"Jungla" din Calais dispare. Cum arata orasul-ghetou ridicat de imigranti dupa ce autoritatile au intrat cu buldozerele

craciun in Jungla de langa Calais

Autoritatile franceze au intrat cu buldozere si au inceput demolarea taberei de imigranti din Calais.

Cei mai multi dintre imigranti si-au petrecut ultimele saptamani adunandu-si lucrurile, insa nu toti au fost incantati de decizia luata de autoritatile franceze.

In timp ce buldozerele demolau campusul de refugiati, o parte dintre acestia protestau vehement pentru ca, spun ei, le este teama de cum vor fi tratati de acum incolo.

Politia a intrat cu buldozerele luni dimineata in "Jungla din Calais", lansand in urma o imagine dezolanta, de zeci de km acoperiti de gunoaie si resturile lasate in urma de miile de imigranti care au stat aici in ultimele luni.

Citește și
craciun in Jungla de langa Calais
Cum arata Craciunul prin ochii refugiatilor din "Jungla", orasul-ghetou ridicat de imigranti in Franta. GALERIE FOTO
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Saptamana trecuta, autoritatile au spus ca vor distruge zona in care aproape 6000 de imigranti si-au pus corturile.

Insa, o parte dintre ei sunt nemultumiti de decizie. "I-am rugat frumos sa ne lase mai mult timp la dispozitie pentru a gasi o alta zona unde sa putem muta casele, in siguranta. Nu avem timp" a spus Mohammed Adam, un doctor din Sudan, care a stat in tabara de refugiati.

Disperati, unii dintre ei si-au carat singuri baracile din lemn in care traiesc, disperati ca vor ramane fara acoperis deasupra capului, la temperaturi scazute. Autoritatile vor astfel ca imigrantii sa fie mutati de langa autostrada din motive de siguranta.

In fiecare zi, intre 50 si 150 de imigranti ajung in Calais, iar de aici ajung in toate colturile din Europa.


Planul autoritatilor franceze este sa ii mute pe refugiati intr-o alta tabara, alcatuita din containere.

"Una dintre ingrijorari este numarul mare de femei si copii. Refugiatii nu resping noua tabara, insa aici pot veni maximum 55 de persoane pe zi, sub cifrele asteptate". Autoritatile vor sa reduca numarul din "jungla" pana la 2000 de oameni.

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Autoritatile franceze vor sa distruga cu buldozerele corturile din Calais. Cum arata casele in care migrantii refuza sa stea
Autoritatile franceze vor sa distruga cu buldozerele corturile din Calais. Cum arata casele in care migrantii refuza sa stea

Aproximativ 1.500 de refugiati din "junga din Calais" refuza sa se mute in locuintele construite de guvern, in care s-au investit 20 de milioane de lire. Pentru ca migrantii refuza sa-si paraseasca corturile, politia a ajuns sa recurga la buldozere.

Cum arata Craciunul prin ochii refugiatilor din
Cum arata Craciunul prin ochii refugiatilor din "Jungla", orasul-ghetou ridicat de imigranti in Franta. GALERIE FOTO

Reporterii agentiei spaniole de presa EPA au realizat o serie de fotografii cutremuratoare cu refugiatii din “Jungla” in ajun de Craciun.

"Jungla", noul oras aparut pe harta Europei. Nu are apa sau curent, dar s-au deschis restaurante, biserici si moschei

La marginea portului francez Calais, imigrantii au inaltat in acest an un mic oras din corturi si baraci, ce aduce mai degraba cu bidonville-urile Lumii a Treia.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.