Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Europa a uitat Maidanul. Declaratia surprinzatoare a lui Jean-Claude Juncker: "Nu se va intampla in urmatorii 20-25 de ani"

Maidan - cover

Ucraina va avea nevoie de inca 20-25 de ani pentru a adera la Uniunea Europeana si NATO, a declarant presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Dorinta de a avea legaturi mai stranse cu UE se afla in centrul crizei din fosta tara sovietica, care a fost declansata de protestele din 2013 pe fondul faptului ca regimul de la acea vreme a refuzat sa finalizeze Acordul de Asociere cu UE.

Acordul a fost intre timp semnat si implementat, in timp ce UE a demarat procesul la finalizarea caruia cetatenii ucraineni vor putea calatori in UE fara vize. De asemenea, oficiali de rang inalt din Ucraina au exprimat in mai multe randuri dorinta tarii de a adera la UE.

Presedintele CE, Jean-Claude Juncker, a afirmat insa in cadrul unui discurs sustinut joi, la Haga, ca "Ucraina in mod sigur nu va putea sa devina membra a UE in urmatorii 20-25 de ani si nici a NATO".

Ucraina a dat semne tot mai clare de orientare catre Alianta Nord-Atlantica in ultimii ani, dupa ce Rusia a anexat peninsula Crimeea in 2014 si apoi a sustinut o miscare separatista prorusa in estul teritoriului sau.

De asemenea, Ucraina a gazduit exercitii militare ale NATO anul trecut, in ceea ce s-a dorit a fi o demonstratie de forta pentru Rusia.

Juncker a facut afirmatiile in cauza in contextul unor discutii despre referendumul pe care Olanda il va organiza in aprilie pe tema acordului comercial UE-Ucraina, parte a Acordului de Asociere.

Practic, presedintele CE a declarat ca unii olandezi au perceput in mod eronat acel acord ca pe un prim pas spre aderarea la UE.

Comisia, executivul UE, joaca un rol de prim-plan in negocierile de aderare dintre blocul comunitar si statele care vor sa adere, noteaza DPA
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 5 Martie 2016
Citeste mai multe despre: ucraina, ue, nato, Jean-Claude Juncker.,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed