Donald Trump, extrem de mulțumit de turneul său în Asia. Analiștii, sceptici privind rezultatele vizitei

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 15 Noiembrie 2017 07:42
Categorie: Internaţional

Victorie pe toate liniile! Aşa se laudă Donald Trump la finalul turneului său de 12 zile prin Asia. Preşedintele american spune că datorită lui, America e mai respectată în lume şi in plus vizita a insemnat si un succes economic.

Analiştii îl contrazic însă şi spun că Trump se întoarce acasă fără niciun câştig real în domeniile care îi interesează pe americani.

După criteriile lui Donald Trump, turneul său asiatic a fost un succes uriaş. A avut parte de o primire călduroasă în Japonia şi de onoruri nemaivăzute în China pentru un lider american, iar preşedintele filipinez i-a făcut şi o serenadă. În Air Force One, în timp ce se întorcea la Washington, Trump şi-a enumerat succesele.

Donald Trump, preşedintele SUA: ”Sunt foarte mândru de vizită din punct de vedere al securităţii şi siguranţei, din punct de vedere militar, sunt foarte mândru. Comercial, veţi vedea cifre greu de crezut în anii următori. Ne vor trata foarte diferit de cum au făcut-o în trecut. Oamenii profitau, ţările profitau de Statele Unite, dar zilele acelea s-au încheiat.”

În timpul vizitei în China, s-au anunţat acorduri comerciale în valoare de 250 de miliarde de dolari. Totuşi, subliniază analiştii, niciuna dintre ţările vizitate nu s-a angajat la renegocierea tratatelor comerciale cu Statele Unite.

Donald Trump: ”A fost o vizită bună şi în ceea ce priveşte Coreea de Nord, toată lumea face front comun. Cred că toată lumea acţionează la unison. China s-a purtat excelent, Japonia şi Coreea de Sud s-au purtat excelent.”

China şi Rusia şi-au reafirmat angajamentele deja asumate de a face presiuni asupra Coreei de Nord, dar n-au făcut promisiuni noi şi nici n-au sprijinit oferta făcută de Trump în discursul de la Seul de a începe un dialog direct cu dictatorul nord-coreean.

Înainte de a pleca din Filipine, Trump s-a lăudat şi cu relansarea relaţiei cu această ţară, strategică din punct de vedere militar, a spus el.

Donald Trump: ”Relaţia cu precedenta administraţie era oribilă, ca să folosesc un cuvânt frumos. Ştiţi ce s-a întâmplat. Mulţi eraţi acolo şi n-aţi reuşit să aterizaţi. Avionul s-a apropiat, dar n-a aterizat.”

Aici, Donald Trump n-a nimerit-o deloc. Obama a fost ultima oară în Filipine în 2015. E adevărat că şi-a anulat o întâlnire cu preşedintele filipinez după ce acesta l-a jignit, dar întâlnirea era prevăzută în Laos, nu în Filipine, şi n-au fost probleme cu aterizarea.

Donald Trump Jr. a publicat schimbul de mesaje avut cu Wikileaks

Donald Trump Jr. a publicat schimbul de mesaje avut cu Wikileaks

colet tigru

Cine este adolescentul care a încercat să trimită un tigru printr-un colet poștal

Alte două atacuri cu cuțitul la Londra. Una dintre victime își pierduse fratele și vărul în același mod

Autobuz plin cu pasageri a căzut într-o prăpastie, în Peru: cel puțin 35 de morți

Un refugiat trăiește cu două soții și șase copii în Germania: ”Mulțumesc Mama Merkel”

Mesajul codificat transmis de un pilot care a pus pe jar autoritățile germane

Marea Britanie cere Uniunii Europene o perioadă de tranziţie mai lungă

furtuna de nisip

O furtună de nisip a ”înghițit” un oraş din Australia. "Ochii ni s-au umplut cu praf". VIDEO

Uber lansează un nou serviciu, care presupune puţin mers pe jos, dar este mai ieftin

Prezent la sediul central al producătorului Triumph, Prințul William a testat mai multe exponate

Un elev care a murit în atacul armat din Florida apărându-și colegii, admis postum la West Point

O firmă de pază din Venezuela atrage angajați cu un bonus format din ouă. ”Este un stimulent bun”

Muncitor român torturat la o fermă din Sicilia. Patronul l-a legat și l-a atârnat de o grindă