Crestinii din toata lumea sarbatoresc Vinerea Mare. VIDEO

Ultimul update: Duminica 28 Octombrie 2012 01:24
Data publicarii: Vineri 22 Aprilie 2011 13:52
Categorie: Internaţional

Vinerea Mare mai este denumita si Vinerea Patimilor, deoarece aceasta zi aminteste de moartea lui Iisus. Astazi este ziua in care Hristos a fost rastignit si a murit pe cruce pentru pacatele oamenilor.

In mai multe orase ale lumii, astazi se organizeaza ceremonii in care se reface Drumul Crucii.

Pelerinii sunt indemnati in general sa recurga la sacrificiu, din nevoia de a multumi lui Dumnezeu, pentru ca i-a vindecat de o boala, pe ei sau pe un membru al familiei.

Cele mai impresionante ceremonii in acest sens au loc, anual, la Ierusalim. In fiecare an, in Vinerea Mare, crestinii refac ultimul drum parcurs de Mantuitorul Iisus Hristos, pe Via Dolorosa din Ierusalim, pana la Biserica Sfantului Mormant.

Mai multi credinciosi sunt imbracati in haine de epoca si insotesc Crucea pana la mormant. Pe tot acest parcurs, un actor il intruchipeaza pe Isus si duce o cruce, exact cum a facut si Mantuitorul.

In Ierusalim, politia israeliana a fost plasata in stare de alerta incepand de luni de teama unor atentate in timpul Pastelui evreiesc, care incepe in aceasta seara, afirma surse din cadrul politiei, citate de AFP. "Mii de politisti au fost mobilizati in intreaga tara, mai ales la Ierusalim", a declarat Micky Rosenfeld, purtatorul de cuvant al politiei.

Politia a luat masuri speciale de securitate in centrul vechi al Ierusalimului, precum si la sinagogi, in piete, gari si centre comerciale. Duminica, un adolescent israelian a decedat dupa ce fusese ranit pe 7 aprilie de o racheta lansata din Fasia Gaza. Armata israeliana a instituit o blocada totala in Cisiordania in perioada 17 - 26 aprilie. In acest interval, palestinienii nu vor avea dreptul sa mearga in Israel, cu exceptia cazurilor umanitare.

Joia Mare, praznuirea Cinei cea de taina si Denia celor 12 Evanghelii

Joia Mare, praznuirea Cinei cea de taina si Denia celor 12 Evanghelii

incendii Portugalia

Un elicopter de pompieri s-a prăbuşit în Portugalia

A fost confirmat decesul lui Julian Cadman, 7 ani, după atentatul din Barcelona

Marș anti-rasism cu 30.000 de oameni în Boston

tren deraiat

Tren deraiat în India: 23 de morţi şi 150 de răniţi

Teroriştii de la Barcelona ar mai fi vizat Sagrada Familia şi portul turistic

Arnold Schwarzenneger i-a dat o lecție antirasism președintelui Donald Trump