Imaginea zilei. Avioanele lui Donald Trump si Hillary Clinton s-au intalnit pe aeroportul din Las Vegas

avion trump

Avioanele de campanie ale lui Donald Trump si Hillary Clinton au aterizat marti pe aeroportul international McCarran din Las Vegas inainte de ultima mare confruntare, prilej pentru presa americana de a le compara.

Donald Trump detine un Boeing 757 pe care l-a achizitionat in 2011 pentru 100 de milioane de dolari de la cofondatorul Microsoft, Paul Allen. Este colorat in negru, alb si rosu si are scris mare  numele candidatului, cu litere aurii.

Avionul de campanie al lui Hillary Clinton este un Boeing 737 al carui pret este de 96 de milioane de dolari, insa candidata democrata la Casa Alba il inchiriaza de la o companie din Florida.  Avionul are scris pe el sloganul campaniei "Stronger Together" (n.r. "Mai puternici impreuna") si are initiala ei "H" inscriptionata pe coada.

A treia si ultima dezbatere dintre Donald Trump si Hillary Clinton se va desfasura miercuri seara, ora locala, in Las Vegas (statul Nevada) si este de asteptat ca ea sa fie urmarita de un numar mare de telespectatori, chiar daca de-a lungul timpului a treia dezbatere prezidentiala din Statele Unite a fost cea mai putin interesanta.

Citește și
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Motivul pentru care aceasta confruntare finala dintre cei doi candidati la Casa Alba ar putea fi o exceptie il reprezinta acuzatia lui Donald Trump potrivit careia echipa de campanie a lui Hillary Clinton, media si sistemul politic comploteaza pentru a “falsifica” scrutinul din 8 noiembrie.

Candidatul republican afirma ca aceste alegeri vor fi manipulate intrucat in presa s-a scurs o inregistrare video din 2005 in care el apare facand comentarii, impreuna cu o vedeta de televiziune, despre pipairea si sarutarea femeilor fara consimtamantul lor.

Dupa difuzarea acestei inregistrari, acuzatiile la adresa lui Trump au devenit principalul subiect de interes in campania electorala din Statele Unite. In cea de-a doua dezbatere, desfasurata pe 9 octombrie, candidatul republican a dezmintit ca s-ar fi comportat intr-o asemenea maniera si a precizat ca a fost vorba despre o “discutie de vestiar”.

De atunci, insa, zece femei l-au acuzat public pe Trump ca le-a facut avansuri sexuale, majoritatea cazurilor avand loc cu peste un deceniu in urma. Cu numai trei saptamani inaintea scrutinului prezidential din 8 noiembrie, Hillary Clinton are un avans substantial in preferintele electoratului american fata de Donald Trump - candidata democrata este sustinuta de 48,9% dintre alegatorii americani, iar candidatul republican de 42%, potrivit unui sondaj de opinie publicat de realclearpolitics.com.

Putini analisti politici cred ca prestatia lui Trump din ultima dezbatere televizata ar putea schimba semnificativ aceasta situatie. Totusi, Aaron Kall, profesor in carul Universitatii Michigan, estimeaza ca in dezbaterea din Las Vegas candidatul republican “nu ar trebui sa simta vreo presiune intrucat nu mai are nimic de pierdut“.

“Nu este nevoie ca el sa iasa la bataie pe toate subiectele”, a explicat Kall, adaugand ca Trump ar trebui sa se concentreze pe chestiuni precum cazul serverului privat de e-mail al lui Hillary Clinton si recentele dezvaluiri WikiLeaks referitoare la candidata democrata, despre care miliardarul new-yorkez a apreciat ca este “cea mai corupta persoana care a candidat vreodata la presedintie”.

Cea de-a treia dezbatere televizata Clinton-Trump, care va dura 90 de minute, va incepe miercuri la ora locala 18:00 (joi ora 01:00 GMT) si va fi gazduita de Universitatea Nevada din Las Vegas. La fel ca in cazul primei dezbateri, cei doi candidati se vor afla pe un platou in spatele a doua pupitre, spre deosebire de alegerile din 2012, cand Mitt Romney si Barack Obama erau asezati in jurul unei mese - noteaza AFP.

Dezbaterea va fi transmisa in direct de numeroase media americane (ABC, Buzzfeed News, CBS, CNN, C-SPAN, The Daily Caller, Fox News, Huffington Post, NBC, PBS, Politico, Telemundo, The Wall Street Journal, Univision). Retelele de socializare online Facebook si Twitter, site-ul video la cerere Hulu si chiar Yahoo! vor retransmite dezbaterea.
In tarile francofone, mai multe canale de televiziune vor transmite dezbaterea, cu traducere simultana, printre care France 24, BFMTV si LCI, in Franta, si RDI, in Canada.

Prima dezbatere Clinton-Trump, desfasurata pe 26 septembrie, a fost urmarita de 84 de milioane de telespectatori, iar cea de-a doua, organizata pe 9 octombrie, de 66,5 milioane de telespectatori.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
E oficial: UE a limitat plățile cash. Suma maximă pe care o mai poți achita în numerar
E oficial: UE a limitat plățile cash. Suma maximă pe care o mai poți achita în numerar

Parlamentul European a adoptat, miercuri, un pachet de legi care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului.

 

Antony Blinken, apel către SUA și China să „gestioneze relaţiile dintre ţări în mod responsabil
Antony Blinken, apel către SUA și China să „gestioneze relaţiile dintre ţări în mod responsabil"

Antony Blinken cere SUA și Chinei să gestioneze diferendele lor în mod "responsabil". Secretarul de stat american face un apel către cele națiuni să găsească un numitor comun pentru a-și rezolva problemele.

POLITICO: Cum ar putea diviza Europa o a doua preşedinţie a lui Trump
POLITICO: Cum ar putea diviza Europa o a doua preşedinţie a lui Trump

Revenirea la putere a lui Donald Trump în SUA nu ar fi doar cel mai mare test din istoria postbelică a relaţiilor transatlantice, ci ar putea reprezenta un risc existenţial pentru unitatea europeană.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.