Erdogan a privit bataile violente dintre bodyguarzii sai si protestatarii de la resedinta ambasadorului turc din SUA. VIDEO

Ultimul update: Luni 22 Mai 2017 07:19
Data publicarii: Vineri 19 Mai 2017 09:54
Categorie: Internaţional

O noua inregistrare video demonstreaza ca presedintele Recep Tayyip Erdogan i-a privit de la distanta pe bodyguarzii sai, in timp ce acestia ii atacau violent pe protestatarii pro-kurzi din fata resedintei ambasadorului turc de la Washington.

Acest videoclip a fost postat pe Twitter de catre publicatia Vocea Americii. De asemenea, ciocnirile violente din fata resedintei ambasadorului turc au avut loc dupa primirea presedintelui Erdogan la Casa Alba, unde miliardarului Donald Trump l-a laudat pentru lupta dusa impotriva extremismului islamist din Turcia.

Donald Trump nu a vorbit niciun moment despre acuzatiile aduse impotriva presedintelui turc, uitand ca aceasta conduce un regim autoritar, care se aseamana din ce in ce mai mult cu o dictatura la portile Europei.

Recep Tayyip Erdogan apare in videoclip in timp ce priveste din masina ciocnirile violente din fata resedintei ambasadorului turc, iar apoi se ridica in picioare si asista in continuare la incident.

Insa, nu exista informatii ca presedintele a comunicat cu bodyguarzii sai, indemnandu-i in vreun mod sa-i atace pe protestatarii pro-kurzi din Washington.

Un consilier al presedintelui este surprins in videoclip in timp ce vorbeste cu un al consilier, iar acesta din urma se indreapta spre un grup de sustinatori ai presedintelui Erdogan.

Cateva secunde mai tarziu, membrii grupului se indreapta cu viteza spre intrarea resedintei ambasadorului si ii ataca violent pe protestatarii, care tocmai ridicase un drapel al Kurdistanului.

Noua persoane au ajuns la spital in urma incaierarii, iar reprezentantii departamentului de Stat au condamnat in termeni duri incidentul din fata resedintei ambasadorului turc de la Washington.

Autoritatile americane continua investigatia si au cerut colaborarea turcilor pentru identificarea bodyguarzilor implicati in ciocniri, dar nu este clar ce masuri s-ar putea lua impotriva acestora.

Doi membri ai echipei de securitate turce i-au atacat chiar pe ofiterii americani, insarcinati cu protejarea delegatiei presedintelui Erdogan.

Acestia au fost retinuti pentru scurt timp, iar autoritatile americane le-au confiscat armele inainte de a-i elibera pentru ca fac parte dintr-o misiune diplomatica din Statele Unite.

Pana la difuzarea inregistrarii cu ciocnirile violente din fata resedintei ambasadorului turc, cei doi barbati plecasera deja din tara alaturi de anturajul presedintelui Erdogan.

 


 

Violente la Washington, in timpul unui miting impotriva lui Recep Erdogan. 9 oameni, batuti rau de bodyguarzii presedintelui

Violente la Washington, in timpul unui miting impotriva lui Recep Erdogan. 9 oameni, batuti rau de bodyguarzii presedintelui

Wes Goodman

Un politician care se opune comunității LGBT a demisionat, după ce a fost prins făcând sex cu un bărbat

Parchetul belgian vrea ca mandatul european de arestare pe numele lui Puigdemont să fie pus în aplicare

Rusia ar fi început construirea unui gard între Ucraina și Crimeea

Incident aviatic cu victime, în Marea Britanie. Un avion ușor și un elicopter s-au ciocnit

Un submarin argentinian a dispărut în Atlantic, cu 44 de oameni la bord

ISIS își îndeamnă susținătorii să comită atacuri împotriva Vaticanului, în ajun de Sărbători

Theresa May

Liderii UE au pus presiune pe Theresa May la summitul pentru promovarea locurilor de muncă

Turcii își retrag militarii de la un exercițiu NATO. Secretarul general le-a cerut scuze

O agenţie imobiliară cere aproape un milion USD doar pentru vizionarea unui apartament

Cel puţin 15 morţi în centrul Rusiei într-o coliziune între un autobuz şi un camion de buşteni

Ce s-a întâmplat cu gravida care s-a pozat cu 20.000 de albine pe corp

Robert Mugabe, prima apariție publică după lovitura în forţă a armatei