Putin: „Oamenii din Herson, Doneţk, Lugansk devin cetăţenii noştri pentru totdeauna!”. Acordurile de anexare au fost semnate

×
Codul embed a fost copiat

Rusia a declarat vineri patru provincii ucrainene (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie) ca fiind parte a teritoriului său, a anunţat într-un discurs preşedintele rus Vladimir Putin.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat în aplauze, în faţa a patru reprezentanţi ai teritoriilor respective, documente de anexare la Federaţia a teritoriilor ucrainene Zaporojie, Herson, Doneţk şi Lugansk. După această semnare s-a cântat imnul rus.

Principalele declarații ale lui Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că populaţia din cele patru regiuni, Herson, Zaporojie, Lugansk şi Doneţk, a făcut o alegere istorică pentru generaţiile viitoare.

Oamenii şi-au exprimat opţiunea şi este una definitivă”, a afirmat liderul rus.

El a mai declarat că încorporarea celor patru regiuni de către Rusia este dorinţa a milioane de oameni.

Citește și
Vladimir Putin
Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporojie
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Putin susţine că oamenii din Donbas au fost „victimele atacurilor teroriste inumane organizate de regimul de la Kiev”.

Sunt patru noi regiuni ale Rusiei”, a continuat liderul de la Kremlin, conform The Guardian.

Putin solicită Ucrainei să înceteze războiul „pe care l-a început din 2014”

Putin spune că „nu urmăreşte” să se întoarcă în trecut şi să reconstruiască Uniunea Sovietică, dar susţine că nu există „nimic mai puternic decât voinţa acestor oameni de a reveni la rădăcinile lor istorice”.

Vladimir Putin solicită Ucrainei să înceteze imediat toate acţiunile militare şi războiul „pe care l-a început în 2014”.

Kievul trebuie „să revină la masa negocierilor”, spune Putin.

Suntem deschişi la acest lucru şi am afirmat asta de multe ori”, adaugă el.

„Oamenii din Herson, Donețk, Lugansk devin cetățenii noștri pentru totdeauna!”

Dar autorităţile ucrainene trebuie să „respecte expresia voinţei poporului”, spune Putin, făcând referire la referendumurile false organizate în teritoriile ucrainene în ultima săptămână.

Ne vom proteja teritoriile folosindu-ne toate forţele şi vom face totul pentru securitatea oamenilor”, avertizează liderul rus.

Poporul din Donbas a cunoscut genocidul”, reafirmă liderul de la Kremlin.

La Zaporojie şi în regiunea Herson încercau să-i facă să deteste ceea ce este rusesc. Erau ameninţaţi, erau reprimaţi milioane de oameni care voiau să se apere. Însă poporul din Donbas a vorbit. Mi-ar plăcea ca puterea de la Kiev şi stăpânii ei din Occident să audă această realitate, că oamenii din Herson, Doneţk, Lugansk devin cetăţenii noştri pentru totdeauna!”, a spus Putin.

La aceste vorbe, sala a aplaudat îndelung.

„Este voința a milioane de oameni”

Vom forma patru noi regiuni ale Federaţiei ruse, pentru că asta este voinţa a milioane de oameni”, declară el.

Acesta este un drept al oamenilor, fondat pe un articol ONU”, a spus Putin.

”În spatele alegerii milioanelor de oameni din aceste regiuni se află o istorie milenară, o cultură transmisă de strămoşi”, declară Putin.

El spune că destrămarea Uniunii Sovietice a fost cauza unei ”catastofe naţionale”.

Reprezentanţii sovietici au luat decizia de a dizolva URSS şi a fost o catastrofă naţională”, a declarat Putin.

Ei ne-au distrus marea noastră ţară. Ei au pus poporul în faţa faptului împlinit”, denunţă el.

URSS nu mai există şi nu ne vom întoarce în trecut, Rusia nu are nevoie de asta”, declară el.

Putin: Occidentul vrea ca Rusia să fie „colonia” sa

Putin reia afirmaţiile conform cărora Occidentul încearcă să slăbească Rusia şi să o îngenuncheze încă de la căderea Uniunii Sovietice.

Occidentul caută noi oportunităţi de a ne lovi şi au visat mereu să ne fărâmiţeze statul în state mai mici care se vor lupta unul împotriva celuilalt”, declară el.

Vladimir Putin acuză Occidentul că este „lacom” şi că vrea ca Rusia să fie „colonia” sa:

Ei nu vor să ne vadă o societate liberă. Vor să ne vadă ca pe o mulţime de sclavi”, spune el, continuând, în aplauzele sălii: ”Ei nu au nevoie de Rusia. Noi avem nevoie de Rusia!

Vom reconstrui totul”, dă asigurări Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin s-a adresat, de asemenea militarilor şi ruşilor recrutaţi.

Ce inamic avem în faţa noastră?”, a întrebat Putin, desemnând Occidnetul.

Compatrioţii noştri din Ucraina au văzut ce pregăteşte Occidentul omenirii. Occidentul credea că Rusia nu se va trezi niciodată. Asta aproape că a funcţionat în anii '90 (...), dar Rusia şi-a reluat locul, iar Occidentul continiă să încerce să ne distrugă” ,a denunţat el.

Ei nu pot să rămână liniştiţi, ştiind amploarea resurselor noastre”, a acuzat liderul de la Kremlin, care a atacat ”dictatura dolarului”.

Pentru Occident, ţările trebuie să-şi cedeze suveranitatea lor Statelor Unite”, în opinia sa.

Occidentul nu vrea să ne vadă ca pe o societate liberă (...), posibilitatea societăţii noastre este o ameninţare pentru ei”, a acuzat el.

Agenția de stat Tass a anunțat, cu puțin timp înainte de începerea ceremoniei, că Rusia îşi continuă ”operaţiunea militară specială” în Ucraina, ale cărei obiective rămân neschimbate, deoarece Kievul nu vrea negocieri, potrivit News.

”În condiţiile în care partea ucraineană a anunţat în mod repetat că nu vrea nicio negociere, operaţiunea militară specială continuă”, anunţă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Kievul a abandonat negocierile cu Moscova, însă cerinţele Rusiei şi obiectivele ”operaţiunii speciale” rămân neschimbate, anunţă Peskov.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat, joi seară, decrete de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporijie, care este un pas intermediar către anexarea oficială a acestor teritorii.

Rusia recunoscuse independența acestor teritorii înainte de invadarea Ucrainei

”Ordon recunoaşterea suveranităţii şi independenţa de stat” în regiunile Zaporizhia şi Herson, declară el în aceste decrete.

Rusia recunoscuse deja independenţa Republicii Populare Doneţk (DNR) şi a Republicii Populare Lugansk (LNR), la cererea liderilor lor separatişti pro-ruşi, la sfârşitul lunii februarie, cu puţin timp înainte de începerea ofensivei sale în Ucraina.

 

 

Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 219. Ceremonie la Kremlin pentru oficializarea anexării Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie

Vladimir Putin
Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporojie

Preşedintele Vladimir Putin a semnat, joi seară, decrete de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporojie, acesta fiind un pas intermediar către anexarea oficială a acestor teritorii.  

vladimir putin
Primele declarații ale lui Vladimir Putin despre scurgerile de gaz de la Nord Stream: „Un act de terorism internațional”

Preşedintele Vladimir Putin a denunţat, într-o convorbire telefonică cu liderul turc Recep Tayyip Erdogan, presupusele atacuri asupra gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică, despre care a afirmat că reprezintă un "act de terorism internaţional".

zelenski
Zelenski: Când Rusia va pleca, când o vom înlătura, viaţa normală va reveni în Ucraina. Este singura cale

Preşedintee ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, joi seară, în discursul adresat naţiunii că Rusia nu va obţine un nou teritoriu al Ucrainei.  

acord nuclear sua rusia
Rusia vrea o întâlnire față în față cu SUA pentru un acord privind armele nucleare

Rusia a anunțat că studiază posibilitatea unei întâlniri față în față între negociatorii ruși și americani cu privire la un tratat de referință pentru controlul armelor nucleare.  

vladimir putin
Putin pierde încet, dar sigur susținerea populației. Numărul rușilor care susțin războiul din Ucraina e în scădere

Tot mai mulți dintre ruși vor ca războiul să se încheie cât mai repede, și sunt îngrijorați că ar putea ajunge pe front.

Vladimir Putin
Putin vrea o nouă ordine mondială: „Procesul formării unei ordini mondiale mai echitabile are loc chiar sub ochii noștri”

Vladimir Putin a semnat joi seară decretele prin care recunoaște independența regiunilor ucrainene ocupate: Herson și Zaporojie.

gaze nord stream
Rusia și NATO se acuză reciproc de distrugerea Nord Stream. Drone suspecte, observate lângă platformele unor țări europene

După misterioasele explozii care au avariat conductele Nord Stream, apar informații despre drone suspecte observate în apropierea unor platforme de extracție norvegiene și daneze.  

ucraina
Zaporojie: Cel puţin 25 de oameni au murit, după ce un convoi de vehicule cu civili ucraineni a fost lovit de o rachetă rusă

Cel puțin 25 de persoane au murit şi 62 au fost rănite într-un atac rusesc asupra unui convoi de civili în apropiere de Zaporojie.

șeful wagner
Ucrainenii anunță că l-au lichidat pe comandantul grupării paramilitare Wagner

Comandantul Wagner, Alexei Nagin, 41 de ani, supranumit „Terek”, a fost ucis în districtul Bakhmut din regiunea Donețk, informează site-ul postului ucrainean TSN, care citează canalul de Telegram al comunității de investigații NapalmIndorm.

gazoduct nord stream
Şeful Serviciului de Informaţii al Rusiei: Deținem dovezi despre implicarea Occidentului în incidentele de la Nord Stream

Serghei Narîşkin, şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR), a declarat, vineri că Moscova deţine materiale care indică faptul că Occidentul a fost implicat în scurgerile de gaze din gazoductele Nord Stream. 

vladimir putin
Ce vrea să obțină Putin cu amenințările nucleare. Prin decretarea mobilizării, nu-și mai permite să piardă acest război

Amenințările nucleare ale lui Putin sunt menite să manipuleze incertitudinea globală și să semene confuzie – și funcționează, spun experții.  

zelenski
Motivul pentru care Zelenski îi sfătuiește pe soldații ruși să se tatueze înainte de a veni la război în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat poporul rus să se revolte împotriva preşedintelui Vladimir Putin şi să pună capăt războiului, informează vineri dpa.

 

soldati rusi
Forţele ruse, ”parţial încercuite” la Lîman, în estul Ucrainei, recunoaşte liderul separatist de la Doneţk Denis Puşilin

Forţe ruse au fost ”parţial încercuite” în oraşul strategic Lîman, în estul Ucrainei, recunoaşte liderul separatist din Doneţk Denis Puşilin vineri, ziua anexării prevăzute de Moscova a patru regiuni ucrainene, relatează AFP, scrie News.ro. 

Dmitri Peskov
Kremlin: Orice atac asupra teritoriilor ucrainene anexate va fi considerat un atac asupra Rusiei

Kremlinul a anunţat, vineri, că va considera atacurile asupra oricăror părţi din regiunile Ucrainei pe care urmează să le anexeze în cursul zilei drept acte de agresiune împotriva Rusiei.

 

ucraina
Zaporojie: Cel puţin 25 de oameni au murit, după ce un convoi de vehicule cu civili ucraineni a fost lovit de o rachetă rusă

Cel puțin 25 de persoane au murit şi 62 au fost rănite într-un atac rusesc asupra unui convoi de civili în apropiere de Zaporojie.

Vladimir Putin
Putin notifică Parlamentul rus privind anexarea a patru regiuni ucrainene. La Moscova se organizează ceremonia semnării

Preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, un aliat-cheie al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunţat vineri, în plen, cererile de anexare a patru teritorii ucrainene. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Motivul pentru care Zelenski îi sfătuiește pe soldații ruși să se tatueze înainte de a veni la război în Ucraina
Motivul pentru care Zelenski îi sfătuiește pe soldații ruși să se tatueze înainte de a veni la război în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat poporul rus să se revolte împotriva preşedintelui Vladimir Putin şi să pună capăt războiului, informează vineri dpa.

 

Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporojie
Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporojie

Preşedintele Vladimir Putin a semnat, joi seară, decrete de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporojie, acesta fiind un pas intermediar către anexarea oficială a acestor teritorii.  

Primele declarații ale lui Vladimir Putin despre scurgerile de gaz de la Nord Stream: „Un act de terorism internațional”
Primele declarații ale lui Vladimir Putin despre scurgerile de gaz de la Nord Stream: „Un act de terorism internațional”

Preşedintele Vladimir Putin a denunţat, într-o convorbire telefonică cu liderul turc Recep Tayyip Erdogan, presupusele atacuri asupra gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică, despre care a afirmat că reprezintă un "act de terorism internaţional".

Vladimir Putin: Conflictul din Ucraina este unul dintre rezultatele prăbuşirii Uniunii Sovietice
Vladimir Putin: Conflictul din Ucraina este unul dintre rezultatele prăbuşirii Uniunii Sovietice

Conflictele din fosta URSS, între care şi cel în desfăşurare dintre Rusia şi Ucraina, sunt, "bineînţeles", rezultatul "prăbuşirii Uniunii Sovietice", a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, care a acuzat Occidentul că seamănă discordie.

Ce va face Vladimir Putin după ce va semna tratatele pentru anexarea teritoriilor ucrainene ocupate
Ce va face Vladimir Putin după ce va semna tratatele pentru anexarea teritoriilor ucrainene ocupate

Toți ochii lumii sunt ațintiți spre Rusia. Președintele Vladimir Putin va semna vineri după amiază tratatele privind anexarea teritoriilor ucrainene ocupate, adică în jur de 15% din suprafață țării măcinate de război.

Recomandări
Parlamentul European alocă 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei, parte a raportului întocmit de Siegfried Mureșan
Parlamentul European alocă 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei, parte a raportului întocmit de Siegfried Mureșan

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul acestuia, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.