka

42 de civili ucişi în raiduri ale coaliţiei antijihadiste în oraşul sirian Rakka

Ucraina a eliminat de pe străzi toate cele 1320 de statui cu Lenin

Motivul pentru care Frederik, prințul moștenitor din Danemarca, nu a fost lăsat să intre în bar