Mesajul lui Papa Francis pentru noul an: "Nu abandonati speranta". Ce le-a cerut suveranul pontif guvernelor lumii

Ultimul update: Luni 04 Ianuarie 2016 07:04
Data publicarii: Vineri 01 Ianuarie 2016 19:49
Categorie: Internaţional

Papa Francis ne-a urat "un an al pacii si milei crestine", in fata miilor de credinciosi adunati in piata San Pietro.

Mai devreme, in cursul diminetii, sfantul parinte a oficiat o mesa cu ocazia Zilei mondiale a pacii. Si a indemnat la mentinerea sperantei, in ciuda violentelor si nedreptatii care sfasie lumea noastra. La fel ca de Craciun, piata Sfantul Petru s-a aflat sub stricta supraveghere a politei. Nimeni n-a putut intra fara sa treaca in prealabil pe la portile cu detectoare.

Papa Francisc: "Uneori ne intrebam cum e posibil ca nedereptatea oamenilor sa persiste neabatuta si cum aroganta celor puternici contina sa-i injoseasca pe cei slabi, aruncandu-i la periferia sordida a lumii noastre? Ne intrebam cum raul omenesc continua sa semene violenta si dusmanie in lume, secerand victime inocente?"

"Nu abandonati speranta, a indemnat suveranul pontif, care a mai spus ca "niciun fluviu al violentei si dusmaniei, chiar umflat ca de o viitura, nu poate razbi daca un ocean al milei ar inunda lumea in care traim" .

In mesajul sau anual pentru pace, citit la fiecare inceput de an in toate bisericile catolice, papa Francis a denuntat, de asemenea, "indiferenta" lumii si a cerut guvernelor lumii sa opreasca extinderea conflictelor, sa reduca datoriile si sa promoveze cooperarea respectuasa intre diferitele culturi.

In seara de ajun a Anului nou, pontiful a vizitat Scena Nasterii Domnului amenjata in piata San Pietro.

A fost inca un prilej sa denunte "setea petru putere si violenta gratuita" si sa-i incurajeze pe oamnei sa semene semintele binelui.
 

Papa i-a binecuvantat pe cei care ii ajuta pe imigranti si a condamnat consumerismul. Pelerinii, mai putini ca anul trecut

Papa i-a binecuvantat pe cei care ii ajuta pe imigranti si a condamnat consumerismul. Pelerinii, mai putini ca anul trecut

boston

Marș anti-rasism cu 30.000 de oameni în Boston

Taximetriștii din Barcelona, eroi după masacrul de pe Rambla. Cum au ajutat răniții

Tren deraiat în India: 23 de morţi şi 150 de răniţi

Sagrada Familia

Teroriştii de la Barcelona ar mai fi vizat Sagrada Familia şi portul turistic

Arnold Schwarzenneger i-a dat o lecție antirasism președintelui Donald Trump

Inel de logodnă pierdut acum 13 ani scos din pământ odată cu un morcov VIDEO