Donald Trump, extrem de mulțumit de turneul său în Asia. Analiștii, sceptici privind rezultatele vizitei

Ultimul update: Miercuri 15 Noiembrie 2017 13:30
Data publicarii: Miercuri 15 Noiembrie 2017 07:42
Categorie: Internaţional

Victorie pe toate liniile! Aşa se laudă Donald Trump la finalul turneului său de 12 zile prin Asia. Preşedintele american spune că datorită lui, America e mai respectată în lume şi in plus vizita a insemnat si un succes economic.

Analiştii îl contrazic însă şi spun că Trump se întoarce acasă fără niciun câştig real în domeniile care îi interesează pe americani.

După criteriile lui Donald Trump, turneul său asiatic a fost un succes uriaş. A avut parte de o primire călduroasă în Japonia şi de onoruri nemaivăzute în China pentru un lider american, iar preşedintele filipinez i-a făcut şi o serenadă. În Air Force One, în timp ce se întorcea la Washington, Trump şi-a enumerat succesele.

Donald Trump, preşedintele SUA: ”Sunt foarte mândru de vizită din punct de vedere al securităţii şi siguranţei, din punct de vedere militar, sunt foarte mândru. Comercial, veţi vedea cifre greu de crezut în anii următori. Ne vor trata foarte diferit de cum au făcut-o în trecut. Oamenii profitau, ţările profitau de Statele Unite, dar zilele acelea s-au încheiat.”

În timpul vizitei în China, s-au anunţat acorduri comerciale în valoare de 250 de miliarde de dolari. Totuşi, subliniază analiştii, niciuna dintre ţările vizitate nu s-a angajat la renegocierea tratatelor comerciale cu Statele Unite.

Donald Trump: ”A fost o vizită bună şi în ceea ce priveşte Coreea de Nord, toată lumea face front comun. Cred că toată lumea acţionează la unison. China s-a purtat excelent, Japonia şi Coreea de Sud s-au purtat excelent.”

China şi Rusia şi-au reafirmat angajamentele deja asumate de a face presiuni asupra Coreei de Nord, dar n-au făcut promisiuni noi şi nici n-au sprijinit oferta făcută de Trump în discursul de la Seul de a începe un dialog direct cu dictatorul nord-coreean.

Înainte de a pleca din Filipine, Trump s-a lăudat şi cu relansarea relaţiei cu această ţară, strategică din punct de vedere militar, a spus el.

Donald Trump: ”Relaţia cu precedenta administraţie era oribilă, ca să folosesc un cuvânt frumos. Ştiţi ce s-a întâmplat. Mulţi eraţi acolo şi n-aţi reuşit să aterizaţi. Avionul s-a apropiat, dar n-a aterizat.”

Aici, Donald Trump n-a nimerit-o deloc. Obama a fost ultima oară în Filipine în 2015. E adevărat că şi-a anulat o întâlnire cu preşedintele filipinez după ce acesta l-a jignit, dar întâlnirea era prevăzută în Laos, nu în Filipine, şi n-au fost probleme cu aterizarea.

Donald Trump Jr. a publicat schimbul de mesaje avut cu Wikileaks

Donald Trump Jr. a publicat schimbul de mesaje avut cu Wikileaks

explozie

Explozie puternică în apropierea ultimei locații cunoscute a submarinului argentinian dispărut

Un tren din India a călătorit timp de două ore în direcția greșită

Descoperire impresionantă în Turcia. Cercetătorii au găsit ruinele unui castel vechi de 3000 de ani

Recorduri de căldură în SUA. Americanii petrec Ziua Recunoștinței la plajă

Gafa lui Putin la întâlnirea cu liderii Iranului și Turciei. A trântit scaunul lui Erdogan. VIDEO

Ministrul indian al Sănătății: Cancerul este o formă de justiție divină

Tanar de culoare, victima a politiei

Adolescent de culoare, victimă a brutalității poliției. Oamenii legii: A căzut de pe bicicletă

Trump l-a făcut "prost nerecunoscător" pe tatăl unuia dintre baschetbaliştii reţinuţi în China

Moarte misterioasă a unui bărbat eliberat din Coreea de Nord

Toto Riina, unul dintre cei mai temuți „nași” mafioţi, înmormântat discret

Român mort într-un accident de muncă, în Italia, abandonat pe stradă de colegii de serviciu

Putin le cere companiilor ruse să fie pregătite pentru creșterea producției de război