Trump, prima conferinta de presa dupa victoria in alegeri. "Toate tarile ne vor respecta mult mai mult de acum inainte"

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele ales al Statelor Unite ale Americii a raspuns personal la intrebarile jurnalistilor pentru prima data dupa castigarea alegerilor, in contextul scandalului presupusului "kompromat".

Replica CNN

Postul de televiziune CNN a raspuns presedintelui ales al Statelor Unite, Donald Trump, care a acuzat jurnalistii ca au publicat stiri false ca "decizia sa de a publica stiri din surse verificate" despre documente neverificate ale serviciilor secrete cu privire la Trump, este "mult diferita de decizia Buzzfeed de a publica memo-uri nesustinute", transmite Reuters.

Declaratia vine dupa ce presedintele ales al SUA a numit postul de televiziune "stiri false" si a refuzat sa asculte intrebarea reporterului CNN la prima sa conferinta de presa.

Buzzfeed a publicat marti un articol despre documente neverificate si "potential neverificabile" care contineau informatii despre legaturi ale consilierilor lui Trump cu spioni rusi.

Citește și
Donald Trump
Donald Trump s-a razgandit in cazul zidului promis la granita. Nu mai vrea sa ii puna pe mexicani sa plateasca pentru el
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Documentele ar fi continut si informatii ca serviciile rusesti ar fi detinut date compromitatoare despre Trump. Buzzfeed a refuzat sa comenteze afirmatiile lui Trump.

SINTEZA DECLARATIILOR lui Trump:

Sean Spicer, viitorul purtator de cuvant al presedintelui:

- informatiile privind o inregistrare compromitoare realizata de rusi sunt o incercare trista si patetica de a face trafic a BuzzFeed si CNN

- este o vanatoare de vrajitoare politica

Vicepresedintele Mike Pence:

- 19 dintre cei 21 membri ai cabinetului au fost deja anuntati

Donald Trump:

- probabil am castigat nominalizarea datorita conferintelor de presa

- daca aceste prostii au fost publicate de agentiile de informatii, e pacat. Vreau sa multumesc presei pentru ca s-aopus publicarii acelei stiri false.

- vom licita pentru pretul medicamentelor, ca sa obtinem scaderea acestuia

- e un spirit fantastic in acest moment

- voi fi cel mai mare producator de joburi creat de Dumnezeu

- cred ca atacurile cibernetice au fost comise de Rusia, dar si de altii, de pilda China. Au loc multe operatiuni ale hackerilor. Vom crea o structura de aparare. Hackerii au incercat sa atace si Comitetul National Republican, nu au reusit.

- cred ca daca rusii aveau ceva, il publicau, asa cum au facut cu Hillary. Daca cineva spunea despre mine ce a spus Podesta despre Hillary, il concediam, a fost oribil.

- daca lui Putin ii place de Trump, asta e un avantaj, nu o problema. Avem o relatie oribila cu Rusia in acest moment. Nu stiu daca ma voi intelege bine cu Putin,  probabil nu, dar credeti ca Hillary va fi mai dura cu el decat mine?

- pot face afaceri si sa conduc tara, as face o treaba foarte buna, dar nu vreau sa fac asta

- nu am niciun fel de afaceri sau credite in Rusia

- cei doi fii ai mei vor conduce compania, fara sa discute cu mine

- Rex Tillerson a fost un mare procuror, avem unul dintre cele mai bune cabinete formate vreodata.

- incheiem acorduri comerciale proaste, avem nevoie de oameni care sa incheie acorduri bune

- Obamacare este un dezastru. 2017 ar putea fi un an catastrofic din cauza asta. Am putea sta sa ne uitam si sa criticam, dar avem un plan prin care sa abrogam si sa inlocuim Obamacare cu un sistem sustenabil.

- vom construi un zid. Nu un gard, un zid. Nu vreau sa astept. Mexicul, sub o forma sau alta, va plati pentru el.

- respect guvernul mexican si poporul mexican

- BuzzFeed este un gunoi, e o rusine ce s-a intamplat

- sanctiunile impotriva Rusiei sunt justificate

- toata lumea hack-uieste SUA. E foarte trist cand rapoartele secrete ajung la presa. Nu vreau asta.

- Rusia va avea mult mai mult respect pentru tara noastra cand eu o voi conduce. Putin nu trebuia sa lanseze atacul cibernetic, nu o va mai face. Dar si China a facut-o, nu avem nicio aparare. Sper ca ne vom intelege, daca nu, asta e. Toate tarile ne vor respecta mai mult decat in administratia trecuta. 

Acuzatiile conform carora oficiali rusi din domeniul contraspionajului detin informatii compromitatoare despre presedintele ales al SUA, Donald Trump, au aparut indelung amanata prima conferinta de presa a acestuia. Initial, in timpul intalnirii cu jurnalistii, Trump urma sa se concentreze pe modul in care se va distanta de interesele sale de afaceri.

Un rezumat al acuzatiilor a fost atasat la finalul raportului agentiilor de informatii ale SUA cu privire la amestecul Rusiei in campania electorala dinaintea alegerilor prezidentiale americane din 8 noiembrie 2016, potrivit CNN. El include detalii grafice ale unei intalniri a miliardarului american cu prostituate intr-un hotel din Moscova, intalnire filmata de serviciile secrete ruse pentru a-l putea santaja in viitor, a scris The New York Times.

Intr-o postare pe Twitter, Trump a respins relatarile in cauza, pe care le-a numit 'stiri false' cu numai cateva ore inaintea primei sale conferinte de presa dupa alegerea sa in functia de presedinte al Statelor Unite. Conferinta a fost initial programata pentru data de 15 decembrie 2016, dupa care a fost anulata si reprogramata. Donald Trump nu a mai tinut o conferinta de presa din iulie anul trecut.

Un sondaj de opinie dat publicitatii marti de Pew Research Center arata ca peste jumatate dintre americani sunt ingrijorati de transparenta aratata de Donald Trump in legatura cu prezentarea intentiilor sale. O proportie de 57% dintre americani au exprimat temeri legate de potentialele conflicte de interese in administratia Trump.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
New York Times:
New York Times: "Serviciile rusesti l-ar fi filmat pe Trump cu prostituate la un hotel in Moscova". Sursele BBC confirma

Rusia nu detine materiale compromitatoare cu privire la presedintele ales al SUA, Donald Trump, sau la fosta sa rivala democrata Hillary Clinton, a afirmat miercuri Kremlinul.

Donald Trump s-a razgandit in cazul zidului promis la granita. Nu mai vrea sa ii puna pe mexicani sa plateasca pentru el
Donald Trump s-a razgandit in cazul zidului promis la granita. Nu mai vrea sa ii puna pe mexicani sa plateasca pentru el

Echipa de tranzitie a presedintelui american ales, Donald Trump, a semnalat liderilor republicani din Congres ca ar prefera ca finantarea zidului la granita cu Mexicul sa fie facuta printr-un proces de creditare.

Mesaj controversat al lui Donald Trump de Anul Nou:
Mesaj controversat al lui Donald Trump de Anul Nou: "Au pierdut atat de rau incat nu mai stiu ce sa faca''

Presedintele ales al SUA, Donald Trump, a postat sambata pe Twitter urarile sale pentru Noul An, adresate inclusiv "numerosilor sai inamici", pe care totusi nu i-a nominalizat, relateaza AFP.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”
Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”

O acumulare de gaze de la o butelie a provocat explozia de la blocul din Craiova, în urma căreia o femeie a murit și trei persoane au ajuns la spital. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit după deflagrație.