Eduard Irimia, despre momentele terifiante care au urmat dupa ce a luat foc hotelul Adress. "Sotia mea a salvat un copil"

×
Codul embed a fost copiat

16 persoane au fost ranite, dintre care 14 au suferit rani usoare, in incendiul urias care a izbucnit joi seara in hotelul de lux Adress, din Dubai, a informat biroul de presa al guvernului din emirat, potrivit AFP. Niciunul dintre ei nu este roman.

O persoana a fost victima a unei crize cardiace, insa nu a decedat, si niciun copil nu a fost ranit, a adaugat biroul de presa intr-un mesaj pe Twitter.

In jurul orei locale 23.30 (19.30 GMT), originea incendiului, deosebit de puternic, era in continuare necunoscuta.

Eduard Irimia: "Mi-am strigat sotia, mai erau cateva peroane in living. Am incercat sa evacuam in 15-20 de secunde tot apartamentul si ne-am indreptat imediat catre o iesire de urgenta. Apartamentul nostru a fost complet distrus, adica exact acea zona, acel palier a fost distrus complet."

Citește și
incendiu Dubai
Incendiu puternic la un zgarie-nori din Dubai, inainte de Revelion. Eduard Irimia era cazat in cladire: "Suntem in pericol"
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Si minutele ce au urmat au fost terifiante.

Eduard Irimia: ''Pompieri, oameni care tipa din toate partile. La evacuare, sotia mea a reusit la un moment dat sa salveze un copil care era pierdut de mama lui, care avea inca un bebelus in brate si a reusit sa-l duca pe scari in viteza pana la parter si l-a preluat mai departe mama.''

O alta romanca, stabilita in Dubai, povesteste ca atunci cand s-a pornit vapaia, era acasa aproape de hotelul in flacari.

Oana Vremes: ''Aveam colegi care urmau sa petreaca noaptea de Revelion in hotel. Totul s-a declansat foarte foarte repede, in cateva minute. Din ce am inteles, focul a izbucnit undeva la parter in zona de restaurante si a urcat in cateva minute pana pe la etajul 20. In continuare se vede fum in jurul hotelului."

Unul dintre martori, care a vazut de la balconul cladirii vecine cum flacarile cuprind hotelul, a povestit pentru CNN ca, la un moment dat, s-a auzit ca si cand o parte a constructiei s-ar fi prabusit la pamant: "Erau flacari uriase si se auzeau trosnete, ca si cum o parte din structura cladirii s-ar fi prabusit".

Pompierii au reusit sa stinga flacarile, insa imaginile surprinse vineri dimineata arata ca hotelul inca mai fumega.

CNN scrie ca focul ar fi izbucnit intr-un apartament situat la etajul 20, dupa ce draperiile din camera s-ar fi aprins.

Jurnalista Marta Usurelu: Cadeau bucati din cladirea in flacari, peste noi.

Jurnalista Marta Usurelu a fost, joi, martora a incendiului produs la hotelul de 5 stele The Address, cu 63 de etaje, din centrul Dubaiului. Ea a povestit, pe blogul sau, cum a trait seara de joi, chiar in apropierea hotelului.

"Pregateam masa si ne bucuram ca stam in Dubai, la o prietena, chiar langa Burj Khalifa si ca vom vedea artificiile de pe terasa proprie. Apreciam incantati ca nu trebuie sa plecam nicaieri si ca vom petrece un revelion frumos, fara sa alergam dupa taxiuri. Am auzit strigate. Si, ceva foarte ciudat, parea ca ploua cu grindina. Am iesit in fata casei ca sa vedem ce se intampla. Cladirea de langa noi ardea ca o vapaie."

"Alarma a inceput sa sune. Tarziu, ma gandesc acum. Prea tarziu tinand cont ca focul se intinsese peste 20 de etaje. am strigat.

"Am reusit sa fugim cu telefoanele, pasapoartele si cate o geaca. Cadeau bucati, din cladirea in flacari, peste noi. Ningea cu cenusa, ca la o eruptie vulcanica. Toata lumea tipa. Politistii strigau sa fugim cat mai departe. Copiii plangeau. Nu intelegeau ce se intampla. Fugeam cat mai departe de cladirea care trosnea si ardea. Focul se intindea cu repeziciune. Noi nu stiam incotro s-o luam. Ne-am oprit undeva, departe. Ne uitam ingroziti inapoi. Ma temeam sa nu cada. Daca la inceput toata lumea tipa si alerga, acum era liniste. Oamenii veniti in centru pentru artificii se uitau ca la spectacol si faceau poze. Multi isi faceau selfieuri. Nimeni nu ne anunta nimic."

"Am cautat sa cumparam apa. Si un loc cu wi fi. Nu mai credeam ca pe Khalifa va mai fi spectacol de artificii. Dar a fost. Toata lumea filma si radea. Noi eram socati. Bucurosi ca am scapat si uimiti ca lucrurile isi urmeaza cursul, cand la 200 m distanta un bloc arde ca o vapaie.Dupa cele 10 minute de artificii a inceput cosmarul. Unde plecam? Ce facem? Politia nu anunta nimic. Taxiuri nu erau. Copiii plangeau si noi incercam disperati sa cautam cazare. Bucuria de a gasi o camera de Anul Nou s-a spulberat in cele 2 ore cat am cautat taxi si Uber. Nimic nu era organizat", a povestit jurnalista, pe blog.

Foto: Agerpres

MAE: Nu exista romani printre victimele incendiului 

Ministerul Afacerilor externe precizeaza ca niciun roman nu se afla printre victimele incendiului din Dubai.

''Consulatul General al Romaniei la Dubai are in atentie incendiul produs in cursul zilei de 31 decembrie intr-un hotel situat in centrul orasului Dubai. In acest sens, oficiul consular a luat legatura imediat cu autoritatile locale in vederea verificarii daca printre persoanele implicate se afla si cetateni romani. Potrivit informatiilor furnizate de catre autoritatile locale, pana in acest moment, printre victimele implicate in incendiu nu se afla niciun cetatean roman'', precizeaza MAE intr-un raspuns la solicitarea AGERPRES.

Totodata, MAE arata ca la nivelul Consulatului General al Romaniei la Dubai si al Ambasadei Romaniei la Abu Dhabi nu a fost primita nicio cerere de asistenta consulara in legatura cu acest caz.

''Oficiul consular roman continua monitorizarea cazului, se afla in legatura permanenta cu autoritatile locale competente, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara, daca situatia o va impune'', adauga sursa citata.

Un roman, printre cei cazati in Hotelul Adress

In hotel se afla si romanul Eduard Irimia, promotorul Local Kombat, care a scapat nevatamat.

"Suntem in pericol la hotelul Adress din Dubai, dupa ce un incendiu puternic a izbucnit.", a scris acesta pe Facebook.
Alin Huiu, persoana responsabila cu promovarea Local Kombat, a povestit pe Facebok:

"Hotelul Adress din Dubai a luat foc in urma cu cateva minute si e cuprins de flacari in momentul asta, e panica totala. E posibil sa fie tinta unui atentat terorist. Invitat la un eveniment si cazat in interiorul hotelului, promotorul Eduard Irimia a reusit sa fuga pe scarile de urgenta, insa situatia este grava din cauza haosului creat."

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
UN AN DE LA TRAGEDIA DIN COLECTIV. Portretele celor 64 de tineri care si-au pierdut viata in urma incendiului
UN AN DE LA TRAGEDIA DIN COLECTIV. Portretele celor 64 de tineri care si-au pierdut viata in urma incendiului

Astazi se implineste un an de la incendiul din Colectiv, in care au pierit 64 de tineri. Toata ziua, vor avea loc ceremonii si evenimente in memoria lor, dar si un mars tacut.

Incendiu puternic la un zgarie-nori din Dubai, inainte de Revelion. Eduard Irimia era cazat in cladire:
Incendiu puternic la un zgarie-nori din Dubai, inainte de Revelion. Eduard Irimia era cazat in cladire: "Suntem in pericol"

Un hotel de Dubai situat langa cea mai inalta cladire din lume a fost cuprins de flacari la ora locala 10pm, cu doua ore inainte de inceperea petrecerilor de Revelion.

Gestul eroic al unui barbat din Galati, dupa ce i-a luat foc casa. A trecut prin foc si si-a salvat mama in ultima clipa
Gestul eroic al unui barbat din Galati, dupa ce i-a luat foc casa. A trecut prin foc si si-a salvat mama in ultima clipa

Un barbat din Galati a trecut, la propriu, prin foc, pentru a-si salva mama de la moarte. Casa in care locuiau cei doi a fost distrusa de un incendiu, iar omul n-a stat o clipa pe ganduri si a intrat in flacari sa o scoata pe batrana de 78 de ani.

Recomandări
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv. El ceruse să fie judecat în arest la domiciliu
Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv. El ceruse să fie judecat în arest la domiciliu

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a cerut, marţi, la Tribunalul Constanţa, să fie judecat în arest la domiciliu.