Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Crestinii din toata lumea sarbatoresc Vinerea Mare. VIDEO

Embed:

Vinerea Mare mai este denumita si Vinerea Patimilor, deoarece aceasta zi aminteste de moartea lui Iisus. Astazi este ziua in care Hristos a fost rastignit si a murit pe cruce pentru pacatele oamenilor.

In mai multe orase ale lumii, astazi se organizeaza ceremonii in care se reface Drumul Crucii.

Pelerinii sunt indemnati in general sa recurga la sacrificiu, din nevoia de a multumi lui Dumnezeu, pentru ca i-a vindecat de o boala, pe ei sau pe un membru al familiei.

60487084Crestinii din toata lumea sarbatoresc Vinerea Mare. VIDEO din Ierusalim
60487155Crestinii din toata lumea sarbatoresc Vinerea Mare. VIDEO

Cele mai impresionante ceremonii in acest sens au loc, anual, la Ierusalim. In fiecare an, in Vinerea Mare, crestinii refac ultimul drum parcurs de Mantuitorul Iisus Hristos, pe Via Dolorosa din Ierusalim, pana la Biserica Sfantului Mormant.

Mai multi credinciosi sunt imbracati in haine de epoca si insotesc Crucea pana la mormant. Pe tot acest parcurs, un actor il intruchipeaza pe Isus si duce o cruce, exact cum a facut si Mantuitorul.

In Ierusalim, politia israeliana a fost plasata in stare de alerta incepand de luni de teama unor atentate in timpul Pastelui evreiesc, care incepe in aceasta seara, afirma surse din cadrul politiei, citate de AFP. "Mii de politisti au fost mobilizati in intreaga tara, mai ales la Ierusalim", a declarat Micky Rosenfeld, purtatorul de cuvant al politiei.

Politia a luat masuri speciale de securitate in centrul vechi al Ierusalimului, precum si la sinagogi, in piete, gari si centre comerciale. Duminica, un adolescent israelian a decedat dupa ce fusese ranit pe 7 aprilie de o racheta lansata din Fasia Gaza. Armata israeliana a instituit o blocada totala in Cisiordania in perioada 17 - 26 aprilie. In acest interval, palestinienii nu vor avea dreptul sa mearga in Israel, cu exceptia cazurilor umanitare.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 22 Aprilie 2011
Citeste mai multe despre: Ierusalim, Drumul Crucii, Iisus,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed