Una dintre cele mai puternice femei din lume implineste 50 de ani. Michelle Obama, mai populara decat sotul sau, presedintele

×
Codul embed a fost copiat

GALERIE FOTO. Prima Doamna a Statelor Unite si una dintre cele mai puternice femei din lume, Michelle Obama, implineste pe 17 ianuarie 2014 varsta de 50 de ani si sustine ca se simte "mai increzatoare in ea ca niciodata".

Presedintele i-a pregatit o petrecere surpriza, sambata seara, la Casa Alba. Cu mult dans, din cate s-a aflat. Oaspetii la petrecerea din weekend au primit cateva instructiuni: sa aiba incaltari comode, potrivite pentru dans, si, aici au aparut ceva comentarii rautacioase, sa manance inainte sa vina la Casa Alba.

"Implinesc 50 de ani. Minunat. Asta e criza varstei mijlocii, bretonul!", a glumit Michelle Obama.

Ma simt ca la "50 de ani si .. fabulos", a spus Michelle Obama, conform CNN. "Niciodata nu am fost atat de increzatoare in mine ca acum si stiu foarte clar cine sunt ca femeie", spunea Prima Doamna a SUA, vara trecuta, intr-un interviu acordat publicatiei Parade, intrebata cum se simte in apropierea varstei de 50 de ani.

Citește și
Michelle Obama, Richard DeCoatsworth
O cariera ratata. Un fost politist "erou", care a stat langa Michelle Obama, este acuzat de viol
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Aceeasi increde in sine a fost afisata si recent, cand a vorbit despre chirurgia plastica in cazul imbatranirii.

"Femeile ar trebui sa aiba libertatea de a face ceea ce cred ele de cuviinta ca sa se simta cat mai bine. In acest moment, nu-mi imaginez ca voi apela la aceasta metoda, insa in acelasi timp am invatat ca niciodata nu e bine sa spui niciodata", a spus Michelle intr-un interviu pentru revista People, care va fi publicat chiar de ziua ei.

Iar cand a fost intrebata daca a atins "punctul culminant" la 50 de ani, Michelle Obama a glumit, spunand ca Prima Doamna "este oricum destul de sus".

"A trebuit sa gasesc metode prin care sa obtin un impact, indiferent daca actionam ca mama, pe plan profesional sau ca mentor in fata altor copii", a mai spus Michelle, a carei noua cauza pentru care a decis sa lupte si mai mult este ..educatia. Ea a promis, intr-un discurs, ca va vorbi mai mult, in cei trei ani in care se va afla la Casa Alba, despre "tragedia" tinerilor care isi abandoneaza studiile si nu obtin o diploma.

"Stim ca acesti tineri ar putea fi noua generatie de salariati, de inventatori, de lideri", a declarat Prima Doamna, care provine dintr-o familie modesta de la Chicago si care a absolvit la prestigioasele universitati Princeton si Harvard cu burse de studii.

De cand s-a instalat la Casa Alba impreuna cu sotul sau, presedintele Barack Obama, in urma cu cinci ani, Michelle Obama a adoptat cauze si a luptat impotriva obezitatii in randul copiilor si pentru sustinerea familiilor militarilor, doua dosare complementare unor initiative ale administratiei democrate, si anume reformarea domeniului asigurarilor pe caz de boala si retragerile din Irak si Afganistan.

Efortul Primei Doamne de sensibilizare a tinerilor fata de importanta studiilor reprezinta un ecou al altui obiectiv anuntat de sotul sau, care nutreste ambitia de a vedea Statele Unite pe primul loc in lume in privinta proportiei detinatorilor de diplome universitare in categorii de varsta pana in 2020.

"Pana cand imi voi incheia rolul de Prima Doamna (...), voi face tot ceea ce voi putea pentru a promova aceste masuri, vorbind in mod direct cu tinerii", a declarat Michelle Obama, cu o zi inaintea unei reuniuni la Casa Alba cu conducatori ai unor universitati, cu obiectivul sa ii convinga sa deschida si mai larg portile institutiilor lor celor mai devaforizati.

Michelle Obama a promis totodata ca aceste noi eforturi nu vor fi depuse in detrimentul celorlalte invitiative ale sale. "Nu va disparea nimic, vom adauga alte" dosare, a spus ea.

Reticenta, in urma cu cativa ani, sa se instaleze la Casa Alba - ea se gandea sa ramana la Chicago pana la incheierea anului scolar. Apoi, Michelle Obama a imbratisat progresiv si cu din ce in ce mai mult entuziasm si succes atributiile de Prima Doamna a tarii. Mai mult, Michelle a devenit unul dintre principalele atuuri ale lui Barack Obama, in momentul in care presedintele democrat incearca sa obtina un nou mandat.

Prezenta lui Michelle Obama a fost ceruta in circuitul electoral pentru candidatura sotului, ea efectuand peste 90 de deplasari in acest scop. De altfel, cota sa de popularitate o depasea cu 13 puncte pe cea a lui Barack Obama, strangand 69 % opinii favorabile, potrivit unui sondaj Washington Post-ABC realizat in perioada 4-7 octombrie 2013.

Ea este "femeia cea mai populara din tara, o emblema a modei si o entuziasta a nutritiei, astfel incat cea mai dura critica lansata impotriva ei este aceea ca este calificata adeseori drept dadaca nationala", a apreciat Howard Kurtz, de la Newsweek, dupa discursul lui Michelle Obama in fata conventiei democrate.

FLOTUS (First Lady Of The United States) nu trece neobservata. Mai intai prin talia sa, avand 1,80 metri, aproape la fel de inalta ca sotul ei (1,85 metri), dar si prin personalitatea si charisma sa: calda, zambitoare, glumeata si gata de o imbratisare americana.

Ea a stiut, de asemenea, "sa fie eficienta folosindu-se de locul sau, de actiunea cuvintelor sale, pentru a incerca sa faca diferenta in sectoarele in care a investit", explica pentru AFP Anita McBride, fost secretar general al Laurei Bush, sotia lui George W. Bush, care preda la American University din Washington.

De la inceputul lui 2010, Prima Doamna este campioana luptei impotriva obezitatii infantile cu miscarea sa Let's Move, multiplicandu-si aparitiile televizate, in care nu ezita sa faca exercitii "hula hoop".

Pentru a promova hrana sanatoasa in tara hamburgerilor, ea a creat o gradina bio la Casa Alba, unde invita elevi sau le serveste legume de "gradina" sefilor de stat veniti in vizita. De asemenea, impreuna cu Jill Biden, sotia vicepresedintelui, ea conduce o asociatie care le vine in ajutor familiilor veteranilor.

Asa cum a spus chiar ea, Michelle este mai ales "Mama-sefa" - o referire la functia de comandant suprem a presedintelui american - pentru cele doua fiice ale sale, Malia, in varsta de 14 ani, si Sasha, in varsta de 11 ani.

Michelle, nascuta Robinson la 17 ianuarie 1964, cu stramosi sclavi si fiica unor angajati de nivel mediu din Chicago, a fost un avocat stralucit, cu studii la Princeton si Harvard inainte de a se casatori, in urma cu 20 de ani, cu Barack Obama. Acuzata la inceputul mandatului ca se amesteca in afacerile presedintiei, Michelle Obama este comparata in prezent cu Jackie Kennedy, pentru toaletele sale moderne.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Imaginea zilei. Reactia lui Michelle dupa ce Barack Obama a fost surprins intr-o ipostaza
Imaginea zilei. Reactia lui Michelle dupa ce Barack Obama a fost surprins intr-o ipostaza "delicata"

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama s-a aflat in centrul unor momente cel putin controversate, marti, la ceremonia de omagiere a fostului lider sud-frican Nelson Mandela.

O cariera ratata. Un fost politist
O cariera ratata. Un fost politist "erou", care a stat langa Michelle Obama, este acuzat de viol

Un fost politist, considerat "erou" in Statele Unite ale Americii, fapt pentru care a avut onoarea de a sta langa Michelle Obama in timpul unui discurs prezidential in 2009, se confrunta acum cu acuzatii de viol.

Imaginea de 250.000 de like-uri cu Michelle si Barack Obama, pe vremea in care erau niste anonimi
Imaginea de 250.000 de like-uri cu Michelle si Barack Obama, pe vremea in care erau niste anonimi

Cu cateva ore inainte sa afle ca va petrece inca 4 ani la Casa Alba, Michelle Obama si-a mai castigat fani pe Facebook printr-o poza ce o infatiseaza alaturi de sotul ei.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.