FOTO. Atentatele de la Boston. Ce surprinde aceasta fotografie, cu putin timp inainte de explozie

×
Codul embed a fost copiat

Presa a publicat o fotografie in care s-ar vedea una dintre bombe, cu putin timp inainte de explozie.

Update 13:55:

Este vorba de bomba care a provocat cea de-a doua deflagratie, scrie The Sun.

Aceasta se afla langa o cutie postala, foarte aproape de locul unde stateau mai multi spectatori de la maraton.

Potrivit publicatiei britanice, un barbat, care este suspectat ca ar fi autorul atentatelor, a fost filmat de camera de supraveghere a unui magazin din apropiere, in timp ce abandona un rucsac negru, la locul unde s-a produs una din explozii.

Citește și
Boston Atentat - 10
A ratat cu 10 minute zborul pe 11 septembrie 2001, iar acum ar fi "prevazut" masacrul din Boston
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

 

08:56:

Confuzie la Boston, dupa ce miercuri televiziunile au titrat ca autoritatile au identificat si arestat un suspect.

FBI-ul a negat zvonurile, anuntand ca barbatul cautat nu a fost identificat, ci inregistrat de o camera de supraveghere chiar in timp ce plasa una dintre bombe.

Joi va avea loc o ceremonie in memoria celor trei oameni ucisi, iar presedintele Barack Obama si prima doamna vor veni personal sa le consoleze familiile.

Dintre cei 180 de raniti, 10 au suferit amputari si sunt inca in stare grava, dar peste 100 au parasit deja spitalul.

Zeci de jurnalisti s-au postat ieri in fata tribunalului din Boston, sperand daca nu sa-l vada pe suspect, macar sa aiba confirmarea unei arestari. Cladirea a fost evacuata din cauza unei alerte false cu bomba, tensionand si mai mult atmosfera.

Dar la nici doua ore de la anuntul ca a fost arestat cel responsabil pentru dublul atentat de luni, FBI a dezmintit toate zvonurile.

Peter J. Ahearn, fost agent FBI: "Inainte sa aresteze pe cineva, vor avea deja cazul rezolvat, dovezile, ca sa poata obtina o condamnare. Vor astepta sa aiba identificarea, poate date biometrice, amprente, o marturisire".

Deocamdata, autoritatile americane sunt in posesia mai multor inregistrari de la video care-l surprind pe barbat plasand una dintre cele doua bombe. Imaginile respective au fost filmate de o camera de supraveghere de la un magazin din zona. Iar transmisiunea live a unei televiziuni care relata despre maraton a intregit tabloul.

Stephen Murphy, presedintele Consiliului Local Boston: "S-a confirmat ca un suspect e vazut lasand o geanta langa locul celei de-a doua explozie si apoi fugind. Alti martori care l-au vazut parasind locul ne-au confirmat ca e aceeasi persoana cu cea din imagini".

O alta prezenta suspecta este un barbat care priveste scenele de haos de pe acoperisul unei cladiri.

Autorii atacului au pus cel putin una dintre bombele artizanale intr-o oala de gatit sub presiune, urmarind sa obtina un efect distrugator cat mai mare. Reteta e "vehiculata" in mediile terorismului.

Joi, la Boston, sunt asteptati Barack si Michelle Obama, care vor participa la o ceremonie in memoria celor trei victime si a ranitilor.

Michelle Obama, prima doamna a SUA: "Ce s-a intamplat luni ne-a amintit ca in momente de criza aici, in America, raspunsul nostru e curajos, hotarat si altruist. Si exact asta am vazut la locuitorii din Boston".

La doua zile de la cel mai grav atentat comis in Statele Unite dupa 11 septembrie, anchetatorii nu au un motiv, o revendicare si, potrivit declaratiilor oficiale, nu inclina spre vreo ipoteza anume - terorism international sau local.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Marturii din orasul West, din Texas.
Marturii din orasul West, din Texas. "Strada mea a disparut cu totul, ferestrele au cazut peste noi"

Martorii exploziei puternice din Texas povestesc drama din urma incendiului. Tragedia vine la la doua zile dupa atentatul comis la linia de sosire a maratonului din Boston, care s-a soldat cu trei morti si 180 de raniti.

A ratat cu 10 minute zborul pe 11 septembrie 2001, iar acum ar fi
A ratat cu 10 minute zborul pe 11 septembrie 2001, iar acum ar fi "prevazut" masacrul din Boston

La fel ca si in cazul atacurilor de la 11 septembrie, multi americani cauta o conspiratie in spatele tragediei din Boston.

Internetul are deja o
Internetul are deja o "teorie a conspiratiei" privind atentatele din Boston.Cine sunt suspectii.FOTO

FBI-ul si politistii din Boston au declansat o ancheta de amploare pentru si lucreaza la foc continuu pentru a-i prinde pe autorii atentatelor de la maraton. In acelasi timp, internetul da o mana de ajutor.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.