Ads by INTERNET PROTV

MAE a activat celula de criza dupa accidentul din Turcia, in care au murit doi romani. Care este starea ranitilor

Embed:

Doi romani au murit intr-un accident rutier produs in Turcia. Microbuzul in care se aflau 16 turisti de cetatenie romana se afla intre localitatile Manavgat si Akseki, in momentul tragediei.

Ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, a dispus, luni, activarea Celulei de Criza ca urmare a accidentului rutier din Turcia. Potrivit sursei citate, familiile celor doi cetateni romani decedati in accident au fost informate in legatura cu tragicul eveniment.

"Ministerul Afacerilor Externe isi exprima profundul regret pentru decesul cetatenilor romani si transmite sincere condoleante familiilor victimelor. Potrivit informatiilor disponibile pana la acest moment, 11 raniti se afla spitalizati intr-un centru medical din localitatea Manavgat. Mentionam faptul ca unul dintre acestia este de cetatenie turca, fiind soferul autocarului implicat in accident. Cetatenii romani spitalizati in localitatea Manavgat au suferit leziuni usoare, putand fi externati in perioada imediat urmatoare", precizeaza MAE.

De asemenea, ministerul mentioneaza ca alti 3 raniti au fost transportati la un spital din Antalya. Unul dintre ei se afla in stare grava, fiind supus unor interventii chirurgicale, iar ceilalti doi au fost deja externati.

"Date cu privire la starea si evolutia ranitilor spitalizati vor fi actualizate prin intermediul echipei consulare mobile care s-a deplasat la fata locului. Totodata, Celula de Criza mentine legatura permanent cu Ambasada Romaniei la Ankara, cu echipa consulara mobila, precum si cu reprezentantul Consulatului Onorific roman in Antalya. In demersurile institutionale este implicat si atasatul de interne de la Ankara", se mai arata in comunicatul MAE.

 

Autoritatilor turce, spun ca soferul, a pierdut controlulul volanului. Insa deocamdata, circumstantele in care s-a produs tragedia, nu sunt lamurite si ancheta politiei este in plina desfasurare.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 14 Martie 2016
Citeste mai multe despre: accident rutier, turisti romani, deces, Turcia,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed