Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Franta sustine ca va prezenta dovezi in cateva zile ca atacul chimic din Siria a fost provocat de regimul lui al-Assad

al assad

Franta va prezenta ”in cateva zile” ”proba potrivit careia regimul sirian este cel care a organizat atacul chimic” asupra orasului Khan Sheikhoun, atacul s-a soldat cu 87 de morti, pe 4 aprilie.

Declaratia a fost facuta, miercuri, de seful diplomatiei franceze Jean-Marc Ayrault, relateaza AFP, citat de News.ro

”Avem elemente care ne permit sa demonstram ca regimul a utilizat cu buna stiinta arma chimica”, a dat asigurari Ayrault.

”Convingerea mea, si este totodata convingerea serviciilor noastre, este ca regimul este cel care are responsabilitatea” acestui atac.

”Este o chestiune de zile, insa vom prezenta proba potrivit careia regimul este cel care a organizat aceste atacuri cu arme chimice. Imi exprim convingerea ca in cateva zile va voi putea prezenta probe”, a declarat el in emisiunea Question d'info LCP-France Info-Le Monde-AFP.

”Noi nu suntem singurii. OIAC (Organizaia pentru Interzicerea Armelor Chimice) isi va continua ancheta”, a adaugat el.

OIAC a apreciat saptamana trecuta ca realitatea atacului chimic este o ”acuzatie credibila”.

Presedintele sirian Bashar al-Assad a dezmintit ca armata sa este responsabila de presupusul atac, catalogat drept o ”crima de razboi” de catre Washington, si a acuzat tarile occidentale ca au ”montat aceasta poveste pentru a servi ca pretext” al atacurilor americane de pe 7 aprilie, ca represalii fata de atacul de la Khan Sheikhoun.

La 4 aprilie, un raid aerian a avut loc impotriva acestui mic oras aflat sub controlul unor rebeli si jihadisti, in provincia Idleb (nord-vest), soldat cu cel putin 87 de morti - nclusiv 31 de copii.

Opozitia a acuzat regimul ca a folosit ”obuze” care contineau ”gaz toxic”.

Potrivit unor analize turce efectuate asupra unor raniti, dupa atac, s-a folosit sarin, un puternic agent neurotoxic.

Pe 7 aprilie, doua nave americane - USS Ross si USS Porter - au lansat de la Marea Mediterana 59 de rachete de croaziera de tip Tomahawk catre baza aeriana de la al-Shaayrat, in apropiere de Homs (centru).

Potrivit Pentagonului, serviciile de informatii au stabilit ca avioanele care au efectuat presupusul atac chimic au plecat de la aceasta baza.

 

Sursa: News.ro, Data publicarii: 19 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: franta, siria, atac chimic, dovezi, al assad, gaz toxic, rusia, sua,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed