Kim Jong-Un anunta "cadouri noi pentru yankei": "SUA ignora avertismentele noastre". Pentagon: "E o racheta nemaivazuta"

lansare ICBM coreea de nord - 22
http://www.uriminzokkiri.com

Seful Pentagonului a declarat miercuri ca racheta lansata marti de nord coreeni este una "namaivazuta", relateaza NBC.

Purtatorul de cuvant al Pentagonului, capitanul Jeff Davis, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca racheta de tip ICBM a fost lansata de pe un lansator mobil si a confirmat prezenta unui vehicul de reintrare pe racheta. "Este un nou tip de racheta care nu a mai fost vazut inainte", a mai spus acesta.

Pentagonul a anuntat de asemenea ca este capabil sa apere SUA de amenintarea reprezentata de aceasta noua racheta balistica intercontinentala nord-coreeana, testata de Phenian chiar de Ziua Nationala a SUA.

"Capabila sa poarte o focoasa nucleara mare"

Racheta este capabila sa poarte "o focoasa nucleara mare", a anuntat miercuri agentia oficiala de presa nord-coreeana KCNA, relateaza AFP.

Citește și
Kim Jong Un si generali nord-coreeni
Coreea de Nord a lansat cu succes o racheta, "care poate ajunge oriunde". Reactia nervoasa a presedintelui Donald Trump
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Expertii americani sustin ca dispozitivul ar putea ajunge in Alaska. Nu se stie daca Phenianul este capabil sa miniaturizeze o focoasa nucleara pentru montarea ei pe o racheta si sa stapaneasca tehnologia pentru reintrarea acesteia in atmosfera. O racheta intercontinentala nucleara ar necesita o ogiva mica – o tehnologie pe care Phenianul nu ar stapani-o inca.

Agentia KCNA a dat asigurari ca lansarea de marti a raspuns "tuturor criteriilor tehnologice, inclusiv rezistenta la caldura si stabilitatea structurala a focoasei", necesara pentru a reintra in atmosfera fara sa fie avariata. Focoasa era realizata din fibre de carbon, potrivit agentiei.

"In conditii dificile, implicand o caldura de mii de grade, presiune si trepidatii, temperatura din interiorul focoasei a fost stabila, intre 25 si 45 de grade Celsius", a precizat KCNA. Dispozitivul a avut o traiectorie "perfecta" si "si-a atins tinta cu precizie", a adaugat sursa.

Kim Jong-Un: SUA ignora avertismentele noastre

Statele Unite "incearca sa testeze hotararea noastra si ignora avertismentele noastre", a declarat numarul unu nord-coreean, Kim Jong-Un, citat de agentie in stilul indirect. In prezent, confruntarea dintre Phenian si Statele Unite a intrat in "faza finala", a avertizat el.

Kim Jong-Un a tinut sa sublinieze ca Phenianul nu va supune negocierii posesia de arme nucleare si de rachete balistice, in nicio circumstanta, cu exceptia cazului in care "politica ostila si amenintarile nucleare ale Statelor Unite inceteaza complet"

“El, cu un zambet larg pe fata, le-a spus oficialilor, oamenilor de stiinta si tehnicienilor ca Statele Unite vor fi nemultumite (...), pentru ca au primit un ’pachet de cadouri’ de Ziua Independentei”, a anuntat KCNA, citata de Reuters.

Kim a ordonat ca Phenianul sa „trimita frecvent mici pachete cu cadouri yankeilor”, a afirmat agentia.

Presa de stat nord-coreeana a anuntat ca racheta, Hwasong-14, a zburat 933 de kilometri distanta, in 39 de minute, si a atins o altitudine de 2.802 kilometri.

Unii analisti afirma ca detaliile zborului sugereaza ca noua racheta are o raza de actiune de peste 8.000 de kilometri, ceea ce inseamna ca poate lovi zone din continentul american – un progres important in programul balistic al statului comunist

Imagini difuzate miercuri de televiziunea de stat din Coreea de Nord

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Washington-ul se pregateste sa ia masuri impotriva Phenianului. SUA si Coreea de Sud au simulat un atac asupra Coreei de Nord
Washington-ul se pregateste sa ia masuri impotriva Phenianului. SUA si Coreea de Sud au simulat un atac asupra Coreei de Nord

Washingtonul a confirmat ca Phenianul a lansat prima sa racheta balistica intercontinentala.

Coreea de Nord a lansat cu succes o racheta,
Coreea de Nord a lansat cu succes o racheta, "care poate ajunge oriunde". Reactia nervoasa a presedintelui Donald Trump

Coreea de Nord a anuntat ca a testat cu succes o racheta intercontinentala balistica, care "poate ajunge oriunde in lume".

Trump a amenintat si Coreea de Nord, si cea de Sud, cu ocazia intalnirii cu presedintele de la Seul.
Trump a amenintat si Coreea de Nord, si cea de Sud, cu ocazia intalnirii cu presedintele de la Seul. "Rabdarea s-a terminat"

Noul presedinte al Coreei de Sud a fost ultima tinta a stilului diplomatic direct al liderului de la Casa Alba.

Coreea de Nord vrea sa o execute pe fosta presedinta a Coreei de Sud.
Coreea de Nord vrea sa o execute pe fosta presedinta a Coreei de Sud. "Sa aiba parte de o moarte mizerabila, ca niste caini"

Coreea de Nord a amenintat miercuri ca-i va ”aplica pedeapsa cu moartea” presedintei sud-coreene destituite Park Geun-hye, pe care o acuza ca a urzit un complot in vederea asasinarii liderului Kim Jong-un, relateaza AFP.

Recomandări
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar ar fi cerut și garanții.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri

Israelul a bombardat în timpul nopţii de luni spre marți nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni.

Firmele din România care vor primi până la 150.000 de euro de la stat. Guvernul a aprobat ordonanța
Firmele din România care vor primi până la 150.000 de euro de la stat. Guvernul a aprobat ordonanța

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, programul Electric UP 2, în baza căruia întreprinderile mici şi mijlocii şi firmele din domeniul HoReCa vor beneficia de un ajutor de până la 150.000 de euro.