Masuri de securitate fara precedent la finala Superbowl. Ce sunt de fapt "cutiile" misterioase aparute in San Francisco

Ultimul update: Marti 02 Februarie 2016 07:09
Data publicarii: Sambata 30 Ianuarie 2016 08:01
Categorie: Internaţional

Se apropie cel mai mare eveniment sportiv la Americii, Superbowl, finala campionatului profesionist de fotbal american. Autoritatile din California au mobilizat unul dintre cele mai importante dispozitive de securitate din cate au fost vreodata.
 

Dar avertizeaza ca nu poate fi garantata suta la suta siguranta, cand un milion de oameni sunt asteptati sa participe la marea finala si la alte evenimente legate de Superbowl.

Localnicii au fost intrigati de aparitia unor misterioase "cutii", conectate la surse de curent electric, care au aparut in centrul orasului San Francisco.

Dispozitivele s-au dovedit a fi unitati mobile cu senzori pentru depistarea unui eventual atac biologic. Departamentul pentru securitate interna le-a instalat ca parte a masurilor de securitate pentru Super Bowl, finala campionatului de fotbal american.

Nu exista amenintari concrete - insista autoritatile - dar nimic nu este lasat la voia intamplarii. Echipele de elita ale politiei se antreneaza intens de o luna.

Cea mai mare umilinta pentru Justin Bieber. A fost dat afara de la 3 petreceri de dupa Super Bowl

John Lightfoot, FBI: "Nu vrem sa avem o atitudine intimidanta. Nimeni n-ar vrea sa vada politisti amenintarori care agita arme. Dar trebuie sa fim acolo. Trebuie sa fim aproape de locurile aglomerate sau de orice ar putea reprezenta o amenintare".

FBI-ul stie la ce pericol trebuie sa fie atent, in primul rand.

Jason Dwyer, politia din San Jose: "Cred ca, pentru noi, "calcaiul lui Ahile" ar fi un atac armat sau un terorist din categoria celor pe care ii numim "lupi singuratici".

90 de unitati cu caini, special dresati, sunt pregatite cu ocazia celui mai mare eveniment sportiv din America. De asemenea, 80 de echipe ale genistilor sunt gata de interventie.

Acesta este un vehicul mobil de comanda. Iata si un robot teleghidat, cu senzori si camere video de termoviziune, care pot analiza explozivi dar si amenintari chimice.

In apropierea stadionului din Santa Clara, unde, peste o saptamana, va avea loc Super Bowl, FBI a pregatit un imens centru de coordonare a operatiunilor de securitate. Este impartit pe sectiuni, pentru fiecare gen de amenintare. Si va reuni responsabili din zeci de agentii locale, statale si federale.

Topul celor mai bune reclame de la Super Bowl 2015. 30 de secunde de publicitate au costat peste 5 milioane de dolari. VIDEO

Topul celor mai bune reclame de la Super Bowl 2015. 30 de secunde de publicitate au costat peste 5 milioane de dolari. VIDEO

curcan casa alba

Pregătiri pentru Ziua Recunoștinței, la Casa Alba. Azi, Trump va grația primul curcan

Un stadion din SUA a fost demolat în doar 15 secunde

Traficul dintr-o regiune din Rusia, paralizat din cauza unei furtuni de zapadă

O româncă de 28 de ani s-a sinucis în portul Calais, după ce s-a aruncat de pe un feribot

Un britanic a prins un tâlhar român după ce l-a văzut într-un apel al poliției

Trump a pus din nou Coreea de Nord pe lista neagră a ”statelor care susţin terorismul”

Submarinul militar argentinian San Juan

Ultimul mesaj venit de pe submarinul militar argentinian, dispărut de 5 zile

O româncă, ”badante” în Italia, acuzată că lovea doi bătrâni. Ipostazele în care a fost filmată

Un operator a murit în timp ce filma o cascadorie pentru serialul „The Forgiving Earth”, produs de BBC şi Netflix

Un sat din Elveţia oferă 70.000 de franci familiilor care vor să se mute

Regina Elisabeta a II-a şi soţul ei, în imagini inedite la cea de-a 70-a aniversare a căsătoriei cuplului regal

Doi geologi prevăd cutremure masive în 2018: ”Putem avea 20 de seisme majore”