Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Decizie istorica: Belgia si Olanda isi vor retrasa granita. Motivul pentru care au decis sa faca aceasta modificare

harta Europa Belgia

Fluviul Meuse, care delimiteaza teritoriile Belgiei si Olandei potrivit unui acord din secolul al XIX-lea, si-a modificat cursul in ultimele decenii, motiv pentru care granita dintre aceste tari ar urma sa fie retrasata in 2016

In baza unui document pe care il vor aproba parlamentele celor doua state, Belgia va ceda Olandei cele 14 hectare ale peninsulei Eijsder Beemden, care nu mai are legatura terestra decat cu Regatul Tarilor de Jos si in care autoritatile belgiene pot ajunge doar traversand cursul de apa si, implicit, teritoriul olandez.

In schimbul acestei zone, total nelocuite, Belgia va primi patru hectare, tot fara locuitori, din actualul teritoriu al Olandei.
In 1843, cand s-a fixat linia de demarcatie dintre cele doua tari, regiunea Eijsder Beemden era unita de teritoriul belgian, dar schimbarile intervenite in pacursul fluviului au dus la actuala stare de fapt.

Discutiile vizand solutionarea acestei probleme printr-un transfer de teritorii au inceput in urma cu trei ani, cand in zona a fost gasit cadavrul unui om care fusese decapitat. Politia olandeza nu putea efectua ancheta pentru ca teritoriul era belgian, iar autoritatile belgiene aveau nevoie de un permis special din partea celor olandeze pentru a ajunge acolo.

Profitand de aceste probleme, acest 'no man's land' a devenit un veritabil paradis al vanzatorilor si consumatorilor de droguri.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 5 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: Belgia, Olanda, granita, teritoriu,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed