Emmanuel Macron: Violența domestică e o rușine a Franței

×
Codul embed a fost copiat

Violența domestică e o rușine a Franței - a spus președintele Emmanuel Macron, într-un discurs care a marcat Ziua Internațională de eliminare a violenței împotriva femeilor.

Demonstrații împotriva abuzurilor asupra femeilor au avut loc, sâmbătă, la Paris, dar și la Roma.În campania electorală, Emmanuel Macron a promis că va face o prioritate în mandatul său prezidențial din combaterea violenței împotriva femeilor. Aceasta este și principala îngrijorare a opiniei publice din Franța, conform unui sondaj cerut de formațiunea politică a lui Macron, En Marche.

Emmanuel Macron: Republica trebuie să facă ceea ce este de făcut pentru a scăpa de acesată rușine, de acești infractori care, zi de zi, hărțuiesc, insultă, ating în mod nepotrivit... Aceștia nu trebuie iertați, ci identificați, aduși în fața justiției și condamnați cu toată fermitatea necesară. Franța nu trebuie să mai fie una dintre acele țari în care femeile se tem.

În cursul discursului său, Macron a păstrat un moment de reculegere pentru cele 123 defemei ucise de partener, sau fostul partener, în 2016.

În Franța, aproape 225.000 de femei sunt abuzate fizic sau sexual de soții lor; dar, în medie, mai puțin de una din cinci fac plângere la poliție.

Citește și
Nemo, cainele lui Emmanuel Macron
Preşedintele Macron, făcut de râs de câinele său într-o discuţie oficială filmată
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

 

Și la Roma, mii de persoane au demonstrat, în centrul istoric al capitalei italiene pentru a condamna violența împotriva femeilor.

Laura Boldrini, preşedinta Camerei Deputaților: "De aceea, e fundamental să combatem violența de la rădăcină, prin educație de la o varstă fragedă. Trebuie să-i învățăm pe băieți și fete despre egalitatea dintre sexe, despre respectare femeilor și a libertății femeilor. Femeile trebuie să aibă puterea să zică "nu" și să fie respectate pentru asta."

Președinta Camerei deputaților, Laura Boldrini, s-a alăturat victimelor abuzurilor și mamelor unor tinere ucise într-o conferință în parlamentul italian care a marcat Ziua mondială a eliminării violențelor împotriva femeilor.

Potrivit statisticilor prezentate de poliție, în primele 9 luni ale anului 2017 au fost ucise 84 de femei, în Italia. Dintre acestea 61 au fost omorâte de un membru al familiei.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Reacția lui Emmanuel Macron când a văzut un tânăr care fuma o țigară suspectă
Reacția lui Emmanuel Macron când a văzut un tânăr care fuma o țigară suspectă

Aflat în vizită în capitala Guyanei Franceze, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron s-a întâlnit cu locuitorii dintr-un cartier al oraşului. Şi i-a atras atenţia un tânăr care fuma o ţigară suspectă.

Preşedintele Macron, făcut de râs de câinele său într-o discuţie oficială filmată
Preşedintele Macron, făcut de râs de câinele său într-o discuţie oficială filmată

Câinele Nemo al preşedintelui Franţei a fost filmat în în timp ce urina în şemineul de la Palatul Elysée, chiar în timpul unei discuţii cu miniştrii.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.