Kate Middleton a nascut un baiat. Reactiile lui David Cameron si Printului Charles la aflarea vestii

Kate Middleton

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a declarat, luni seara, ca nasterea bebelusului regal, primul copil al printului William si al sotiei sale, Catherine, este un moment important in viata natiunii britanice, informeaza BBC.

"Sunt fericit pentru ducele si ducesa de Cambridge. Intreaga tara va sarbatori. Cei doi vor fi niste parinti minunati", a declarat premierul britanic dupa anuntul facut de Palatul Buckingham.
Ducesa de Cambridge, sotia printului William, a nascut un baietel, luni, la maternitatea St. Mary din Londra, bebelusul fiind primul copil al cuplului princiar si al treilea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, informeaza BBC.

Bebelusul s-a nascut la ora locala 16.24 (18.24, ora Romaniei) si a avut la nastere greutatea de 3,79 kilograme. Printul William a asistat la nastere.

"Alteta Sa regala Ducesa de Cambridge a nascut cu bine un fiu la ora 16.24 (18.24, ora Romaniei). Bebelusul cantareste 3,79 kilograme. Ducele de Cambridge a asistat la nastere. Regina, ducele de Edinburgh, printul de Wales, ducesa de Cornwal, printul Harry si membrii celor doua familii au fost instiintati si sunt foarte fericiti de aceasta veste. Alteta Sa regala si copilul se simt bine si vor ramane la spital pe durata noptii", a comunicat Palatul Buckingham in urma cu scurt timp.

Potrivit surselor citate de presa britanica, printul William i-a dat telefon reginei Elizabeth de la maternitate pentru a o anunta despre nasterea fiului sau. Apoi, printul William a vorbit cu tatal sau, printul Charles, si cu fratele sau, printul Harry. Familia Middleton a fost si ea instiintata inainte de anuntarea publica a informatiei.

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Dupa doar cateva minute, anuntul oficial referitor la nasterea bebelusului regal a fost plasat pe un panou din fata Palatului Buckingham. Anuntul a atras apaluzele celor cateva mii de persoane care s-au adunat luni in fata Palatului Buckingham in asteptarea nasterii bebelusului.

Potrivit BBC, familia regala a decis sa faca publica informatia foarte rapid intrucat nu a dorit ca aceasta sa apara mai intai pe retelele de socializare. De asemenea, membrii familiei regale au dorit sa detina un anumit control asupra modului in care informatia despre nasterea bebelusului este transmisa publicului larg, pentru ca aceasta sa nu fie alterata cumva de mass-media.

Pe 3 decembrie 2012, la peste un an si jumatate de la nunta lor somptuoasa, printul William si sotia sa, Catherine, ambii in varsta de 31 de ani, au anuntat ca vor avea primul lor copil, viitorul mostenitor al tronului Marii Britanii, iar aceasta veste era asteptata cu infrigurare si speranta, de multe luni, de intregul regat.

William, fiul printului Charles si al printesei Diana, s-a casatorit cu Kate Middleton pe 29 aprilie 2011, la Londra, in cadrul unei ceremonii somptuoase, care a fost urmarita de aproximativ 2 miliarde de telespectatori.

PRINTUL CHARLES: "ESTE UN MOMENT UNIC IN VIATA!"

Printul Charles s-a declarat mandru ca a devenit bunic dupa ce Ducesa de Cambridge, sotia printului William, a nascut un baietel, luni, la maternitatea St. Mary din Londra.

Bebelusul este primul copil al cuplului princiar si al treilea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii. Printul Charles a reactionat printr-un comunicat de presa dupa ce anuntul nasterii a fost facut public de Casa Regala.

"Amandoi, eu si sotia mea, suntem fericiti pentru sosirea pe lume a primului meu nepot. Este un moment extrem de special pentru William si Catherine si suntem incantati de venirea pe lume a primului lor copil.

Sa devii bunic este un moment unic in viata, asa cum numerosi oameni mi-au spus in ultimele luni. Sunt bucuros si mandru in acelasi timp ca am ajuns bunic pentru prima data. De abia astept sa vad copilul"  se arata potrivit The Guardian in comunicatul lansat presei de Printul Charles.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
"Ii uram bun venit, cu umilinta, unui viitor rege!" Ducesa de Cambridge a nascut un baietel

Bucurie fara margini printre capetele incoronate, dar si printre oamenii simpli din Marea Britanie. Familia regala engleza numara, incepand de luni seara, inca un membru.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde
Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 41,8 miliarde de lei faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.