Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Liderul ISIS ar fi fost parasit de nevasta sa de origine germana. Ce functie avea femeia in cadrul Statului Islamic

Abu Bakr al-Baghdadi

Sotia lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul gruparii jihadiste Statul Islamic, a fugit dintr-o tabara situata in provincia Ninawa din nordul Irakului, relateaza publicatia israeliana The Jerusalem Post si postul de televiziune arab Al Sumaria.

Este vorba de nemtoaica Diane Kruger, care a disparut 'in circumstante misterioase si pana in prezent necunoscute'.

Sotia liderului Statului Islamic nu a disparut singura, ci impreuna cu alte doua femei, care o insoteau pe aceasta permanent si erau considerate un fel de ajutoare ale sale.

Gestul ei a starnit panica in randul conducerii SI. Abu Bakr al-Baghdadi - despre care se spune ca ar fi originar din Samarra (la nord de capitala irakiana) - a trimis o echipa de forte speciale pe urmele sotiei sale pentru a o retine si a o aduce inapoi. Nu exista pentru moment informatii despre soarta acesteia, adauga sursele citate.

Liderul Statului Islamic si-a oficializat casatoria cu Diana Kruger la 8 octombrie 2015 in conditii de discretie absoluta. La vremea respectiva, serviciile secrete germane au furnizat serviciilor secrete irakiene informatii cu privire la aceasta.

Conform mass-media internationale, Diana Kruger a servit ca sef al departamentului pentru femei in cadrul Statului Islamic, functie din care administra viata de zi cu zi a femeilor din teritoriile ocupate de jihadisti si emitea decrete pe baza sharia cu privire la femei.

Presa irakiana a scris ca sotia lui al-Baghdadi a avut in responsabilitate si o tabara militara speciala pentru femei ale SI, in orasul Kirkuk, unde acestea erau instruite pentru a comite atentate sinucigase.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 29 Februarie 2016
Citeste mai multe despre: Abu Bakr al-Baghdadi, sotie, lider, Statul Islamic, ISIS,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed