Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Iranul a difuzat imagini cu un marinar american care "isi cere scuze". Analist: "O incercare de a umili armata SUA". VIDEO

MARINARI SUA

Televiziunea de stat iraniana a difuzat miercuri imagini cu un marinar american detinut in care el este citat in traducere in limba farsi ca cerandu-si scuze dupa ce nava sa de patrulare a intrat in apele teritoriale iraniene din Golf din greseala.

Intr-o secventa a inregistrarii video, marinarul poate fi auzit declarand in engleza: "A fost o neintelegere" - afirmatie tradusa in "o greseala", dar dificultatile tehnice au facut imposibil pentru Reuters sa reproduca inregistrarea in intregime.

"Sistemul meu de navigatie a aratat ca eram in apele iraniene, dar am facut o greseala si am intrat", a mai declarat marinarul american, prezentat ca fiind comandant de nava si citat de IRIB TV.

Toti cei 10 marinari retinuti au fost eliberati de Iran miercuri dimineata dupa interceptarea marti dupa-amiaza a doua nave de patrulare ale fortelor navale americane, incheind rapid un incident ce a pus nervii la incercare cu doar cateva zile inainte de implementarea asteptata a unui acord nuclear reper intre Iran si puterile mondiale, aminteste Reuters.

Pentagonul a confirmat eliberarea marinarilor, insa a negat ca secretarul de stat John Kerry si-a fi cerut scuze pentru incident.  In tot acest timp, imaginile cu marinarii americani retinuti in Iran sunt prezentat de presa americana ca pe "propaganda masina" a Teheranului.

"Incidentul le-a permis sa umileasca armata SUA si sa demonstreze forta, si in final, o gandire calculata" a explicat un analist iranian de la think tank-ul Foundation for Defense of Democracies din Washington.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 14 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: SUA, MARINARI, IRAN,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed