Modificarea uriasa pe care McDonald’s o va face in produsele care contin carne de pui
Compania McDonald’s a anuntat ca va incepe sa foloseasca pui care nu sunt crescuti cu antibiotice folosite de oameni.
Decizia a fost luata cu scopul de a pune presiune pe competitorii lantului de fast-food, care acum vand mai mult pui decat vita, relateaza NY Times.
Modificarile se vor produce pe parcursul urmatorilor doi ani, au precizat reprezentantii companiei.
Acestia au mai anuntat ca in acest an vor oferi clientilor posibilitatea de a alege carne slaba si cacao cu lapte provenit de la vaci care nu sunt hranite cu hormoni de crestere.
McDonald's a anuntat luna trecuta plecarea neasteptata a presedintelui-director general Don Thompson, dupa un 2014 "negru", marcat de o scadere a vanzarilor.
Lantul de restaurante se confrunta cu o perioada dificila. Vanzarile companiei au scazut in 2014, iar profitul a fost sub asteptari.
Lantul fast-food, fondat in 1955 de catre Ray Kroc, a fost afectat de concurenta dura a rivalilor sai din Statele Unite, de probleme de ordin sanitar in Asia si de anumiti factori geopolitici.
Grupul a decis sa faca o pauza in privinta deschiderii de noi restaurante, in care va investi doar doua miliarde de dolari anul acesta, cel mai slab nivel din ultimii cinci ani.
Sursa: New York Times
Etichete: McDonalds, antibiotice, carne de pui,
Dată publicare:
05-03-2015 20:54