Harper Lee, premiata cu Pulitzer pentru romanul "To Kill a Mockingbird" a murit la 89 de ani. In 2015, lansase o continuare

Ultimul update: Luni 22 Februarie 2016 07:10
Data publicarii: Vineri 19 Februarie 2016 19:53
Categorie: Internaţional
Harper Lee

Scriitoarea americana Harper Lee, laureata a Premiului Pulitzer pentru celebrul sau roman ''To Kill a Mockingbird'' (''Sa ucizi o pasare cantatoare"), a murit la varsta de 89 de ani, anunta vineri Reuters si EFE.

Ea s-a stins din viata in micul oras Monroeville, din statul american Alabama, in care si-a trait aproape intreaga existent, relateaza Agerpres.

Volumul ''To Kill a Mockingbird'', publicat in 1960, povesteste despre acuzarea pe nedrept a unui barbat de culoare intr-o mica localitate din Alabama in perioada marii crize economice din anii 1930 si a fost ecranizat in 1962. Cu Gregory Peck in rolul principal, pelicula a obtinut patru premii Oscar.

Multe decenii s-a crezut ca Harper Lee nu va mai continua cartea care i-a adus renumele mondial, asa incat lumea literara a fost luata prin surprindere in iulie 2015, cand ea si-a lansat un nou roman - foarte controversat ulterior - ''Go Set a Watchman'', in care apare personajul principal, avocatul Atticus Finch, din precedenta sa carte.

Anuntul decesului scriitoarei survine la numai cateva zile dupa ce presa a informat ca romanul ei de debut va fi adaptat pentru scena si va avea premiera pe Broadway in sezonul 2017-2018.
 

Harper Lee Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Harper Lee - getty Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Un jurnalist castigator al premiului Pulitzer acuza Casa Alba de minciuna. Cum ar fi fost prins, de fapt, Osama ben Laden

Un jurnalist castigator al premiului Pulitzer acuza Casa Alba de minciuna. Cum ar fi fost prins, de fapt, Osama ben Laden

ine pe morcov

Inel de logodnă pierdut acum 13 ani scos din pământ odată cu un morcov VIDEO

A fost găsit băiatul de 7 ani, dispărut după atentatul din Barcelona

Cine este atacatorul din Finlanda, un marocan care a atacat doar femei

furtuna

Doi tineri au murit şi 40 au fost răniţi, după ce o furtună puternică a răsturnat un cort în Austria

Profilul suspecţilor implicați în atacurile din Spania. Antecedentele penale

Eclipsă totală de soare peste 3 zile în Statele Unite