Cum negocia "Tarzan", un tigan de origine romana, vanzarea bebelusilor surorilor lui in Franta: 8000 de euro si un BMW vechi

vanzare copii

Un tribunal a condamnat miercuri patru romani la pedepse cuprinse intre 18 luni si cinci ani de inchisoare pentru ca au vandut bebelusi catre doua cupluri sterile de nomazi francezi, relateaza Le Figaro.

"Este un suk (bazar arab) al umanitatii! 3.500 de euro, 5.000 de euro, 10.000 de euro pentru un bebelus, cine da mai mult?", a declarat procurorul Ahmed Chafai. Comertul cu fiinte umane, "sclavia timpurilor moderne", este interzis, a subliniat el.

Procurorul a cerut miercuri, in cadrul procesului pentru trafic cu bebelusi romi, pedepse importante, de sapte ani, impotriva celor patru romi acuzati ca au organizat o retea de trafic cu bebelusi, vanduti catre cupluri sterile de nomazi. Romii au fost acuzati de "trafic de fiinte umane". El a cerut totodata doi ani de inchisoare pentru cele doua cupluri de cumparatori.

Vanzatorii au fost condamnati la pedepse cuprinse intre 18 luni si cinci ani de inchisoare si interzicerea ulterioara a intrarii pe teritoriul Frantei, iar cumparatorii au fost condamnati la pedepse de doi ani de inchisoare, cu suspendare.

 "Dezumanizare"

Citește și
Vin romanii
"Vin romanii!" Serialul care provoaca revolta printre conationalii stabiliti in Anglia. "Copiii mei nu mai sunt in siguranta"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Procurorul a denuntat "mizeria umana", "suferinta" protagonistilor, "avaritia" unora dintre ei, "o lume interlopa la limita mafiei" si "dezumanizarea", intr-un dosar pe care l-a rezumat la "crearea unei uzine de bebelusi" de - catre "un clan familial" in cadrul caruia concubinii au "obligat femeile sa-si vanda copiii".

"Alti bebelusi au fost vanduti", a dat procurorul asigurari, in contextul in care procesul a vizat patru sarcini, dintre care doua au condus la vanzari, iar alte doua au esuat, una deoarece mama a refuzat, pana la urma, sa isi abandoneze copilul, iar cealalta intrucat politia a arestat banda anterior, in urma unui pont.

Din clan fac parte patru romani, si anume Ilie Ionita, alias "Tarzan", personajul central, si patru parteneri ai surorilor sale, Valeriu Rosu, Florian Stan si Florin Coman, cu varste cuprinse intre 25 si 42 de ani. Ei au venit sa munceasca in Franta. De fapt, cautau in gunoaie, iar unul dintre ei cersea in Corsica. Ei locuiau in tabere improvizate, hranindu-se cu ceea ce gaseau in pubelele unui supermarket vecin si trimiteau mandate de cate 20-30 de euro pe saptamana familiilor lor din Romania.

Toti au negat faptele de care au fost acuzati, in pofida probelor, constand in interceptari telefonice si a marturiilor prin care cumparatorii au afirmat initial ca era vorba despre donatii, iar ulterior au recunoscut, in instanta, ca au negociat pretul de cumparare inainte de nastere, si anume suma de 8.000 de euro si o camioneta Mercedes intr-un caz si suma de 8.000 de euro si un autoturism marca BMW vechi, in celalalt.

"Cu privire la trei dintre surorile dumneavoastra, insarcinate, ale caror sarcini au condus la vanzari sau planuri de vanzare, acest lucru necesita explicatii", a subliniat presedintele sedintei Fabrice Castoldi. "Este din cauza intamplarii", i s-a raspuns.

 Adoptii

Avocatii inculpatilor au pledat pentru eliberare. Avocatul lui Ilie Ionita si Valeriu Rosu, Daniel Roscio, si-a motivat cererea prin "suferinta, mizeria umana si intelectuala" a clientilor sai.

Cele doua cupluri de cumparatori s-au aflat in banca acuzatilor pentru cumpararea cate unui bebelus de la una dintre surorile lui Ionita. Unul dintre cupluri a putut sa obtina custoria copilului, care i-a fost luat la 13 luni dupa ce l-a "achizitionat". Cuplul vrea sa pastreze custodia.

Celalalt cuplu, la care copilul a ramas 45 de zile, vrea, de asemenea, sa obtina custodia.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Cersetorii tigani din Romania care au ajuns exponate intr-un muzeu de arta din Suedia.
Cersetorii tigani din Romania care au ajuns exponate intr-un muzeu de arta din Suedia. "E mai bine inauntru decat pe strazi"

Cei doi cersetori tigani din Romania folositi pe post de exponate pentru a atrage atentia asupra inegalitatii sociale de un muzeu din Suedia au ajuns personajele unui reportaj realizat de France 24.

"Vin romanii!" Serialul care provoaca revolta printre conationalii stabiliti in Anglia. "Copiii mei nu mai sunt in siguranta"

Romanii din Marea Britanie sunt revoltati din cauza unui documentar prezentat de o televiziune engleza despre romii care traiesc in regat.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.