Bilantul atacului din Bangladesh: 20 de morti, zeci de raniti. Primele imagini cu teroristii si detaliul bizar din ele

×
Codul embed a fost copiat

Un nou atac terorist, revendicat de ISIS, face victime, de aceasta data in Bangladesh. 20 de cetateni, cu totii straini, au fost ucisi intr-o luare de ostatici petrecuta la un restaurant din capitala Dhaka.

Interventia fortelor de securitate a durat nu mai putin de 12 ore si s-a soldat cu uciderea a 6 atacatori si capturarea celui de-al 7 lea.

Cititi in articol:
Imagini cu teroristii, postate pe retelele sociale
► Sapte japonezi si noua italieni, printre victime
► 12 ostatici, salvati de trupele de commando
► 5 teroristi au fost ucisi
► Italieni s-ar afla printre ostaticii din cafeneaua din capitala Bangladeshului
Relatarile martorilor
Atacul, revendicat de Statul Islamic
40 de persoane au fost ranite, iar alte sunt luate ostatice
Autoritatile anunta ca se incearca eliberarea ostaticilor, pe cale pasnica

UPDATE 21:50 Pe retelele sociale au aparut primele imagini cu autorii atacului. Unele dintre acestea au fost postate de ISIS si au starnit numeroase comentarii legate de un detaliu bizar: in aceste fotografii de propaganda cei 5 teroristi folosesc aceeasi arma. 
 

Alte poze au fost postate de politia din Bangladesh si arata cadavrele atacatorilor.

Citește și
bangladesh agerpres
Tara in care 59 de oameni au murit loviti de trasnet in 3 zile. "Nu ne-am mai confruntat niciodata cu asa ceva"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

 

 

UPDATE 19:30  Un cetatean american se numara printre cele 20 de persoane ucise in atacul asupra unui restaurant din capitala Bangladeshului, a anuntat sambata Departamentul de Stat al SUA, care a calificat atacul drept un "act terorist abject", informeaza Reuters si AFP.

UPDATE 18:27 Sapte cetateni japonezi au fost ucisi in atacul comis de militanti islamisti in capitala Bangladeshului, a declarat sambata purtatorul de cuvant al guvernului de la Tokyo, Yoshihide Suga, relateaza Reuters.

UPDATE 17:08 Noua italieni, patru barbati si cinci femei, au fost ucisi in atacul comis de militanti islamisti asupra unui restaurant din capitala Bangladeshului si un altul este dat disparut, a anuntat sambata ministrul de externe italian, Paolo Gentiloni, relateazs AFP si Reuters.

Ministerul a publicat o lista cu numele celor noua victime, adaugand ca familiile acestora au fost anuntate. Persoana disparuta se afla in restaurant in momentul atacului, insa nu a fost identificata printre cele 20 de victime, a explicat Gentiloni.

UPDATE 14:36 Premierul italian Matteo Renzi a condamnat ferm atacul de sambata din Bangladesh, in care au fost ucise 20 de persoane, printre care numerosi cetateni italieni, afirmand ca Italia a suferit "o pierdere dureroasa", relateaza AFP si Reuters.

Intr-un scurt discurs televizat, Matteo Renzi nu a confirmat numarul italienilor ucisi, explicand ca doreste mai intai sa anunte familiile victimelor, potrivit Agerpres.

Potrivit unor surse din Ministerul de Externe italian, in restaurant se aflau 11 italieni in momentul atacului, iar unul dintre ei a reusit sa scape.

"Am urmarit toata noaptea derularea evenimentelor in speranta unui deznodamant diferit", a declarat Renzi.

"Confruntata cu tragedia islamului radical, Italia este unita si nu va ceda in fata nebuniei celor care doresc sa ne distruga vietile", a declarat Renzi.

"Suntem ca o familie care a suferit o pierdere dureroasa, insa care nu are nicio intentie sa dea dreptate celor care cred ca distrugerea valorilor noastre este un tel caruia ei isi pot dedica vietile. Noi suntem mai puternici", a subliniat el.

Armata din Bangladesh a anuntat ca douazeci de cetateni straini au fost ucisi in luarea de ostatici asupra unui restaurant din capitala Dhaka. Majoritatea ostaticilor care au fost ucisi sunt cetateni italieni sau japonezi, potrivit AFP.

Fortele armate ale Bangladeshului au anuntat incheierea operatiunii pentru salvarea ostaticilor, dupa 12 ore din momentul in care persoane inarmate au intrat, vineri seara, in restaurantul Holey Artisan Bakery din Dhaka, local popular in randul strainilor.

Gruparea jihadista Stat Islamic (SI) a revendicat la scurt timp atacul si luarea de ostatici.

UPDATE 11:41 Potrivit AFP, 20 de cetateni straini au fost ucisi in luarea de ostatici asupra unui restaurant din capitala Bangladeshului, frecventat de diplomati si expatriati.

Majoritatea ostaticilor care au fost ucisi sunt cetateni italieni sau japonezi, potrivit AFP.

UPDATE 08.30 Operatiunea trupelor de commando a avut ca rezultat uciderea a 6 teroristi si salvarea a 13 dintre persoanele tinute captive in restaurant. Nu se stie deocamdata ce s-a intamplat cu ceilalti ostatici. Seful trupelor de commando a declarat ca zona restaurantului a fost securizata, dar ca operatiunea este inca in desfasurare.

UPDATE 08.15 Politistii au reusit sa salveze 13 dintre ostaticii de la restaurant, printre care se numara 4 cetateni straini.

"Se trag focuri de arma de ambele parti", a declarat Mizanur Rahman Bhuiyan, seful batalionului de interventie rapida. Politistii au mobilizat si mai multe blindate, pentru a face fata asaltului teroristilor.

Cel putin doi ofiteri de politie au fost ucisi vineri seara, iar alti 30 au fost raniti de gloante sau de srapnele.

Ofensiva trupelor speciale a ajuns in acest moment intr-un punct mort. Cafeneaua este incercuita, dar deznodamantul ramane incert pentru ostaticii din local.

UPDATE 07:05 Cetateni italieni s-ar afla printre persoanele luate ostatice vineri de barbati inarmati intr-o cafenea frecventata de straini din capitala Bangladeshului, declara o sursa de la Ministerul italian de Externe, relateaza Reuters.

Insa era neclar despre cati italieni ar fi vorba, potrivit acestei surse.

UPDATE 06:50 Sase teroristi au fost ucisi de trupele de comando care au lansat sambata asaltul asupra unui restaurant din capitala Bangladeshului, Dhaka, unde a avut loc o luare de ostatici revendicata de gruparea Statul Islamic, potrivit fortelor de ordine.

Un politist care s-a identificat cu numele Ashraf a declarat pentru postul de televiziune particular Channel 24 ca a vazut cinci corpuri ale atacatorilor in interiorul restaurantului, dar AFP si Reuters citeaza surse ale politiei care sustin ca este vorba, de fapt, despre sase atacatori ucisi.

Cel putin cinci ostatici au scapat, a facut cunoscut un alt ofiter din cadrul politiei metropolitane din Dhaka. Potrivit mai multor informatii, in interiorul restaurantului se aflau aproximativ 20 de persoane tinute ostatice de 10 atacatori islamisti.

UPDATE 00:30 Seful Politiei din capitala tarii Bangladesh anunta ca se incearca eliberarea ostaticilor intr-o maniera pasnica.

UPDATE 00:05 Agentia Amaq, afiliata organizatiei ultradicale Statul Islamic, anunta ca 20 de persoane au fost ucise. Aceasta cifra nu a fost insa confirmata de autoritatile din Bangladesh.

UDATE 23:30 40 de persoane au fost ranite in urma atacului de la restaurant. In acest moment, aproximativ 20 de persoane sunt tinute ostatice in interiorul cladirii de catre teroristi.

UPDATE 23:05 Statul Islamic a revendicat atacul de la restaurantul din Bangladesh. Doi politisti au fost ucisi in urma schimbului de focuri, transmite AFP.

UPDATE 22:30 Farzana Azim, o localnica din apropierea restaurantului, a declarat ca a auzit explozii puternice: "Am auzit zgomotul si am crezut ca e un avion, dar cateva minute mai tarziu s-a auzit alta explozie. In jumatate de ora au inceput focurile de arma. N-am crezut ca se poate intampla asa ceva. Este langa un spital, restaurantul este unul in care merg multe familii. Toata lumea merge acolo".

UPDATE 22:00 Unul dintre cei doi politisti raniti a murit la spital. Potrivit media locala, cel putin 10 politisti ar fi fost impuscati, iar imaginile difuzate de televiziuni ii arata pe acestia carati pe targi spre spitale. Politistii se pregatesc sa intre in local.

Doi ofiteri de politie si un civil au fost raniti in altercatia de la Holey Artisan Bakery, din cartierul diplomatic Gulshan. Ambasada SUA din Dhaka a confirmat pe Twitter ca este vorba despre un incident cu focuri de arma.

Mai multi atacatori au intrat in restaurant in jurul orei locale 21.20 si au inceput sa traga in oameni. Un martor a declarat pentru Reuters ca impuscaturile se auzeau pana la casa lui si ca situatia arata "destul de rau".

Cel putin 20 de persoane ar fi foat luate ostatice, potrivit cotidianului local Dhaka Tribune, iar zona a fost izolata de politisti, dar ofiterii nu pot patrunde in local de teama ca teroristii ar putea detona bombe care sa ii ucida pe ostatici.

Sumon Reza, un ospatar care a reusit sa scape din restaurant, a povestit ca barbatii erau inarmati cu pusti, bombe si ar fi aruncat chiar si cu grenade, relateaza CNN. Reza a afirmat si ca in restaurant s-ar afla un cetatean italian si unul argentinian.

Inainte sa lanseze atacul, teroristii ar fi strigat "Allahu Akbar" ("Dumnezeu e mare"), spun mai multi martori, citati de The Daily Star.

Bangladeshul s-a confruntat, in ultima perioada, cu mai multe atacuri asupra bloggerilor, ateilor si a minoritatilor religioase.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Atac asupra unui hotel din Mogadishu: sunt cel putin 15 morti si 25 de raniti
Atac asupra unui hotel din Mogadishu: sunt cel putin 15 morti si 25 de raniti

O explozie de proportii s-a produs la un hotel din centrul capitalei somaleze, Mogadishu, iar martorii au auzit focuri de arma, intr-un atac al organizatiei teroriste al-Shabab, relateaza BBC News.

Tara in care 59 de oameni au murit loviti de trasnet in 3 zile.
Tara in care 59 de oameni au murit loviti de trasnet in 3 zile. "Nu ne-am mai confruntat niciodata cu asa ceva"

Cincizeci si noua de persoane au murit lovite de trasnete in decurs de trei zile in Bangladesh, un bilant fara precedent intr-o tara obisnuita totusi cu intemperiile in perioada de dinaintea musonului.

Boala rara de care sufera o femeie din Bangladesh. Ce s-a intamplat cu degetele de la mana:
Boala rara de care sufera o femeie din Bangladesh. Ce s-a intamplat cu degetele de la mana: "Arata ca niste mingi de fotbal"

Afroza Begum, o femeie din Bangladesh, s-a nascut cu o boala rara care a facut ca degetele sa-i creasca exagerat de mult.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.