Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Declaratia de "razboi" a Coreei de Nord. Kim Jong-Un anunta noi teste si cresterea "capacitatii de atac nuclear"

kim jong un

Liderul Coreei de Nord Kim Jong-Un a declarat ca tara sa va efectua "in curand" un nou test nuclear, precum si mai multe lansari de rachete balistice capabile sa transporte focoase nucleare, a anuntat marti agentia de presa oficiala KCNA.

El a afirmat ca aceste teste vizeaza cresterea "capacitatii de atac nuclear" nord-coreean. Kim a facut aceste comentarii in timp ce a supravegheat un test reusit de simulare a reintrarii in atmosfera a unei rachete balistice, relateaza Agerpres.

Anuntul vine pe fondul cresterii tensiunilor in Peninsula Coreea in timp ce trupele sud-coreene si americane desfasoara exercitii militare anuale descrise de Seul ca cele mai mari efectuate vreodata. Nordul a emis declaratii beligerante aproape zilnic, dupa ce a intrat sub incidenta unor noi sanctiuni ale Natiunilor Unite, aminteste Reuters.

Presedinta Coreii de Sud, Park Geun-Hye, a avertizat marti Coreea de Nord ca se expune "autodistrugerii" daca nu isi va limita ambitiile nucleare, relateaza France Presse.

"Coreea de Nord va merge pe cale autodistrugerii daca nu se va schimba", a declarat ea intr-o reuniune a guvernului sau.

Park Geun-Hye s-a exprimat dupa ce liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ordonat un test cu focos nuclear, precum si mai multe lansari de rachete balistice, un anunt ce a facut sa creasca ingrijorarea comunitatii internationale in legatura cu ambitiile nucleare ale Phenianului.

Escaladarea tensiunilor in Peninsula Coreea a inceput la 6 ianuarie dupa cel de-al patrulea test nuclear efectuat de regimul de la Phenian si lansarea la 7 ianuarie a unei rachete cu un presupus satelit. Despre aceasta din urma exista suspiciuni ca ar fi o racheta cu raza lunga de actiune de pana la 12.000 de km si care ar putea fi utilizata pentru un atac nuclear, potrivit expertilor.

Ca urmare a recentelor teste, Consiliul de Securitate al ONU a inasprit sanctiunile fata de Coreea de Nord, prin restrangerea relatiilor ei economice pe plan extern.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 15 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Coreea de Nord, Kim Jong-Un, teste nucleare,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed