Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Dupa infrangerile din Siria, Statul Islamic ar putea invada doua noi state. Avertismentul alarmant al unui general de armata

ISIS

Dupa ce a pierdut teritorii importante in Siria si Irak, Israelul si Iordania sunt in pericol de a fi invadate de jihadistii Statului Islamic, a avertizat seful fortelor armate israeliene, relateaza Russia Today.

Intervenia fortelor aeriene ruse in Siria a ajutat guvernul sirian sa recapete controlul asupra unor zone-cheie aflate sub stapanirea Statului Islamic.

Loviturile aeriene i-au fortat pe luptatorii gruparii teroriste sa se retraga in sudul tarii, la granita cu Israelul si Iordania, declarat Gadi Eizenkot, locotenentul-general al armatei israeliene, in cadrul unei conferinte la Tel Aviv.

"In Siria, succesul Statului Islamic a fost impiedicat. Asta creste probabilitatea ca ISIS sa se intoarca spre noi si iordanieni, pentru ca asta este o zona sigura", a spus Eizenkot.

Teama locotenentului este legata si de faptul ca Statul Islamic si-ar putea uni fortele cu alte grupari extremiste din zona, in special cu palestinienii: "Exista multi adepti ai ISIS in societatea palestiniana, in special in Fasia Gaza".

El a mai recomandat o intarire a fortelor speciale la frontiera siriana, precum si inasprirea controalelor pentru cei care trec granita.
 

 

Sursa: Russia Today, Data publicarii: 19 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: atac aerian, siria, statul islamic, raid, civili, victime,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed