Nou bilanț după seismul din Mexic: 250 de morți. Multe victime încă sunt sub ruine

×
Codul embed a fost copiat

Cutremurul de 7,1 pe Richer, a provocat distrugeri uriașe în centrul Mexicului. Cel puțin 250 de oameni au murit și mulți alții sunt și acum printre ruine.

Nimic nu întrerupe căutarile. Încă de miercuri seară, salvatorii se chinuiesc să recupereze o fetiță de 12 ani, peste care s-a prăbusit școala din Puebla.

Desfășurarea evenimentelor live update

UPDATE Sunt 250 de morți în acest moment, potrivit autorităților din Mexic. Salvatorii sunt într-o cursă contracronometru pentru a salva oamenii de sub ruine, deoarece au trecut deja 48 de ore de când se află sub dărâmături.

UPDATE Noul bilanț este de cel puțin 240 de morți, potrivit The Guardian. 

Citește și
cutremur in Mexic colaj
Cutremur în Mexic. GALERIE FOTO cu dezastrul provocat de furia naturii
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

CNN prezintă două imagini înainte și după cutremurul din Mexic.

UPDATE Momentul în care câțiva copii sunt scoși de sub dărâmăturile unei școli.

UPDATE Cel puţin 237 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţi şi citat de AFP.

Numai în Ciudad de Mexico, 52 de clădiri s-au prăbuşit, a declarat primarul oraşului, Miguel Angel Mancera. Seismul a provocat moartea a 102 persoane în capitală, în timp ce 135 provin din statele din împrejurimi.

De asemenea, 1.900 de răniţi au avut nevoie de îngrijiri medicale, a declarat şeful statului, Enrique Pena Nieto.

Echipele de salvare încearcă să ajungă la o fetiţă de 12 ani, prinsă sub dărâmăturile unei şcoli dărâmate. Frida Sofia poate să vorbească şi a spus că în jurul ei se află încă doi elevi, dar nu ştie dacă mai trăiesc.

De altfel, cele mai multe victime, aproximativ o sută, au fost înregistrate în Ciudad de Mexico. Între timp, continuă căutarea supravieţuitorilor printre dărâmături şi moloz.

Cea mai importantă mobilizare a salvatorilor - peste cinci sute de militari şi două sute de pompieri şi poliţişti - este la şcoala cu trei etaje din Ciudad de Mexico, pusă la pământ de cutremurul devastator. Acolo au pierit cel puţin 21 de elevi şi cinci adulţi. 11 copii au fost salvaţi.

Printre părinţii şi rudele care aşteptau măcar un semn încurajator s-a răspândit vestea că două familii ar fi primit mesaje pe telefonul mobil de la două fete prinse între dărâmături. Nu se ştie dacă ele se numără printre copiii recuperaţi în viaţă. Echipele de intervenţie au reuşit să intre în contact cu o fată, care este în viaţă sub dărămături.

Căutările continuă şi în alte locuri unde s-au prăbuşit case, sedii de instituţii şi chiar blocuri.

S-au surpat la cutremur şi mai multe biserici. Credincioşii şi-au găsit moartea în timp ce luau parte la slujbe.

Pentru mii de supravieţuitori, coşmarul pare să nu se termine. Nu se mai pot întoarce în casele şubrezite sau distruse. În capitală, puteau fi văzute numeroase familii, unele cu copii mici, care şi-au petrecut noaptea pe stradă, în faţa locuinţelor.

Cutremurul a lovit necruţător marţi, la ora locală 13 şi 14 minute. Epicentrul a fost în statul Puebla, la 120 de kilometri de capitală, la o adâncime de numai 51 de kilometri.

Pentru zeci de clădiri, efectul a fost devastator.

În timp ce blocurile înalte se zdruncinau înfiorător, sute de mii de oameni au ieşit pe străzi, cuprinşi de panică.

Tragedia s-a produs chiar în ziua în care ţara comemora 32 de ani de la un alt seism care a ucis aproape zece mii de oameni. În plus, pământul a început să se zgâlţâie la puţin timp după încheierea unui exerciţiu, organizat în fiecare an, în ziua comemorării. Tocmai de aceea, când au sunat sirenele de alarmă, unii le-au ignorat.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Moment viral după cutremurul din Mexic. Reacția oamenilor când un Golden Retriever este salvat. VIDEO
Moment viral după cutremurul din Mexic. Reacția oamenilor când un Golden Retriever este salvat. VIDEO

Pe rețelele de socializare sunt distribuite numeroase fotografii și filmări cu momente șocante sau emoționante de după cutremurul de 7,1 din Mexic.

Cutremur în Mexic. GALERIE FOTO cu dezastrul provocat de furia naturii
Cutremur în Mexic. GALERIE FOTO cu dezastrul provocat de furia naturii

Sute de oameni și-au pierdut viețile în urma cutremurului cu magnitudine 7,1 care a zguduit centrul Mexicului pe 19 septembrie. Acesta este al doilea seism puternic în Mexic din ultima perioadă, după cel din 8 septembrie, soldat cu 96 de morți.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.