Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

"Inainte sa mor, vreau sa ajung faimos". Mii de chinezi s-au mobilizat pentru a indeplini ultima dorinta a unui copil bolnav

copil cancer

Mii de chinezi s-au mobilizat prin intermediul campaniei D-Strong pentru a indeplini dorinta lui Dorian Murray, un baiat de 8 ani din SUA aflat in faza terminala de cancer.

Murray, care locuieste in Westerly (Rhode Island) si sufera de rabdomiosarcom (RMS) de la 4 ani, le-a marturisit parintilor sai, dupa ce a aflat ca boala lui este incurabila, ca i-ar placea sa devina cunoscut in China, pentru ca aici exista Marele Zid, iar de atunci un numar tot mai mare de chinezi s-au mobilizat pentru a-i indeplini dorinta.

Ideea este de a trimite poze de cetateni chinezi, purtand o pancarta cu inscriptia '#D-Strong' (numele lui Dorian), pe retelele de socializare din tara asiatica, unde in cateva zile au fost postate circa 500.000 de imagini sau marturii de sprijin.

Multe din fotografii sunt facute pe Marele Zid, atat de admirat de Dorian si motivul pentru care baiatul a vrut sa devina cunoscut in China.

Potrivit televiziunii chineze CCTV, un turist a cumparat o medalie comemorativa dintre cele care se vand pentru a atesta vizitatorul ca a escaladat monumentul si a gravat pe ea numele lui Dorian.

La randul lor, multi chinezi s-au pozat cu pancarte inscriptionate '#D-Strong' in alte locuri celebre, precum Piata Tiananmen, zgarie norii din Shanghai sau pe malul Lacului de Vest din Hangzhou, noteaza agentia oficiala Xinhua.

Inclusiv redactia ziarului in limba engleza China Daily a trimis o imagine in care redactia il incurajeaza pe baiat, pe care a publicat-o pe pagina sa de Internet.

La 2 ianuarie familia Murray a fost informata ca procedurile de chimioterapie nu dau rezultate, astfel incat, la rugamintea expresa a baiatului, a intrerupt tratamentul
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 15 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: china, copil, sua, cancer,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed