Limita de 4 minute la discursurile de la summitul NATO, ca sa nu se plictiseasca Trump. "Parca avem de-a face cu un copil"

Ultimul update: Vineri 19 Mai 2017 06:53
Data publicarii: Marti 16 Mai 2017 19:12
Categorie: Internaţional
Donald Trump, discurs cu parul in vant

NATO va impune o limita de 2 pana la 4 minute pentru discursurile de la summitul de saptamana viitoare, de la Bruxelles, pentru a putea mentine atentia presedintelui american Donald Trump, au declarat surse din blocul militar pentru Foreign Policy.

“Este destul de ridicol modul in care se pregatesc sa se ocupe de Trump”, a spus o sursa. „Parca se pregatesc sa aiba de-a face cu un copil – cineva cu o atentie limitata si cu toane, care nu are nicio informatie despre NATO, fara niciun interes privind chestiuni politice profunde, fara nimic. Sunt ingroziti”, a adaugat oficialul.

Unii experti sunt ingrijorati de modul in care Trump va reactiona la reuniuni diplomatice „importante, dar dureros de plictisitoare”. “Chiar si un summit NATO scurt este multe prea rigid, prea formal si prea greu din punct de vedere politic pentru Trump. Lui Trump nu ii va placea acest lucru”, a spus Jorge Benitez, un expert pe probleme legate de NATO la centrul de reflectie Atlantic Council.

„Oamenii se tem de nepredictibilitatea sa, intimidati de cum ar putea reactiona, stiind cum presedintele ar putea sa spuna ce gandeste – sau sa scrie pe Twitter ce gandeste”, a spus un alt fost oficial.

Trump a criticat in mod repetate Alianta in campania sa electorala, spunand ca nu mai este utila si ca este depasita. Pozitia sa pare sa se fi imblanzit din ianuarie incoace.

Dar, desi si-a exprimat sustinerea pentru NATO, el a reiterat opinia ca unii membri europeni nu depun suficiente eforturi in privinta cheltuielilor pentru aparare si le-a cerut sa isi respecte angajamentele asumate in 2014 de a aloca 2% din PIB, in decurs de un deceniu, acestui sector.

Numai Statele Unite si cateva alte tari – inclusiv Marea Britanie, Polonia, Estonia si Grecia – respecta in prezent obiectivul.

Donald Trump, discurs cu parul in vant Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Teoria lui Donald Trump despre sport si viata sanatoasa. Singurul exercitiu acceptat, statul in picioare in fata alegatorilor

Teoria lui Donald Trump despre sport si viata sanatoasa. Singurul exercitiu acceptat, statul in picioare in fata alegatorilor

biserica sua

Incident armat într-o biserică din Nashville: un mort și șapte răniți

Ginerele lui Trump, vizat de un scandal

Sărbătorile din Catalonia, folosite pentru a-și cere independența: „Vrem să votăm”

Referendumul pentru independenţa Kurdistanului a început în ciuda opoziţiei internaţionale

Cetățenii din Coreea de Nord și Venezuela nu mai au voie în SUA

Proteste în Germania după rezultatul alegerilor: ”Afară cu naziștii!”

avion cazut in mare

Un avion militar italian a căzut în mare, la un show aerian

Alegeri în Germania, rezultate definitive. Un nou mandat pentru Merkel, dar extremiștii vor deveni a treia forță politică

Un general de divizie rus a fost ucis în Siria de Statul Islamic

Prințul Harry a condus, alături de o fetiță, un SUV în miniatură

Atac în Kabul asupra unui convoi NATO. Sunt cel puţin 5 răniţi

Alegeri parţiale pentru Senatul Franţei, la care candidează şi o tânără romă din România