Marea Britanie, reacție dură după interviul dat de suspecții acuzați că l-au otrăvit pe Skripal. ”O insultă”

interviu
rt.com

Marea Britanie a criticat joi interviul difuzat de canalul RT cu cei doi ruşi acuzaţi că au încercat să-i omoare pe fostul dublu spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia Iulia la Salisbury, în Anglia.

Autoritățile britanice au afirmat că interviul reprezintă o ”insultă la adresa inteligenţei publicului” şi este ”profund ofensator”, relatează Reuters şi AFP.

Minciunile şi fantezii fabricate în acest interviu acordat unei televiziuni publice ruse sunt o insultă la adresa inteligenţei publicului. Mai mult, ele sunt profund ofensatoare pentru victimele acestui atac şi pentru cei apropiaţi lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May.

Poliţia a prezentat foarte clar dovezi împotriva celor doi. Ei sunt daţi în urmărire şi am luat toate măsurile necesare pentru a ne asigura că sunt reţinuţi şi aduşi în faţa justiţiei în Marea Britanie dacă vor mai pune vreodată piciorul în afara Rusiei”, a mai spus el.

O armă chimică ilegală a fost folosită pe străzile ţării noastre. Patru persoane au fost grav bolnave, o femeie nevinovată a murit. Rusia răspunde cu dispreţ”, a mai spus oficialul britanic.

Citește și
Vladimir Putin, despre rusii acuzati de otravirea lui Skripal
Prima declaraţie a lui Putin despre ruşii acuzaţi de otrăvirea lui Skripal
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Declaraţiile purtătorului de cuvânt al premierului Theresa May survin după difuzarea joi de către canalul de televiziune public rus Russia Today a unui interviu realizat cu cei doi ruşi acuzaţi de Marea Britanie că au încercat să-l otrăvească pe fostul spion rus Serghei Skripal în martie la Salisbury (sud-vestul Angliei).

Bărbaţii intervievaţi - care seamănă cu cei doi suspecţi ale căror fotografii au fost difuzate de Marea Britanie - au declarat că au dorit să ”viziteze catedrala din Salisbury”. Totodată, ei au confirmat că se numesc Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov, aşa cum indicase Londra, care îi acuză că sunt agenţi ai Serviciului de informaţii militar rus (GRU).

Pe numele celor doi bărbaţi există un mandat de arestare european emis de Scotland Yard în cadrul acestei anchete.

De la început, Marea Britanie a acuzat Moscova că ar fi la originea atacului, care a provocat o gravă criză de diplomatică între Kremlin şi Occident.

Cei doi Skripal au supravieţuit atacului cu Noviciok, la fel şi poliţistul care s-a contaminat atunci când le-a venit în ajutor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Primele declarații ale bărbaților acuzați că l-au otrăvit pe Skripal. De ce erau în Salisbury
Primele declarații ale bărbaților acuzați că l-au otrăvit pe Skripal. De ce erau în Salisbury

Cei doi bărbați ruși acuzați de otrăvirea fostului spion Serghei Skripal și a fiicei sale Yulia, au afirmat într-un interviu că se aflau în Salisbury ca turiști, pentru a vizita catedrala din oraș.

Prima declaraţie a lui Putin despre ruşii acuzaţi de otrăvirea lui Skripal
Prima declaraţie a lui Putin despre ruşii acuzaţi de otrăvirea lui Skripal

Unul dintre cei doi ruși pe care Mare Britanie îi acuză că au încercat să-i otrăvească pe fostul spion Serghei Skripal și pe fiica acestuia va face o declarație publică săptămâna viitoare.

Cazul Skripal: Putin a transmis Marii Britanii că a arestat ”civili”, nu agenți ruși
Cazul Skripal: Putin a transmis Marii Britanii că a arestat ”civili”, nu agenți ruși

Vladimir Putin a declarat că persoanele arestate în cazul Skripal, în Marea Britanie, nu au făcut nimic ilegal.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.