Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Donald Trump ar putea primi interdictie de intrare pe teritoriul principalului aliat al SUA. "Ne vom uni impotriva lui"

Donald Trump

O victorie a lui Donald Trump in alegerile prezidentiale din SUA ar putea crea o situatie cel putin jenanta in relatiile cu Marea Britanie.

Deputatii britanici vor sa dezbata la 18 ianuarie petitia cerand interzicerea intrarii si sederii lui Donald Trump in Marea Britanie, dupa declaratiile candidatului la alegerile primare republicane propunand oprirea "temporara" a intrarii musulmanilor in Statele Unite.

Comisia pentru petitii a Camerei Comunelor a decis marti sa tina o astfel de dezbatere. Insa ea nu va avea loc in sala propriu-zisa ci intr-una mai mica la Westminster Hall, cea mai veche parte a Palatului Westminster, si nu va fi niciun vot in cele din urma, noteaza AFP.

In conformitate cu normele in vigoare, comisia este sesizata imediat dupa ce o petitie depaseste 100.000 de semnaturi. Cea contra lui Donald Trump a strans aproximativ 568.000 de semnaturi, cateva dintre ele apartinand, se pare, chiar unor membri ai Parlamentului de la Londra.

Miliardarul american a fost criticat in intreaga lume dupa ce a propus sa-i opreasca pe musulmani sa intre in Statele Unite in urma atacului armat de la San Bernardino, California, in care au fost ucise 14 persoane. El a mai declarat ca exista la Paris si Londra zone radicalizate unde politistii refuza sa intre, o afirmatie imediat respinsa in cele doua capitale.

Prim-ministrul britanic David Cameron a calificat aceste declaratii drept "stupide si false". "Daca vine in tara noastra, ne vom uni toti impotriva lui", a adaugat el.
 

 

Sursa: Agerpres/ StirileProTV, Data publicarii: 6 Ianuarie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed