Clienţii unui bar au câştigat 220 de milioane de euro la loteria de Crăciun din Spania

Ultimul update: Sambata 23 Decembrie 2017 11:05
Data publicarii: Vineri 22 Decembrie 2017 21:19
Categorie: Internaţional

Clienţii unui bar din Vilalba, un oraş din nord-vestul Spaniei, au câştigat împreună, vineri, suma de 220 de milioane de euro la tradiţionala loterie organizată de Crăciun în această ţară, informează DPA, citată de Agerpres.

"Nici nu pot să-mi dau seama cât de mulţi bani înseamnă această sumă", a declarat Pillar, patroana barului şi comerciantă de bilete la loterie, adăugând că şi numele ei se află pe lista câştigătorilor.

Premiile totale din acest an au fost de 2,4 miliarde de euro, iar cel mai mare dintre premiile individuale - denumit "El Gordo" - este de 4 milioane de euro.

În total, 160 de premii principale sunt atribuite în cadrul acestei loterii, întrucât fiecare dintre cele 100.000 de numere este vândut de 160 de ori.

Mulţi dintre spanioli aleg să cumpere o zecime dintr-un tichet de loterie, contra sumei de 20 de euro, în loc să achiziţioneze un bilet integral, care costă 200 de euro. În acest fel, premiile câştigate la loteria spaniolă sunt distribuite unui număr mai mare de persoane.

Regiunea Galicia din nord-vestul Spaniei a fost cel mai mare câştigător de premii în 2017. Locuitorii din această regiune au câştigat împreună 520 de milioane de euro, a anunţat LAE, organizatorul loteriei.

Extragerile au loc în fiecare an pe 22 decembrie.

Loteria, organizată în acest an la Teatro Real - sediul Operei din Madrid - în cadrul căreia sunt atribuite numeroase premii de mai mică valoare, durează de obicei peste trei ore.

Numerele norocoase sunt extrase de un grup de copii, care scot bile de lemn din două sfere de mari dimensiuni şi, apoi, încep să cânte cu voci suave şi să anunţe în această manieră insolită numerele înscrise pe fiecare bilă.

Premiul cel mare poate să ajungă la 680 de milioane de euro, însă el este împărţit de obicei între câteva mii de deţinători de bilete.

La această tradiţie, ce a debutat în urmă cu peste 200 de ani, în 1812, participă milioane de spanioli, care iau cu asalt site-urile organizatorilor şi stau la cozi impresionante în faţa magazinelor din întreaga ţară pentru a cumpăra bilete la loterie.

Mulţi rezidenţi spanioli cumpără tichete în grup, iar companiile, barurile şi asociaţiile profesionale oferă adeseori angajaţilor şi clienţilor lor bilete la această loterie. În ziua extragerii, spaniolii se reunesc în faţa televizoarelor în speranţa că vor auzi corul de copii cântând numerele înscrise pe biletele lor.

LOTO 6/49. Numerele extrase joi, 21 decembrie 2017. 8 și 9, printre ele

LOTO 6/49. Numerele extrase joi, 21 decembrie 2017. 8 și 9, printre ele

igor dodon

Igor Dodon s-a filmat la scăldat în apa rece, de Bobotează. ”Respect această tradiţie de ani de zile”

11 morţi şi 46 de răniţi într-un accident de autocar în Turcia. FOTO

Guvernul Statelor Unite a intrat în blocaj. Mai multe agenţii federale vor fi închise

Cântăreţul american Tom Petty a murit de o supradoză de medicamente, conform autopsiei

Merkel, în vizită în Bulgaria pentru discuţii cu Borisov despre reformele privind UE

Un cuplu din SUA sărbătorește 79 de ani de căsnicie. Secretul celor doi

Dolores O

Dolores O'Riordan, solista trupei The Cranberries, va fi înmormântată marţi, în Irlanda

Vânzările trupei The Cranberries au crescut cu 1.000% după moartea solistei Dolores O'Riordan

Două românce plecate la muncă în Italia au anunțat că se căsătoresc. ”Suntem foarte fericite”

Michael Douglas, acuzat de o jurnalistă de comportament indecent

Criminal în serie, lăsat în libertate, după ce polițiștii l-au confundat. Șirul crimelor a continuat

Turcii au început operațiunea. Îi bombardează pe kurzii din Siria