Imagini dramatice de la raidul in urma caruia a fost capturat "El Chapo". "Lordul drogurilor" a fost la pas sa scape din nou

×
Codul embed a fost copiat

Au aparut imagini dramatice de la raidul in urma caruia a fost capturat faimosul traficant mexican de droguri, supranumit ''El Chapo''.

O unitate de elita a puscasilor mexicani a dat asaltul si putin a lipsit ca fugarul sa scape. Intre timp, expertii in drept dezbat daca Sean Penn a incalcat sau nu legea atunci cand s-a intalnit cu temutul traficant, in Mexic.

Pe 8 ianuarie, puscasii marini au dat asaltul asupra unei case din statul mexican Sinaloa, fieful lui Joaquin Guzman, supranumit El Chapo. I-au intampinat, insa, deloc amical, oamenii temutului narcotraficant - cel putin 15, inarmati pana in dinti.

In timpul acestei lupte inversunate, Guzman a fugit printr-un tunel, pregatit din timp, ascuns in spatele unei oglinzi.

Puscasi: "Am intrat in tunelul pe unde a fugit Joaquin "El Chapo" Guzman..."

Citește și
Sean Pen
Intalnire secreta intre Sean Penn si lordul drogurilor, "El Chapo". O actrita de telenovele a facut posibila intrevederea
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Prin tunel, a ajuns in reteaua de canalizare a orasului. Vreo doi kilometri a strabatut El Chapo pe sub pamant; pana cand, spre ghinionul lui, a dat peste un bazin de decantare plin ochi de la apa de ploaie; si a fost nevoit sa iasa la suprafata. A reusit sa fure o masina, dar pana la urma tot a fost incoltit.

Autoritatile le-au permis apoi jurnalistilor sa-i vada ascunzatoarea. In dormitor, pe o canapea au fost gasite medicamente injectabile, antibiotice si prezervative. Dar si DVD-uri cu serialul "Regina Sudului", despre o femeie sefa de cartel al drogurilor.

Interpreta, actrita mexicana Kate del Castillo, a intermediat, dealtfel, controversata intalnire dintre "El Chapo" si actorul american Sean Penn, petrecuta in octombrie, in jungla.

In mod straniu, cei doi actori n-au banuit ca autoritatile mexicane le urmareau fiecare miscare, dupa cum arata aceste capturi din imaginile surprinse intr-un aeroport local.

In materialul publicat de Rolling Stone, starul american a pomenit de utilizarea unor dispozitive menite sa le faca telefoanele nedectabile.
 

Intre timp, autoritatile au oferite presei si primele imagini dupa ce "El Chapo" a revenit in inchisoare. Acesta a fost tuns si nu mai are mustata.


Imaginile care dovedesc intalnirea dintre Sean Penn si Joaquin Guzman, cu ajutorul actritei Kate del Castillo

Intr-un schimb de mail-uri cu agentia de presa AP, Sean Penn spune ca nu regreta nimic. Intrebat de fotografiile in care a fost surpris el si actrita de telenovele, actorul a precizat: "Nu am nimic de ascuns".

Imaginile cu Penn pe aeroportul din Mexic au fost facute chiar inainte ca el sa mearga la ascunzatoarea lui El Chapo. Pozele au fost facute cu un aparat foto, iar ele au ajuns la dosarul intocmit de autoritatile mexicane. Ele reprezinta dovada ca actorul fusese pus sub urmarire inainte de a ajunge la Guzman.

Femeia care apare in poze seamana cu Kate Del Castillo, despre care s-a spus ca este persoana de legatura dintre actor si El Chapo. Ea era urmarita de politia mexicana din august 2014.

Starul american s-a intalnit cu baronul drogurilor in urma cu trei luni in jungla mexicana. In textul scris pentru revista Rolling Stone in urma discutiei, Sean Penn spune ca nu l-a dat ulterior pe mana autoritatilor pentru ca "Guzman nu este un om pe care sa vrei sa-l superi".

Cum a fost posibila intalnirea

Procurorul general al Meixcului a declarat ca actorul se afla sub supravegherea autoritatilor si ca intalnirea lui cu Joaquin "El Chapo" Guzman a fost esentiala pentru capturarea lui.

Declaratiile procurorurului general Arely Gómez vin dupa ce autoritatile au oferit presei imagini cu Sean Penn, insotit de actrita Kate del Castillo, cea care l-a ajutat pe actorul american sa ia legatura cu "drogul lordurilor".

Castillo, care a jucat intr-o telenovala rolul unei traficante ce conducea un cartel, a fost abordata de unul dintre avocatii lui "El Chapo", in octombrie 2014, pentru a face un film biografic despre viata lui.

In iulie 2015, Castillo si avocatul lui Guzman s-au intalnit intr-un restaurant in Mexic, pentru a discuta despre drepturi de ecranizare si recompense financiare, scriu cei de la The Guardian.

A doua oara cand s-au intalnit, in Guadalajara, pe 25 septembrie, echipa de avocati a lui Guzman i-ar fi dat actritei un telefon special, care sa nu poata fi urmarit si cu care aceasta sa ia legatura direct cu "El Chapo".

Apoi, Kate del Castillo a revenit in Guadalajara pe 2 octombrie, de aceasta data insotita de Sean Penn. Un grup de oameni i-a dus in jungla, acolo unde a avut celebra intalnire dintre Sean Penn si "lordul drogurilor". Dupa aceasta intalnire, Guzman a reusit sa scape dintr-un raid ce viza capturarea lui, insa norocul lui s-a terminat vinerea trecuta, cand a fost capturat de fortele marine in Los Mochis.

 

Totusi, procurorii mexicani au anuntat ca vor sa-l audieze pe actorul american, dar si pe actrita mexicana Kate del Castillo, cea care a jucat rolul intermediarului.

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Sean Penn, audiat dupa capturarea lui
Sean Penn, audiat dupa capturarea lui "El Chapo". Legaturile controversate ale actorului cu liderii din America Latina

Viata bate filmul. Fara voia lui, actorul american Sean Penn a condus autoritatile mexicane pana la "El Chapo", cel mai temut traficant de droguri din lume.

Intalnire secreta intre Sean Penn si lordul drogurilor,
Intalnire secreta intre Sean Penn si lordul drogurilor, "El Chapo". O actrita de telenovele a facut posibila intrevederea

VIDEO. Sean Penn s-a intalnit in secret cu baronul mexican al drogurilor ''El Chapo'', inainte ca acesta sa fie arestat, pentru a realiza un interviu care a aparut sambata in revista Rolling Stone. Guvernul mexican stia despre intalnirea celor doi.

Sean Penn, invitat de onoare la summitul international privind schimbarile climatice.
Sean Penn, invitat de onoare la summitul international privind schimbarile climatice. "Nu mai e timp pentru visare"

Actorul Sean Penn se numara printre invitatii celebri ai conferintei internationale privind schimbarile climatice de la Paris.

Recomandări
Crescătorii de păsări vin cu precizări despre culorile puilor și controalele efectuate de autorități
Crescătorii de păsări vin cu precizări despre culorile puilor și controalele efectuate de autorități

Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, din care fac parte aproximativ 150 de crescători, asigură consumatorii că puii din magazine sunt siguri pentru consum.

Primele roșii românești costă de două ori mai mult decât carnea: ”Exagerat! Nu se poate!”. Ce prețuri vor fi de Paște
Primele roșii românești costă de două ori mai mult decât carnea: ”Exagerat! Nu se poate!”. Ce prețuri vor fi de Paște

Primele roșii românești au apărut în piețe, însă puțini clienți le pot cumpăra pentru că un kilogram ajunge și la 50 de lei. Dublu față de pieptul de pui, de exemplu.  

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.