Doi barbati, care au intrat cu pasapoarte furate in Europa, arestati in Austria. Legatura dintre ei si atentatele din Paris

Muhammad Ghani Usman

Doi barbati arestati dupa ce autoritatile ar fi descoperit ca au legatura cu teroristii atentatelor din Paris, ar fi intrat in Europa ca imigranti care cereau azil.

Conform Daily Mail, Muhammad Ghani Usman si and Adel Haddadi au fost arestat intr-un centru de refugiati care cereau cereau azil din Austria. Cei doi barbati au venit in Europa in aceeasi barca in care se aflau si teroristii sinucigasi care s-au aruncat in aer in atentatele din Paris, ce au avut loc la finalul anului trecut.

Unul dintre ei, un barbat pakistanez, ar fi avut legaturi cu teroristii, iar in momentul in care au intrat in Grecia, autoratile au descoperit ca cei doi barbati aveau pasapoarte false, din cele furate de catre cei din gruparea terorista ISIS. Cu toate astea, cei doi barbati au fost eliberati si si-au continuat calatoria in Europa.

Muhammad Ghani Usman a fost arestat in Austria, iar politistii au descoperit ca acesta ar fi fost implicat intr-un atentat sangeros, petrecut in Mumbai, in 2008, in urma caruia si-au pierdut viata 164 de oameni. Mai mult, autoritatile cred, din primele informatii, ca el ar avea legatura si cu teroristii care s-au aruncat in aer langa Stade de France, scriu cei de la Daily Mail.

Acesta ar fi un veterna la gruparii teroriste si era responsabil cu realizarea bombelor. Usman, in varsta de 34 de ani, este arestat sub acuzatie de participarea la activitati teroriste, impreuna cu Adel Haddadi, 28 de ani, un algerian, luptator in ISIS, care ar fi avut legaturi stranse cu cei implicati in atentatele din Paris.

Citește și
migranti feribot
Inca 124 de refugiati, trimis din Grecia in Turcia. Migrantii au strigat "Rusine Uniunea Europeana"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Anchetatorii cred ca ambii barbati fac parte din "linia intai" a luptatorilor ISIS trimisi in Europa sa puna la cale si sa comite atentate, sub pretextul ca sunt imigranti si cer azil.

RAPORT: 1.300 de luptatori ISIS se afla in acest moment in Europa

Informatiile fac parte dintr-un amplu raport publicat recent de Centrul International Antitero de la Haga. Ar exista totusi unul sau mai multi romani care au ajuns in taberele ISIS din Siria, insa acestia nu ar fi facut drumul inapoi catre tara natala sau catre alte state din Europa.

Pe de alta parte, organizatia ofera cifre ingrijoratoare in legatura cu numarul combatantilor ISIS care traiesc pe continent. Ar fi vorba de aproape 1.300 de europeni, pregatiti de gruparea Stat Islamic, care s-au intors intors in tarile natale. Majoritatea, in jur de 1.000, provin din doar patru tari: Belgia, Franta, Germania si Marea Britanie.

 


 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Scene de razboi la frontiera intre Grecia si Macedonia. Sute de migranti au fost raniti in luptele cu politia. FOTO si VIDEO
Scene de razboi la frontiera intre Grecia si Macedonia. Sute de migranti au fost raniti in luptele cu politia. FOTO si VIDEO

Disperati sa scape din ghetto-ul de la Idomeni, refugiatii au purtat duminica o adevarata batalie cu fortele de ordine.

Inca 124 de refugiati, trimis din Grecia in Turcia. Migrantii au strigat
Inca 124 de refugiati, trimis din Grecia in Turcia. Migrantii au strigat "Rusine Uniunea Europeana"

Grecia a trimis din insula Lesbos spre Turcia un nou grup de migranti in conformitate cu prevederile acordului incheiat de Uniunea Europeana cu guvernul de la Ankara.

Refugiatii care ar putea fi deportati ameninta cu sinucideri in masa si
Refugiatii care ar putea fi deportati ameninta cu sinucideri in masa si "scene ingrozitoare" in Grecia: "Tot ce vrem e azil"

Refugiatii afgani si sirieni blocati in taberele de imigranti din Grecia ameninta cu sinucideri in masa, daca vor fi expulzati din Uniunea Europeana, dupa acordul cu Turcia.

Recomandări
Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie
Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie

Doar trei zile mai sunt până când vom intra în spațiul Schengen cu frontierele maritime și aeriene.