Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Limita de 4 minute la discursurile de la summitul NATO, ca sa nu se plictiseasca Trump. "Parca avem de-a face cu un copil"

Donald Trump, discurs cu parul in vant

NATO va impune o limita de 2 pana la 4 minute pentru discursurile de la summitul de saptamana viitoare, de la Bruxelles, pentru a putea mentine atentia presedintelui american Donald Trump, au declarat surse din blocul militar pentru Foreign Policy.

“Este destul de ridicol modul in care se pregatesc sa se ocupe de Trump”, a spus o sursa. „Parca se pregatesc sa aiba de-a face cu un copil – cineva cu o atentie limitata si cu toane, care nu are nicio informatie despre NATO, fara niciun interes privind chestiuni politice profunde, fara nimic. Sunt ingroziti”, a adaugat oficialul.

Unii experti sunt ingrijorati de modul in care Trump va reactiona la reuniuni diplomatice „importante, dar dureros de plictisitoare”. “Chiar si un summit NATO scurt este multe prea rigid, prea formal si prea greu din punct de vedere politic pentru Trump. Lui Trump nu ii va placea acest lucru”, a spus Jorge Benitez, un expert pe probleme legate de NATO la centrul de reflectie Atlantic Council.

„Oamenii se tem de nepredictibilitatea sa, intimidati de cum ar putea reactiona, stiind cum presedintele ar putea sa spuna ce gandeste – sau sa scrie pe Twitter ce gandeste”, a spus un alt fost oficial.

Trump a criticat in mod repetate Alianta in campania sa electorala, spunand ca nu mai este utila si ca este depasita. Pozitia sa pare sa se fi imblanzit din ianuarie incoace.

Dar, desi si-a exprimat sustinerea pentru NATO, el a reiterat opinia ca unii membri europeni nu depun suficiente eforturi in privinta cheltuielilor pentru aparare si le-a cerut sa isi respecte angajamentele asumate in 2014 de a aloca 2% din PIB, in decurs de un deceniu, acestui sector.

Numai Statele Unite si cateva alte tari – inclusiv Marea Britanie, Polonia, Estonia si Grecia – respecta in prezent obiectivul.

 

Sursa: News.ro, Data publicarii: 16 Mai 2017
Citeste mai multe despre: Donald Trump, NATO, summit, discursuri, experti, limita, diplomatie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed