Donald Trump este nepotul unui imigrant ilegal, afirma un profesor britanic. De ce bunicul sau era considerat "inamicul SUA"

Donald Trump

Un profesor de la universitatea britanica Aston a facut o descoperire surprinzatoare in arborele genealogic al controversatului candidat republican la presedintia SUA.

Potrivit lui Stefan Manz, profesor de cultura germana la Universitatea Astin, bunicul actualului prezidentiabil, Friedrich Trump, era un imigrant ilegal care traia la marginea societatii si era privit drept un ‚inamic intern’ – la fel cum ii considera Donald Trump pe musulmanii si mexicanii veniti in SUA.

Manz a descoperit ca Friedrich a ajuns in New York in 1885, in contextul unui val de sute de mii de migranti veniti din Germania. Dupa ce a lucrat ca barbier, a strans bani si a deschis mai multe restaurante si hoteluri in vestul SUA, unele oferind inclusiv serviciile prostituatelor. Si-a schimbat numele in Frederick si a primit cetatenie americana.

Odata ce a strans o mica avere, Friedrich/Frederick a incercat sa se intoarca in patrie, dar autoritatile germane au decis ca el a emigrat ilegal, evitand plata taxelor si serviciul militar obligatoriu, si l-au expulzat in Statele Unite. Aici, in timpul Primului Razboi Mondial, cand America lupta impotriva tarii sale natale, Friedrich a fost vazut ca un „cal troian”, un inamic in interiorul Statelor Unite – exact acuzatiile pe care le lanseaza acum Donald Trump la adresa refugiatilor. Alti imigranti germani au fost chiar linsati in acei ani din cauza ca erau consideratii agentii Berlinului.

Ulterior, fiul sau, Fred, a evitat astfel de acuzatii in perioada celui de-Al Doilea Razboi sustinand ca de fapt tatal lui era suedez. Abia in anii ’80 Donald Trump a „redescoperit” originile germane ale familiei.
 

Citește și
DONALD TRUMP
ALEGERI IN SUA. Donald Trump a castigat alegerile primare din Nevada. "Vom umple din nou Guantanamo cu baieti rai"
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”
Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
"Bomba" din declaratia de avere a lui Donald Trump. Mitt Romney: I-ar compromite candidatura la alegerile SUA

Magnatul Donald Trump ascunde o “bomba” in declaratia sa de avere care i-ar putea compromite candidatura la alegerile primare republicane pentru presedintia SUA, a declarat miercuri fostul candidat republican, Mitt Romney, citat de AFP.

ALEGERI IN SUA. Donald Trump a castigat alegerile primare din Nevada.
ALEGERI IN SUA. Donald Trump a castigat alegerile primare din Nevada. "Vom umple din nou Guantanamo cu baieti rai"

Donald Trump a castigat alegerile primare republicane desfasurate marti in statul Nevada, inregistrand un avans considerabil in fata contracandidatilor Ted Cruz si Marco Rubio.

Barack Obama este convins ca Donald Trump nu va ajunge presedintele SUA.
Barack Obama este convins ca Donald Trump nu va ajunge presedintele SUA. "Am incredere in poporul american"

 Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si-a reafirmat marti convingerea ca miliardarul Donald Trump nu ii va urma la Casa Alba.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.