Ads by INTERNET PROTV

Gestul facut de Papa Francisc pentru 11 refugiati, inainte de Ziua Bunei Vestiri. Migrantii au izbucnit in lacrimi

Papa Francisc

Papa Francisc a spalat joi picioarele a 11 refugiati de confesiune crestina, musulmana dar si hindusi, precum si picioarele unui angajat al Centrului de primire a refugiatilor din Castelnuovo di Porto, din apropiere de Roma.

Intr-o scurta predica improvizata, Papa a opus acest gest de fraternitate "gestului de razboi, de distrugere, savarsit de oameni care nu doresc sa traiasca in pace", facand trimitere la atentatele recente de la Bruxelles soldate cu 31 de morti si aproape 300 de raniti.

Apoi, Papa le-a cerut sutelor de solicitanti de azil, de toate religiile, care au asistat la ceremonie sa "faca un gest de fraternitate intre ei". In cadrul acestei mese celebrate in aer liber, Suveranul Pontif a ingenuncheat in fata migrantilor si i-a spalat pe picioare, apoi i-a sters si sarutat. Refugiatii au fost emotionati de gestul Papei, iar unii dintre ei au plans si i-au sarutat mana Sfantului Parinte, scrie Agerpres.

In fiecare an, in cadrul slujbei din Joia Mare, conform traditiei, reprezentantii clerului, inclusiv Papa, spala picioarele a 12 persoane amintind de gestul de iubire si umilinta pe care Iisus l-a facut pentru cei 12 apostoli ai sai, conform Evangheliei.

Papa Francisc

Cei 11 refugiati alesi pentru aceasta ocazie au fost trei femei si opt barbati cu varste cuprinse intre 20 si 37 de ani, dintre care patru nigerieni catolici, trei eritreeni copti, trei musulmani din Mali, Siria si Pakistan si un indian de confesiune hindusa. Cel de-al 12-lea ales pentru aceasta ceremonie a fost un angajat al centrului de refugiati.

Centrul pentru refugiati din Castelnuovo di Porto adaposteste 892 de persoane din 25 de tari.

Prin acest gest simbolic Sfantul Parinte a dorit sa atraga atentia asupra celor mai slabi care au nevoie sa-si reprimeasca demnitatea si a aratat ca respectul este principalul drum spre pace.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 24 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Papa Francisc, refugiati, religie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed