Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Liderul Congresului diasporei moldovene din Rusia i-a cerut lui Putin sa "salveze poporul Moldovei de armata romana". VIDEO

putin

Liderul Congresului diasporei moldovene din Federatia Rusa, Aleksandr Kalinin, i-a cerut presedintelui rus Vladimir Putin sa “salveze poporul Moldovei de armata romana si cea ucraineana”, relateaza joi portalul Deschide.md.

Intr-un apel video, Kalinin ii aminteste lui Putin ca domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare, a aparat pe timpuri “periferiile Rusiei si Crimeii” de turci, cerandu-i sa “intoarca serviciul”, potrivit publicatiei mentionate. Chisinaul, sustine el, ar avea o intelegere cu autoritatile Romaniei si Ucrainei ca fortele lor armate sa intervina in Republica Moldova.

“Cu cateva zile in urma, puterea de la Chisinau s-a adresat SBU-ului Ucrainei si presedintelui Romaniei ca sa intervina armat impotriva protestelor pasnice. Asta vorbeste de faptul ca puterea vrea sa verse sange. Domnule Vladimir Vladimirovici aveti un rol - sa salvati ultimul “popor slav”. In numele poporului moldovenesc, al diasporei moldovenesti din Rusia, va cerem sa salvati poporul nostru si sa nu ne lasati sa disparem din istorie”, isi incheie Kalinin apelul adresat presedintelui rus.

Kalinin afirmase anterior ca diaspora moldoveana din Federatia Rusa ar putea sa revina la Chisinau ca sa se alature protestatarilor, intr-o declaratie ce a fost difuzata de numeroase mass-media ruse oficiale.

Moscova este suspectata ca se foloseste de protestele de la Chisinau si de partidele de opozitie moldovene pentru a prelua controlul asupra Republicii Moldova, care a virat spre Occident dupa semnarea Acordului de asociere la UE in 2014, in conditiile in care guvernul “proeuropean” este prea slabit de scandalurile de coruptie, potrivit comentatorilor.

Joi, la ora 17:00, expira ultimatumul dat duminica - in finalul unei manifestantii la care au participat mii de oameni - actualei guvernari a Republicii Moldova ca sa-si dea demisia in corpore si sa organizeze alegeri anticipate nu mai tarziu de luna aprilie. In caz contrar, liderii protestatarilor au amenintat ca vor proceda la blocarea unor trasee nationale si la alte actiuni de “nesupunere civica”.

Premierul Pavel Filip, puternic contestat de manifestanti ca “omul” controversatului oligarh si mogul media Vlad Plahotniuc, considera ca guvernul pe care il conduce este ultima sansa a actualei clase politice si a respins miercuri categoric revendicarea privind desfasurarea unor alegeri parlamentare anticipate, relateaza Jurnal.md.

Cu o zi inainte de expirarea ultimatumului inaintat de manifestanti, premierul se declara responsabil fata de majoritatea parlamentara care l-a votat in fruntea guvernului, fata de acei deputati pe care, spune Filip, i-a unit un singur obiectiv - de a nu admite alegeri anticipate. “Vom continua lupta”, au replicat organizatorii protestelor - Platforma civica de dreapta “Dreptate si Adevar”, Partidul socialistilor si Partidul Nostru, noua formatiuni de stanga proruse.

 

 

Обращение к Президенту России В.В. Путину от молдавского народа!#Путин #ПрезидентРФ #Калинин #Молдова #Moldova #Kalinin #Протесты #ОБРАЩЕНИЕ

Posted by Александр Калинин on Wednesday, 27 January 2016

 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 28 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: Aleksandr Kalinin, Rusia, Vladimir Putin,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed