Descoperirea facuta de fortele speciale in apartamentul "creierului" atentatelor de la Paris. Ce planuia Abaaoud in Atena

Ultimul update: Marti 29 Martie 2016 07:07
Data publicarii: Sambata 26 Martie 2016 10:21
Categorie: Internaţional
Abdelhamid Abaaoud

Descoperire-cheie intr-un apartament din Atena in care ar fi locuit o perioada "creierul" atentateor din Paris.

Desene si o harta a aeroportului din Bruxelles au fost gasite intr-un computer si intr-un un stick de memorie USB intr-un apartament din Atena, unde Abdelhamid Abaaoud, considerat a fi coordonatorul atentatelor din noiembrie trecut de la Paris, a stat in ianuarie 2015, a anuntat vineri site-ul grec Skai.gr, citand surse politienesti, potrivit agentiei de presa belgiene Belga.

Conform ziarului belgian Le Soir, jurnalistii greci au calificat drept "problematic" modul in care a decurs schimbul de informatii intre autoritatile belgiene si cele elene cu privire la acest caz. Parchetul din Grecia nu a confirmat pentru Belga aceste informatii.

Abdelhamid Abaaoud este descris de asemenea ca lider al celulei teroriste Verviers (oras din Belgia situat in apropiere de granita cu Germania), care a fost formata in aceeasi luna ianuarie din 2015.

In februarie 2015, in timpul unei operatiuni antiteroriste in Belgia, politistii au gasit documente care relevau pregatirea unor atentate de anvergura pe teritoriul belgian. Abaaoud a scapat de arestare atunci, intrucat se afla in Siria.

Tot el este suspectat de a fi coordonatorul atentatelor de la Paris si Ile-de-France din 13 noiembrie anul trecut. El reusise initial sa fuga, dar a fost ucis apoi intr-o operatiune a politiei 18 noiembrie 2015 in Saint-Denis, o suburbie din nordul capitalei franceze.

Abdelhamid Abaaoud Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: ABC News

italian

Un italian a murit în atacul de pe Rambla în fața soției și copiilor săi

Stare de urgenţă în Portugalia din cauza incendiilor masive

Momentul în care un suspect este ucis după al doilea atac terorist din Spania

julia monaco

Tânăra care a supraviețuit în 3 atacuri teroriste în 3 luni. Mărturia turistei

Cum a fost pus la cale atentatul din Barcelona. Mesajul adolescentului suspect

Atac în Finlanda. Doi morți și 6 răniți de un atacator care i-a înjunghiat pe stradă