Șase soldați loviți cu mașina lângă Paris. Un suspect a fost arestat

×
Codul embed a fost copiat

Sase militari au fost răniți după ce o mașină a intrat în ei, miercuri, într-o suburbie a Parisului.

 

Desfășurarea evenimentelor:

UPDATE 16:55 Premierul Franţei, Edouard Philippe, a confirmat miercuri după-amiază că autorităţile franceze l-au arestat, în urma unei operaţiuni de pe autostrada A16, pe principalul suspect pentru atacul asupra militarilor din suburbia pariziană Levallois, transmite Reuters.

”Un suspect, care conducea maşina implicată în atac, a fost arestat pe autostradă între Paris şi Boulogne-sur-Mer”, a răspuns premierul francez la o interpelare din Adunarea Naţională.

Citește și
trump kim jong un
Noi amenințări pentru SUA. Coreea de Nord ia în calcul atacarea teritoriului american Guam
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Anterior, jurnaliştii au relatat că maşina BMW implicată în atac era ciuruită de gloanţe pe autostrada A16 din nordul Franţei.

UPDATE 15:42 Oficialii au anunțat că polițiștii au arestat un suspect pe o autostradă din nordul Parisului in timpul unei percheziții. Autoritățile au precizat faptul că este prematur să confirme că barbatul este șoferul mașinii care i-a lovit pe cei șase soldați. Potrivit informațiilor oficiale, în timpul arestării, suspectul a devenit recalcitrant, iar polițiștii au fost nevoiți să deschidă focul. Numele bărbatului reținut nu a fost făcut public.

UPDATE 14:20 O martoră oculară a atacului spune că a auzit un strigăt de durere foarte puternic şi militari care plecau în urmărire după o maşină, în goană, relatează The Associated Press.

Nadia LeProhon a fost luată prin surprindere după ce a auzit o bufnitură puternică, în afara imobilului în care locuieşte, la Levallois-Perret, la periferia Parisului, şi a ieşit în fugă afară, unde a văzut doi militari la pământ.

Alţi militari fugeau după o maşină în viteză, strigând ”după el! Urmăriţi acea maşină!”.

Ea spune că încă mai auzea în minte strigătul pe care l-a auzit după coliziune.

”Nu voi uita niciodată acel strigăt - un strigăt de durere şi suferinţă”, a declarat ea pentru AP.

Jean-Claude Veillant, un locuitor în zonă, a declarat că a văzut doi militari în uniformă căzând la pământ, după ce a coborât la intrarea imobilului de 13 etaje în care locuieşte.

”A fost oribil”, a declarat el, adăugând că amândoi militarii păreau să fie în stare gravă şi că unul era inconştient.

Reprezentanţi ai poliţiei spun că şoferul pare că a atacat militarii printr-o ambuscadă şi a intrat cu maşina în ei după ce aceştia au ieşit dintr-o clădire şi se îndreptau către vehiculele lor, pentru a începe o nouă misiune de patrulare.

UPDATE 14:45 Trei dintre cei şase militari au fost grav răniţi în atacul cu o maşină, însă viaţa nu le este în pericol, a anunţat miercuri Ministerul francez al Apărării, relatează The Associated Press.

UPDATE 12:50 Ministrul de Interne francez spune că atacul a fost un ”act de lașitate”, scrie AFP.

UPDATE 10:55 Primarul din suburbia Parisului Levallois-Perret, unde o maşină a lovit un grup de militari, afirmă că a fost vorba de un atac planificat, deoarece vehiculul aştepta soldaţii, relatează BFMTV.

"Fără îndoială, a fost un act deliberat (…), acest vehicul îi aştepta”, a adăugat primarul Patrick Balkany, vorbind de "o agresiune odioasă".

Mai exact, vehiculul staţiona pe contrasens, pe o alee mărginită de imobile, pentru a aştepta ieşirea militarilor din Regimentul 35 de Infanterie.

“BMW-ul a accelerat foarte repede, în momentul în care au ieşit. S-a întâmplat în centrul oraşului. S-a întâmplat foarte repede”, a subliniat edilul.

Sase răniţi în rândul militarilor, dintre care doi sunt în stare gravă, a anunţat Prefectura poliţiei.

Potrivit primelor informaţii, un bărbat aflat la volanul unei maşini a lovit militarii desfăşuraţi în cadrul operaţiunii Sentinelle, lansată în ianuarie 2015, după atacul de la Charlie Hebdo.

În cadrul operaţiunii, 10.000 de militari, dintre care 3.000 în rezervă, sunt desfăşuraţi pentru teritoriul Franţei.

Incidentul de miercuri a avut loc în suburbia Levallois-Perret, în Hauts-de-Seine, în nord-vestul Parisului.

Militarii ieşeau din cazarmă, în Piaţa Verdun,în jurul orei locale 8.15 (9.15 ora României), când au fost loviţi, potrivit BFMTV.

O operaţiune a poliţiei este în curs, iar oamenii legii caută în prezent suspectul, care a fugit de la locul faptei, şi automobilul său, marca BMW.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Turiști antrenați cum că reacționeze în cazul unui atac terorist
Turiști antrenați cum că reacționeze în cazul unui atac terorist

O companie israeliană care pregătește agenți de securitate oferă și lecții pentru turiști. Aceștia învață cum să reacționeze în cazul unui atac terorist, în locuri publice.

Noi amenințări pentru SUA. Coreea de Nord ia în calcul atacarea teritoriului american Guam
Noi amenințări pentru SUA. Coreea de Nord ia în calcul atacarea teritoriului american Guam

Tensiunile dintre Washington şi Phenian depăşesc un prag critic, după ce Donald Trump a avertizat azi-noapte regimul nord-coreean că se va alege cu "foc şi furie" dacă escaladează ameninţarea nucleară.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.