Ads by INTERNET PROTV

De ce vrea fostul sef al Comisiei Europene ca Romania sa fie primita in Schengen. "Am spus-o in fata tuturor liderilor UE"

Schengen - cover

Fostul presedinte al Comisiei Europene José Manuel Barroso considera ca Romania ar trebui sa fie membra a spatiului Schengen, deoarece acest lucru ar imbunatati securitatea Europei.

"Cand eram la conducerea Comisiei, deja spuneam ca Romania era pregatita sa devina membru Schengen, am spus-o inclusiv la Consiliul European, in fata tuturor liderilor Uniunii Europene, Presedintele dvs. la acel moment, presedintele Basescu era acolo si poate tine minte. Pentru ca erau, dupa cum stiti, niste dubii din partea unor state membre si am spus inclusiv ca, din punctul meu de vedere, Romania era mai bine pregatita decat niste membri actuali ai Schengen sa fie in Schengen. Astfel, nu vad niciun motiv sa-mi schimb opinia de atunci, desigur, insa, nu am acum cele mai noi informatii despre situatie, dar mie mi se pare ca Romania ar trebui sa fie un membru Schengen. Cred ca ar imbunatati, nu afecta, securitatea Europei", a afirmat Barroso intr-o conferinta de presa sustinuta vineri la Timisoara.

Fostul sef al executivului european a subliniat ca si-ar dori ca Romania sa fie primita cat mai repede in Schengen. "Vreau sa fiu foarte sincer, inteleg de asemenea ca data fiind infruntarea provocarilor actuale privind refugiatii, migratia ilegala, guvernele Uniunii Europene probabil sunt acum mai prudente sau reticente in aceasta privinta. Aceasta este analiza mea, opinia mea, dar cu toata sinceritatea nu pot vorbi de o data exacta. Imi doresc sa fie mai devreme si nu mai tarziu, pentru ca stiu ca este o aspiratie a multora din Romania", a afirmat Barroso.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 29 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: Schengen, granite, Barroso,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed