"E o probabilitate ridicata sa apartina zborului MH370". Anuntul facut de ministrul malaezian, dupa descoperirea de miercuri

Ultimul update: Duminica 06 Martie 2016 06:53
Data publicarii: Joi 03 Martie 2016 12:01
Categorie: Internaţional

Sunt sanse foarte mari ca fragmentul dintr-un Boeing 777, descoperit miercuri pe o plaja din Mozambic, sa apartina zborului MH370, disparut in urma cu doi ani.

Bucata despre care se presupune ca ar face parte din coada avionului a fost trimisa in Australia, pentru a fi supusa unei expertize, afirma oficiali australieni citati de The Telegraph.

Daca ministrul Infrastructurii si Transportului din Australia a fost precaut in declaratii, afirmand ca "este prea devreme sa se faca speculatii in legatura cu provenienta metalului", omologul sau malaezian, Liow Tiong Lai, este mai optimist.

"Este o probabilitate foarte mare ca bucata sa apartina unui Boeing 777, acelasi model al avionului disparut", a declarat acesta.

Bucata de metal a fost gasita pe o plaja din mozambic de catre un american care conduce o investigatie privata legata de misterul zborului MH 370.

Alan Gibson, turist american: "Este facut dintr-un material compozit, plastic si fibra de sticla. Are o inscriptie "NO STEP", cum putem vedea pe aripile multor avioane."

Latura cea mai mare masoara 90 de centimetri. E posibil sa faca parte din asanumitul "stabilizator orizontal" din coada unui avion.

Peter Goelz, expert in aviatie: "Vor analiza fragmentul, vor cauta in primul rand o serie sau numar de inregistrare. Apoi expertii vor fi in masura sa confirme daca provine sau nu de la un avion."
 

In iulie 2015, o bucata din aripa Boeingului 777 disparut in martie 2014 a fost descoperita pe o plaja a insulei franceze Reunion.

Pe 8 martie 2014, 239 de pasageri si membri ai echipajului s-au imbarcat la bordul Boeingului malezian, pe aeroportul din Kuala Lumpur, cu destinatia Beijing. Dupa aproape doi ani, disparitia de acum faimoasei curse MH370 ramane unul dintre marile mistere din istoria aviatiei civile.
 

Un fragment dintr-un Boeing 777 a fost gasit pe o plaja din Mozambic. Carui avion ar putea apartine bucata

Un fragment dintr-un Boeing 777 a fost gasit pe o plaja din Mozambic. Carui avion ar putea apartine bucata

moussa oukabir

”Aș ucide toți infidelii”. Cine este Moussa Oukabir, ”suspectul principal” din Barcelona

Alertă în Finlanda. Poliția a împușcat un bărbat care înjunghia oameni

Mesaj bizar pe Twitter al președinției statului Filipine: ”fafda”

Donald Trump

Încă o gafă a lui Trump, cu un mesaj despre atacul din Barcelona

VIDEO tulburător cu un polițist care ține un copil în brațe, în Barcelona

Persoanele date dispărute după atentatul din Barcelona. FOTO