Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Experti oceanografici pentru Sky News: E posibil ca avionul pierdut de Malaezia sa NU fie gasit niciodata. Solutia propusa

avion

Expertii care au gasit epava avionului Air France, prabusit in 2009 in Oceanul Atlantic, cred ca este posibil ca avionul Boeing 777, pierdut de Malaezia de pe radare, sa nu fie gasit niciodata.

 

Colleen Keller, un specialist oceanografic ce a condus cautarile epavei avionului Air France, prabusit in Atlantic in 2009, in timpul unei curse de la Paris la Rio, sustine ca in acel caz aria de cercetare a fost cea mai mare problema. Consultant pentru Marina Americana, aceasta a declarat ca se teme ca avionul disparut de pe radare de 12 zile nu va fi gasit niciodata, relateaza Sky News.

"In cazul Malaysia Airlines, aria de cautare este prea mare. Sper sa apara indicii care sa duca echipa de cautare in directia buna" a sustinut ea.

Situatia avionului Malaysia Airlines este asemanatoare cu cea a aeronavei Air France, disparuta de pe radare in iunie 2009. Avionul Airbus A330-200 cu 228 pasageri la bord s-a prabusit in Oceanul Atlantic, la circa 600 km in largul coastelor braziliene.

 

avion

Atunci, cel mai mare ajutor in descoperirea resturilor aeronavei a venit din partea unor "drone subacvatice" (submarine fara echipaj uman) puse la dispozitie de Statele Unite. Aceste aparate se pot scufunda pana la 6000 de metri sub apa si scana fundul oceanului ore intregi. Ele au dat de resturile avionului in apropiere de coasta Braziliei.

Procesul de cautare a durat luni de zile in 2010 si 2011, iar avionul a fost gasit dupa aproape 2 ani. La 3 ani de la accident, raportul expertilor a mentionat o combinatie de evenimente drept cauza a prabusirii: o pierdere de date din cauza inghetarii sondelor Pitot, o procedura de urgenta neadaptata la acest caz, insa si absenta unui raspuns adecvat al echipajului.

"Este posibil sa nu aflam niciodata ce s-a intamplat cu avionul Malaysia Airlines. Sunt prea multe necunoscute in acest caz" a declarat Mike Purcell, un inginer oceanograf. Specialistii cred ca submarinele-drone Remus 6000 ar putea fi singura sansa ca Boeingul 777 sa fie gasit.

 

 

Sursa: Sky News, Data publicarii: 19 Martie 2014
Citeste mai multe despre: avion disparut, malaezia, boeing, avion prabusit,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed