Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Mesajul dur al Papei Francisc, in Vinerea Mare. Suveranul pontif acuza "constiinta insensibila si anesteziata" a Europei

Embed:

In Vinerea Mare a catolicilor, papa Francisc a condus procesiunea "Drumului Crucii" la Coloseumul din Roma.

Dupa rugaciunea de la final, sfantul parinte a denuntat "constiinta insensibila si anesteziata" a Europei in fata dramei refugiatilor. Dar si "tradarea" preotilor pedofili, care - a spus pontiful - "le rapeste demnitatea celor inocenti".

Pontiful in varsta de 79 de ani a urcat intr-un baldachin cu panza rosie, asezat la inaltime. In fundal a fost pusa o cruce metalica mare, cu numeroase candele aprinse.

Zeci de mii de credinciosi s-au adunat la Colloseum, dar toti au trecut prin stricte controale de securitate. Iar politia a inspectat minutios antica arena, ajutati si de caini antrenati sa detecteze explozibili.

Papa Francisc

In timpul ceremoniei, Papa a ascultat cu gravitate o lunga meditatie citita de un cardinal italian.

Doi sirieni, un rus, un chinez si un african au fost alesi anul acesta pentru a purta crucea de lemn. Si, la fiecare dintre cele 14 opriri pe Drumului Crucii - care simbolizeaza patimile lui Hristos - au fost rostite rugaciuni.

Papa a oficiat inainte si Mesa din Vinerea Mare, la bazilica San Pietro. Si a inceput prin a se prosterna, intinzandu-se, cu fata in jos, inspre altarul cu faimosul baldachin sculptat de Bernini.

In predica, oamenii au fost indemnati sa renunte la orice sentiment de razbunare, chiar dupa atacuri grave, cum au fost atentatele de la Bruxelles.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 26 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Papa Francisc, refugiati, religie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed